ZTE ja Huawei vakuuttavat takaovien olevan pelkkiä tavallisia bugeja

1
Teemu Laitila

ZTE ja Huawei vakuuttavat takaovien olevan pelkkiä tavallisia bugeja
Kiinalaiset verkko- ja mobiililaitevalmistajat kiistävät asentaneensa tuotteisiinsa niin kutsuttuja takaovia Kiinan hallituksen käskystä. Yhdysvaltain markkinoille pyrkiviä kiinalaisvalmistajia on syytetty Yhdysvalloissa teollisuusvakoilusta. Esimerkiksi ZTE:n puhelimista löydettiin viime keväänä haavoittuvuus, jonka avulla kuka tahansa sai helposti root-oikeudet laitteeseen.

Puhelinten lisäksi ZTE ja Huawei valmistavat matkapuhelinverkkojen laitteistoa. Molempien yhtiöiden johtohenkilöitä oli kutsuttu edustajainhuoneen kuulemiseen vastaamaan yhtiöitä vastaan esitettyihin syytteisiin. Molemmat yhtiöt vakuuttivat edustajille, että yhtiöt eivät aio vaarantaa kaupallista menestystään Yhdysvaltain markkinoilla minkään kolmannen osapuolen tai hallituksen hyväksi.

ZTE:n Pohjois-Amerina ja Euroopan toimintojen johtajan mukaan löytyneet ongelmat eivät ole tahallaan aiheutettuja. "Nämä takaoviksi kutsutut ominaisuudet ovat itseasiassa normaaleja ohjelmistobugeja", ZTE:n Zhu Jinyun vakuutti.



Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitean jäsenet olivat pyytäneet kiinalaisyhtiöitä kertomaan tarkemmin esimerkiksi yhtiöiden sisäisistä järjestelyistä sekä Yhdysvalloissa käytetyistä hinnoittelurakenteista. Yhtiöt ova olleet haluttomia vastaamaan kysymyksiin, mikä komitean jäsenten mukaan herättää entistä enemmän epäilyksiä. Kiinalaisten mukaan taas kysymyksessä ovat tiedot, joita "mikään järkevä yhtiö, ulkomainen tai kotimainen, ei suostuisi paljastamaan vapaaehtoisesti".

Huawei on maailman toisiksi suurin ja ZTE viidenneksi suurin verkkolaitteiden valmistaja. Verkkolaitevalmistajista isoin on ruotsalainen Ericsson.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Fiili
Fiili

1

USA:ssa siis vain yksi taho voi takaportata verkkolaitteet, käyttöjärjestelmät, ajurit ja ohjelmat sekä valvoa sivustoja, laitteiden tunnistetietoja ja verkkoliikennettä???

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.