Yhdysvallat: ZTE ja Huawei ovat epäluotettavia

10
Manu Pitkänen

Yhdysvallat: ZTE ja Huawei ovat epäluotettavia
Yhdysvaltain hallinnon teettämän raportin mukaan kiinalaiset älypuhelinvalmistajat, ZTE ja Huawei, ovat läpeensä pahoja. Yhtiöiden taustoja ei tunneta, eivätkä ne suostu yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa. Raportissa todetaan, että on syytä uskoa yhtiöiden syyllistyneen korruptioon ja tekijänoikeusrikoksiin.

Raportin tehneen työryhmän puheenjohtajan, Mike Rogersin, mielestä yhdysvaltalaisten tulisi pysytellä yhtiöiden valmistamista tuotteista mahdollisimman kaukana ja harkitsevan kilpailijoiden puhelimien hankkimista. Huawei vastasi jo aiemmin protektionistiselta vaikuttaan lausuntoon, että yhtiö tulisi ottaa ennemmin mahdollisuutena kuin uhkana. Se on laajentamassa toimintojaan, mikä saattaisi tietää työpaikkoja myös Yhdysvaltoihin.

ZTE ja Huawei eivät niele kovia väitteitä pureksimatta. Yhtiöiden mielestä 11-kuukautisen seurannan tuloksena luodun raportin väittämät ovat perusteettomia. ZTE:n mielestä on epäreilua, että tarkasteluun otettiin kiinalaiset matkapuhelinyhtiöt. Länsimaiset valmistajat jätettiin ulkopuolelle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (10)

himpo
himpo

3

Jospa äPplen boikotti tästä vastaiskuna kiinan hallituksen toimesta?
Tai kiinalaisia kiellettäisiin valmistamasta puhelimia jenkkeihin?

Vastaa
Quirzo
Quirzo

6

Jos joku ei halua olla jenkkien kans tekemisissä niin ne on heti terroristeja ja muutenkin outoa sakkia...

Vastaa
2maz
2maz

8

Californiassa asiasta uutisoitiin vähän eritavalla. Olettavat että nämä yhtiöt ovat harrastaneet teollisuus ja ilmeisesti muutakin vakoilua omaan tai mahdollisesti jopa ihan valtiotason juttuja. Ei ihme jos vähän ärähdetään.
En tiedä onko näillä väitteillä mitään perää, mutta vastaavista asioista on uutisoitu viimeisen vuoden aikana melkoisesti. Tiedä häntä.
Aika yllätys että taas joku urpo Apple vihaaja otti tästä herneen nenään. Mitähän varten Apple olisi halunnut sulkea pois kaksi tekijää joilla ei ole juurikaan jalansijaa jenkkimarkkinoilla. Lauantaina BARTissa SFO:lta keskustaan panin merkille että muutamaa matkustajaa lukuunottamatta kaikilla oli iPhone käytössä. Ei taida olla tarvetta paljon kotimarkkinoita suojella tuollaisilta pikkutekijöiltä.

Vastaa
Pukli
Pukli

9

Itsellä ollut Huawei käytössä ja ollut luotettavin älypuhelin, mitä olen omistanut. Appleen, samsungkiin ja nokiaan verrattuna. Joten itseäni ei kiinnosta muuta kuin puhelimen käyttöikä ja toimivuus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MAD tietoteknniikkaa (vahvistamaton)

10

Muistelisin Airbus:in joskus epäilleen jenkki valmistajien vakoilleen sen tarjouskilpailu tietoja Windows pohjaisten ohjelmien avulla ja jossain toisessa yhteydessä on epäilty jenkkien turvapalveluiden tietävän jenkki käyttisten takaovet

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.