Samsung esitteli Galaxy Note 3:n - entistä suurempi näyttö ja ohuempi rakenne

11
Sami Koivunen

Samsung esitteli Galaxy Note 3:n - entistä suurempi näyttö ja ohuempi rakenne
Vain pari tuntia Sonyn Xperia Z1 -julkaisun jälkeen Samsung on esitellyt Galaxy Note -perheen uusimman jäsenen Galaxy Note III:n muodossa. Laitteen luvataan olevan entistä kevyempi, ohuempi ja tehokkaampi.

Note 3 sisältää kookkaan 5,7 tuuman Super AMOLED-näytön Full HD -resoluutiolla. Puhelimen suoritin on 2,3 GHz neliydinprosessori. RAM-muistia tarjotaan kolme gigatavua ja tallennustilaa mallista riippuen 32 tai 64 gigatavua. Puhelimesta löytyy lisäksi microSD-korttipaikka lisätilaa kaipaaville. Akun kooksi ilmoitetaan 3200 mAh.

Samsung Galaxy Note 3 sisältää Android Jelly Beanin uunituoreen 4.3-version. Laitteen mukana tulee myös paranneltu S PEN -kynä. Puhelimella on painoa 168 grammaa.

Note 3:n kamera tallentaa kuvia 13 megapikselin tarkkuudella ja mallista riippuen Note 3:lla on mahdollista kuvata 4K -videota. Full HD -videon kuvaus onnistuu 60 fps.

Galaxy Note 3 julkaistaan syyskyyn 25. päivänä yhteensä 149 maassa. Laitteen suositushinta on 750 euroa.






Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (11)

Kaaro
Kaaro

2

@1 Ainakin prosessorinopeudessa ovat vielä aika paljon jäljessä, vaikka GHz näyttävätkin samoilta. Tosin ryminällä tulevat perässä.

Muistista ei tietoa, mutta oletan senkin olevan aika paljon PC:n DDR/DDR2:sta hitaampaa.

Virrankulutus on tietysti myös marginaalista verrattuna muutaman vuoden takaisiin PC:n.

Vastaa
simsim4
simsim4

3

Ihme kuvia...

Onneksi tuli sopivalla näytöllä. Saattaa olla seuraava puhelin riippuen miten Note 1 kestää. Odotin jotenki enemmän samsungilta mutta ei toi mitenkään pahan näköinen olekkaan.

Vastaa
jartar
jartar

5

Vielä muutama vuosi sitten ihmiset olisivat veikanneet piilokameraksi jos tuollaiseen moliskoon olisi puhunut yleisellä paikalla. Niin naurettavan näköistä se olisi ollut suurimman osan mielestä. Koomisen näköistä se on vieläkin....

Vastaa
pasi123
pasi123

6

@1 Nämä nykylaitteet ovat vähän tehokkaampia, kuin 1ydin miniläppärit, koska mobiili prosessorit eivät ole kelloa kohden likillekkään tietokoneiden luokkaa. Esimerkiksi tuplaysin 2ghz läppärini 3gb rammilla on varmastikkin tehokkaampi, kuin tuo laite.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

8

@ 5:

"Vielä muutama vuosi sitten ihmiset olisivat veikanneet piilokameraksi jos tuollaiseen moliskoon olisi puhunut yleisellä paikalla. Niin naurettavan näköistä se olisi ollut suurimman osan mielestä. Koomisen näköistä se on vieläkin...."

Oletko koskaan nähnyt jonkun puhuvan perinteisen lankapuhelimen vänkyrään jättiluuriin? Jos olet, lienet ollut naurusta kaksin kerroin ;-)

Tällaiset naurettavuusmielikuvat ovat lopulta lähinnä asenne- ja tottumiskysymys. Jotkut jumittuvat pitkäksi aikaa johonkin tiettyyn juttuun, ja toiset ovat joustavampia. Jos muutaman sentin kokomuutos matkapuhelimessa saa sinut reagoimaan noin voimakkaasti, niin miten mahdat pärjätä esimerkiksi muuttuvan vaatemuodin kanssa, kun lahkeet, helmat, hihat, vyöt, kaulukset, kravaatit ovat milloin minkäkin pituisia/levyisiä/paksuisia ja niin edelleen? Tai näyttääkö moottoripyörä mielestäsi naurettavalta mopoon verrattuna ja niiden kuskit pelleiltä?

Vastaa
jartar
jartar

9

@8
No et huonompia esimerkkejä olisi voinut keksiä. Jos jonkun esimerkin haluaisit keksiä niin vastaava homma olisi jos joku tv-valmistaja toisi uuden tv-mallin markkinoille joka olisi kokoluokkaa putkitv.

Kännykät olivat ensin suuria. Kehityksen myötä paino tippui ja koko pieneni murto-osaan. Juuri kun kännyistä saatiin pieniä niin valmistajat rupesivat kilpailemaan siitä, kuka kehtaa tuoda suurimman kännyn markkinoille. Edelleenkin, naurettavaa...

Vastaa
Lakupiip
Lakupiip

10

@6
Speksini olivatkin 1.73 GhZ (1 ydin) ja 2gb DDR2 226MHz vähän oftopicille meni.
Aiheesta:
Takakansi on mielestäni aika kiva ja puhelimen muotoilusta tykkään mutta joo, ei sen uuden puhelimen hankinta itsellä vielä edessä ole :/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hoo Ähfä (vahvistamaton)

11

@5 Langaton Hf on keksitty ja se toimii hyvin SG Notella ,puhelimena!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.