Fingerprint Cards kumoaa huhut: Samsung ei ostanut meitä (päivitetty)

2
Manu Pitkänen

Fingerprint Cards kumoaa huhut: Samsung ei ostanut meitä (päivitetty)
Samsung on ostanut ruotsalaisen biometriseen tunnistautumiseen erikoistuneen Fingerprint Cards -yhtiön 650 miljoonalla dollarilla.

Päivitys. Fingerprint Cardsin toimitusjohtaja Johan Carlströmin mukaan julkaistu lehdistötiedote ei pidä paikkaansa, eikä se ollut yhtiön lähettämä. Fingerprint Cardsia ei ole myyty Samsungille.

Fingerprint Cardsin sormenjälkilukijoita on voinut käyttää niin tietokoneissa kuin puhelimissakin erikseen myytävien lisälaitteiden avulla. Yhtiö lupaa sen tekniikan olevan niin turvallinen, että sitä voidaan käyttää esimerkiksi maksamisessa. Samsung ei kerro miten Fingerprint Cardsin osaaminen tulee näkymään sen tuotteissa. Ei ole kuitenkaan kaukaa haettu ajatus, että korealaisyhtiö aikoisi integroida sormenjälkilukijan puhelimiinsa.



Applen iPhone 5s:stä löytyy jo sormenjälkilukija. Vaikka tekniikkaa on kokeiltu älypuhelimissa jo aiemmin, innostuttiin siitä toden teolla vasta iPhone 5s:n myötä. Apple käyttää puhelimessaan AuthenTecin kehittämää tekniikkaa. Apple osti yhtiön viime vuoden kesällä. Kauppasumman arvioidaan olleen 356 miljoonaa dollaria.

HTC valmistautuu parhaillaan julkaisemaan sormenjälkilukijalla varustetun One Max -älypuhelimen. Jää nähtäväksi integroiko Samsung sormenjälkilukija ensi vuonna esiteltävään Galaxy S5:een.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
kymysys@ (vahvistamaton)

1

Kummassa mahtaa olla toimivampaa ja tietoturvallisempaa sormenjälkilukija tekniikkaa,AuthenTecin vai Fingerprint Cards -yhtiön?.

(Fingerprint Cardsin sormenjälkilukijoita on voinut käyttää niin tietokoneissa kuin puhelimissakin erikseen myytävien lisälaitteiden avulla. (Yhtiö lupaa sen tekniikan olevan niin turvallinen,että sitä voidaan käyttää esimerkiksi maksamisessa).

Vastaa
MrC00L
MrC00L

2

juu, ja käy niinkuin myytinmurtajien tapauksessa jossa sormenjälkiskanneri oli varustettu turvaominaisuuksilla kuten luettava sormi piti olla elävä > meni sitten paperikopiolla läpi, toivottavasti tämän firman tuotteet ovat hieman enemmän toimintoja ja vähemmän puhetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.