Nikkei: Applen iWatch esitellään lokakuussa

1
Manu Pitkänen

Nikkei: Applen iWatch esitellään lokakuussa
Japanilaisen talousjulkaisu Nikkein tietojen mukaan Apple aikoisi julkaista "iWatch"-älyrannekkee lokakuussa. Nikkein mukaan laitteessa käytettäiin kaarevaa OLED-näyttöä, mutta sen tarkemmasta muodosta ei sanota mitään. Käytännössä vaihtoehdot rajoittuvat neliöön (Samsung Gear), suorakaiteeseen (Gear Fit) tai pyöreään (Moto 360). Suojalasina saatetaan käyttää safiiria, jota valmistavan tehtaan Apple on pystyttänyt tämän vuoden aikana Arizonaan.

Apple vaikuttaisi olevan melko varma iWatchin kysynnästä, sillä yhtiö on varannut Nikkein tietojen mukaan tuotantokapasiteettia 3–5 miljoonan iOS 8 -kellon kuukausittaiseen tuotantoon. Tiettävästi mikään muu älykello-/aktiivisuusrannekevalmistaja ei ole yltänyt yhtä suureen volyymiin. Samsung Galaxy Gearia toimitettiin viime vuonna yhteensä 800 000 kappaletta, mikä riitti peräti 34 prosentin osuuteen älykellomarkkinoista.



Tämän vuoden WWDC-kehittäjätapahtumassa Apple esitteli uuden Health-sovelluksen ja HealthKit-rajapinnan, joiden avulla iPhonen ja iPadin omistajat voivat kerätä tietoa omasta kehostaan. Apple toivonnee asiakkaiden käyttävän iWatchia terveysdata keräämiseen. Mayo Clinic- ja Cleveland Clinic -terveyslaitosten kanssa solmitun yhteystyön ansiosta Health-sovellukseen aggregoitua tietoa voidaan hyödyntää hoitosuositusten antamisessa.

Nikkein tietojen mukaan Apple tekisi yhteistyötä urheiluvälinevalmistaja Niken kanssa, joka päätti aiemmin tänä vuonna lopettaa kokonaan FuelBand-laitteiden kehityksen ja keskittyvän vain ohjelmistoratkaisuihin.

Nikkein mukaan elintoimintojen mittaamiseksi lisäksi iWatch pystyy näyttämään iPhoneen tulleita ilmoituksia.

Samsung kertoi toukokuun lopulla, että se tähyää SAMI-alustalla samoille apajille kuin mihin Apple on tarttumassa iWatchin ja Health-alustan avulla.

Päivitys. Re/coden lähteet paljastavat, että Apple suunnittelee puettavan laitteen julkistamista lokakuussa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (1)

tataka
tataka

1

Android wear julkaistaan kesällä ja apple tekee älykelloista valtavirtaa jolloin kaikkien älykellojen myynnit nousevat.

Samsungiltakin tulee kuulemma android weariin perustuva älykello ja onkin mielenkiintoista tuleeko se applen iwatchin jälkeen...

Applella muuten patentti siitä että rannekellon hihnaan voi lisätä akkua ja sellaisia demottiin joltain muualta valmistajalta vähän aikaa sitten joka antaisi 300-500 mah lisäakun, joka voisi tuoda esim applelle jos ehtii ensimmäisenä etulyöntiaseman akkukeston suhteen, tosin akun latauskin kestää kauemmin mutta isompi ongelma on se että kuinka paksuksi se tulee ja kestävyys myös..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.