Taksikuljettajat protestoivat ympäri Eurooppaa uuden palvelun takia

3
Manu Pitkänen

Taksikuljettajat protestoivat ympäri Eurooppaa uuden palvelun takia
Tuskin mikään muu start up -yritys on saanut osakseen niin paljon vastustusta ja kiinnostusta kuin 18,2 miljardin dollarin arvoiseksi arvioitu Uber-kyytipalvelu. Taksikuljettajat järjestävät palvelua vastaan protesteja eri puolilla Eurooppaa. Uber suunnittelee laajentumista Suomeen, mihin taksiliitto on suhtautunut hyvin nihkeästi.

Lontoossa tuhannet työpaikastaan huolissaan olevat taksikuskit ovat kokoontumassa mielenilmaukseen Trafalgar Square -aukiolle. Madridissa taksikuskit aikovat pitää vuorokauden vapaata ja Barcelonassa pidetään protestimarssi. Pariisilaisten kuljettajien suunnitelmissa on ajaa madellen lentokentille ja sieltä pois.

Berliinissä noin tuhannen taksikuljettajan odotetaan kokoontuvan Olympischer Platzille. Hampurissa pidetään myös mielenilmaus, mutta se ei kohdistu Uberiin (koska se ei ole siellä saatavilla), vaan vastaavanlaiseen paikalliseen WunderCariin. Italian Milanossa pidetään tänään lakko, jonka aikana ajetaan vain sairaiden, vanhusten ja synnyttäjien tarvitsemat kyydit. Milanolaiset kuljettajat aikovat pysyttää kojuja eri puolille kaupunkia ja valistaa ihmisiä tilanteesta.



Kaikki mielenosoittajat eivät suoranaisesti vastusta Uberia, vaan ennemminkin taksikuljettajille asetettuja rajoituksia ja säädöksiä, jotka eivät kosketa Uber-kuljettajia.

Italiassa tavallisen taksin ja Uberin välillä ei ole teknisesti juurikaan eroa, sillä laki velvoittaa Uber-kuljettajia ajamaan kyydin jälkeen yhteiselle paikalle. Palvelua vastaan on kuitenkin nostettu syyte, koska se ei noudata tätä säädöstä. Lontoossa on taas käsittelyssä oikeusjuttu, jossa selvitetään meneekö Uberin tarjoama sovellus taksimittarista. Lain mukaan vain kaupungin mustiin takseihin voidaan asentaa mittarit.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (3)

rick79
rick79

1

Kirjoittaja ois voinu kertoa uutisestsa tiivistetysti että mikä tuo uber-palvelu on.

Ite en esmes sitä tiedä ja en saanu tästä uutisesta kyllä mitään irti.

Vastaa
arcanix
arcanix

2

Ohjelman avulla kuka tahansa voi ilmoittautua kuskiksi. Samasta ohjelmasta löytyy taksamittari, ja kyydin tilaaja voi maksaa kyydin google walletilla, paypalilla tai vaikka luottokortilla suoraan ohjelman kautta. Suomen lakien puitteissa tämä ei varmana tule toimimaan.

Vastaa
pentsu
pentsu

3

Lainaus:

Suomen lakien puitteissa tämä ei varmana tule toimimaan.

Jep, ei tule toimimaan, sillä Suomessa noita kutsuttaisiin "pimeiksi takseiksi".

Taksitoiminta on Suomessa luvanvaraista ja erittäin säänneltyä. Myöskin kuskilta vaaditaan ammattitutkinto, eli ei kovin helposti ole rantautumassa suomeen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.