Ericsson luopuu modeemeista – yli 1500 työpaikkaa häviää

Manu Pitkänen

Ericsson luopuu modeemeista – yli 1500 työpaikkaa häviää
Ericsson on päättänyt irtaantua lopullisesti matkapuhelimissa ja muissa mobiililaitteissa käytettävien modeemipiirien kehityksestä. Modeemien avulla puhelin on yhteydessä matkapuhelinverkkoon ja vastaa siten puhelimen Internet-yhteyksistä (esim. 3G, 4G).

Vaikka maailmalla ostetaan kokoajan enemmän ja enemmän Internetiin yhteydessä olevia mobiililaitteita, on eurooppalaisilla modeemikehittäjillä ollut suuria vaikeuksia.

Nokia luopui jo muutama vuosi sitten modeemibisneksistään myymällä yksikön Renesasille, joka myöhemmin päätti jo lopettaa sen, mutta päätyi viime hetkellä myymään sen Broadcomille. Tänä kesänä Broadcom ilmoitti lopettavansa toiminnan.

Taustalla on mobiilialan voimakas keskittyminen Qualcommin kehittämien Snapdragon-piirien ympärille. Lähes jokainen kalliimpi Android- ja Windows Phone -puhelin käyttää Snapdragon-suorittimia ja sitä kautta myös Qualcommin modeemeja. Applenkin puhelimissa käytetään Qualcommin modeemeja, vaikka suorittimet ovatkin Applen omaa käsialaa. Aasialainen MediaTek on yrittänyt tuoda vaihtoehtoja, mutta sen piirejä näkee yleensä lähinnä kaikkein edullisimmissa malleissa.



Ericsson keskittyy jatkossa matkapuhelinverkkoihin ja niissä käytettäviin laitteistoihin sekä palveluihin. Liiketoiminnan loppuminen koskettaa 1586 työntekijää, joista 122 sijaitsee Suomessa. Osalle irtisanottavista löytyy uusia töitä Ericssonin verkkolaitebisneksestä, jonne tarvitaan yhteensä 500 työntekijää lisää.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.