Applen karttavirheiden ja iOS 8.0.1 -fiaskon taustalla on sama mies

1
Manu Pitkänen

Applen karttavirheiden ja iOS 8.0.1 -fiaskon taustalla on sama mies
Apple joutui vetämään iOS 8.0.1 -päivityksen pois jakelusta pian sen julkaisun jälkeen kun monilla iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelimien omistajilla ilmeni vakavia ongelmia matkapuhelinverkkoon yhdistymisessä ja Touch ID:n toiminnassa. Noin 40 000 iPhone-käyttäjän puhelimen puhelinominaisuudet mykistyivät päivityksen seurauksena. IOS 8.0.1:n ongelmat korjaava iOS 8.0.2 on julkaistu.

On ehkä kohtalon ivaa, että päivityksen laadunvalvonnasta vastasi sama Josh Williams, jonka kontolla oli myös Applen vuonna 2012 julkaiseman karttapalvelun laadunvalvonta. Apple joutui tunnetusti pahoittelemaan uuden karttapalvelun sisältämiä virheellisiä tietoja ja yhtiö suositteli asiakkaitaan käyttämään kilpailijoiden tarjoamia vaihtoehtoja.

"Mapgaten" seurauksena Williams siirrettiin sivuun karttapalvelun kehityksestä, mutta hän on jatkanut Applella iOS:n laaduvalvonnan johdossa. Williams on työskennellyt Applella vuodesta 2000 alkaen ja ollut alusta lähtien mukana iOS:n laadunvalvonnassa.



Syyttävän sormen osoittaminen Williamsia kohtaan ei ole kuitenkaan täysin reilua, sillä iOS:n laadunvalvonnasta vastaa erillinen "lautakunta" (Bug Review Board), jota valvoo Kim Vorrath (joka vuorostaan raportoi suoraan iOS:n ja OS X:n kehityksestä vastaavalle Craig Federighille). Mokat ovat siis yhteisten päätösten tuloksia.

Apple erotti iOS-pomo Scott Forstallin sekä karttapalvelun kehityksestä vastanneen Richard Williamsonin karttaongelmista noustua julkinen poru.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

arivesa
arivesa

1

Myydäänkö nuo kutoset susiohjelmistolla,kun pitää pilallepäivittää suoraan paketista? Oisko päivitys kuitenkin ollut vitosia varten?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.