Microsoftin tilastot: Halvoilla Lumioilla ladataan eniten

1
Manu Pitkänen

Microsoftin tilastot: Halvoilla Lumioilla ladataan eniten
Kinkun ja konvehtien oheen tilastonikkarit saivat uutta pureskeltavaa jouluksi kun Microsoft julkaisi uutta tilastotietoa Windows-sovelluskauppojen latauksista.

Uusien tietojen mukaan Windows Phone -kaupan lataustilastoja hallitsi ylivoimaisesti toistaiseksi myydyin Windows Phone -puhelin, Lumia 520. Seuraavat sijat menivät kesällä julkaistulle Lumia 530:lle ja vanhemmalle Lumia 620:lle. Yli 70 prosenttia latauksista tehtiin "alhaisen muistin" Lumia-malleilla eli käytännössä 100–200 euron puhelimilla, joissa on puoli gigatavua keskusmuistia ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa.

Microsoftin tilastojen mukaan yli puolet kaupan kautta kulkevasta liikevaihdosta tuli (ilmaisissa) sovelluksissa esitettävistä mainoksista. Noin 35 prosenttia tuli sovellusten sisällä tehdyistä ostoksista (suosituimmat hintaluokat olivat, 4,99, 9,99 ja 19,99 dollaria) ja vain 11 prosenttia liikevaihdosta tuli maksullisista ohjelmista.

Windows Phonen kaupan lataustilastot vinkkaavat myös kehittäjille, ettei ohjelmista tai peleistäkannata tehdä raskaita (korkeat laitteistovaatimukset) jos hakusessa on suuret käyttäjämassat. Yli neljännes Windows Phonen sovelluslatauksista oli pelejä, mutta "työkalut ja hyötyohjelmat" ovat yllättävän lähellä reilun 20 prosentin osuudella. Jo Nokian ajoista lähtien Lumioissa on tuotu voimakkaasti esiin laitteiden kuvausominaisuuksia. Kuvausohjelmat on WP:n viidenneksi suosituin kategoria ja lähes tasoissa viihde- sekä yhteisösovellusten kanssa.



Microsoft on saanut hyvin Lumia-käyttäjät päivittämään Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmään. Lataustilastojen perusteella jo 65 prosentilla käyttäjistä on puhelimessa Windows Phone 8.1.

Lisää lukuja ja grafiikkaa löytyy Microsoftin blogikirjoituksesta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
joukimus (vahvistamaton)

1

Omasta mielestäni 100 euroa on max. hinta, jonka Windows Phone -puhelimesta kannattaa tällä hetkellä maksaa. Ei vain ole mitään syytä ostaa kalliimpaa, kun yhtä lailla pärjää uutisessa mainituilla malleillakin. Ehkä 1020 Lumia on hinnaltaan ok, koska siinä kamera on omaa luokkaansa. Mutta siinäkin mallissa liian pieni akku ja tehosyöppö elektroniikka pilaavat hyvän kamerakännykän.

Ei sillä, ettäkö iPhonen tai Samsung Galaxy Note 4:n hinnat olisi missään järkevässä suhteessa laatuun.

Itse olen ollut tyytyväinen kahteen puhelimeeni: Samsung Galaxy S2 ja LG G2. Kummatkin edelleen käytössä, ja riittävät joka suhteessa tarpeisiini. Ei mitään bling-blingiä, mutta ne vaan toimii.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.