Tuleeko Android aivan kaikkialle? Google aikoo esitellä uuden käyttöjärjestelmän

2
Manu Pitkänen

Tuleeko Android aivan kaikkialle? Google aikoo esitellä uuden käyttöjärjestelmän
Google aikoo julkaista ensi viikolla I/O-kehittäjätapahtumassa uuden Internet of Things -sovelluskohteisiin tarkoitetun käyttöjärjestelmän, kertoo The Information.

Ohjelmistojätin sisällä Brillo-nimellä kutsuttu käyttöjärjestelmä on suunnattu ensisijaisesti sellaisiin laitteisiin, joista löytyy 32 tai 64 megatavua keskusmuistia. Käytännössä siis laitteisiin, joissa ei ole totuttu olevan minkäänlaisia laskennallisia tai viestinnällisiä ominaisuuksia. Joitain mahdollisia sovelluskohteita voisivat olla esimerkiksi erilaiset kodinkoneet tai vaikkapa termostaatit (Googlehan omistaa nykyisin Nestin) ja lelut (kuten nettiin yhteydessä oleva Barbie-nukke).

Käyttöjärjestelmä saatetaan brändätä Androidiksi, sillä sen kehittäjillä on voimakkaita yhteyksiä varsinaiseen Android-yksikköön.

IoT-ohjelmistojen rintamalla on näkynyt vilkastuvaa kilpailua, kun Microsoft ilmoitti Windows 10:stä olevan tulossa IoT-versio ja Huawei esitteli vain 10 kilotavun kokoisen LiteOS-käyttöjärjestelmän. Tizeniä kehittävää Samsungia ei pidä myöskään jättää laskuista pois.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (2)

Jonahan
Jonahan

1

Lainaus:

laitteisiin, joista löytyy 32 tai 64 megatavua keskusmuistia. Käytännössä siis laitteisiin, joissa ei ole totuttu olevan minkäänlaisia laskennallisia tai viestinnällisiä ominaisuuksia

Riippuu nyt ihan aikajänteestä ja kategoriasta. Noin vuoden 2007 jälkeen puhelimien muistimäärä on kasvanut ihan älyttömästi, 128MB:sta (iPhone, ja tuo oli silloin *paljon*) jopa 3–4GB:hen (jokunen huippu-Android). Mutta esimerkiksi vielä vuonna 2012 lopulla, Nokia toi markkinoille Ashan 305 ja 308 mallit, joissa oli 32 ja 64 megatavua muistia.

Eivät ne tietenkään olleet kehityksen kärjessä, mutta kyllä niissä ihan todistettavasti oli "jonkun verran" laskennallisia ja viestinnällisiä ominaisuuksia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Riippuu nyt ihan aikajänteestä ja kategoriasta.


Myös pohdin mitä uutisessa tarkoitetaan, ja huomattavat suuri muistintarve toi mieleen että toimittaja ei ole tuossa jälkimmäisessä virkkeessä viitaanut tuohon muistia koskevaan virkkeeseen, vaikka lukiessa sellainen mielikuva tulee.

32-64MB MB on aika hirmuinen määrä , ehkä katse on tulevaisuudessa ja tarkoitus, toive että sopivia komponentteja tulee. Tai sitten on tarkoitus keskittyä suorituskykyä ja rerusseja enemmän tarjoaviin kohteisiin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Riippuu nyt ihan aikajänteestä ja kategoriasta.
...
mutta kyllä niissä ihan todistettavasti oli "jonkun verran" laskennallisia ja viestinnällisiä ominaisuuksia.


Totta, aikamoisia vehkeitä.
Paljon laitteita joissa puhutaan enemmänkin kilotavuista, kuin megatavuista ja niissä ihan ohjelmallista laskentaa ja tietoliikennettä.

No loppupelissa jonkin simppelin termarin mistintarpeen xxx kertaistuminen ei iso haitta, jos iso muisti ei nosta hintaa, kokoa jne. ja ennenkaikkea ei nosta virrankulutusta . Silti pitäisi pitää luotettavuuskin samana, iso muisti tuo mieleen paljon koodia. Jostain syystä mielikuva on jokaisessa aivan päinvastainen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.