Pelkkä iPhone ei riitä Applelle? Suunnittelee oma puhelinliittymää

Manu Pitkänen

Pelkkä iPhone ei riitä Applelle? Suunnittelee oma puhelinliittymää
Apple testaa parhaillaan uutta iCloud Voicemail -vastaajapalvelua, kertoo Business Insider. Verkkojulkaisun mukaan ominaisuus on tarkoitus julkaista ensi vuonna, mahdollisesti vasta iOS 10:n myötä.

Mikäli iPhone-käyttäjä ei syystä tai toisesta pysty itse vastaamaan puheluun, ottaisi iCloud Voicemailissä Applen virtuaalinen Siri-avustaja ohjakset käsiinsä ja "vastaa" puheluun. Vastaajaan puhuttu viesti tallentuu Applen palvelimille, missä se käännetään tekstimuotoon. Ominaisuus palvelisi erityisesti vanhempia käyttäjiä, joille vastaajapalvelut ovat tutumpia.

Business Insiderin lähteet tietävät kertoa myös Applella olevan pidemmällekin kurkottavia suunnitelmia: IT-jätti on nimittäin aloittanut neuvottelut amerikkalaisten ja eurooppalaisten operaattoreiden kanssa oman MVNO-palvelun pystyttämiseksi. MVNO tarkoittaa virtuaalioperaattoria eli käytännössä matkapuhelinoperaattoria, jolla ei ole omaa matkapuhelinverkkoa vaan vuokraa sellaisen käyttöönsä varsinaisilta verkko-operaattoreilta.



Virtuaalioperaattoriksi ryhtyminen voisi olla Applelle varsin herkullinen rahalähde: se voisi myydä uuden iPhonen yhteydessä myös kuukausittaisia tuloja tuovan matkapuhelinliittymän. Aivan lähiaikoina tällaista palvelua tuskin tulee, sillä Business Insiderin lähteiden mukaan Applen suunnitelmat siintävät viiden vuoden päässä.

Vuoden 2014 lopussa Apple esitteli matkapuhelinverkkoa tukeviin iPad Air 2 -tabletteihin Yhdysvalloissa ja Britanniassa Apple SIMin, jonka avulla käytettävää liittymää voisi vaihtaa lennosta. Tänä kesänä ilmeni, että Apple on mukana kehittämässä GSMA:n kanssa uutta älypuhelimiin integroitua SIM-korttia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.