Tällainen julkaisuvyöry Applelta on tänään tulossa

Manu Pitkänen

Tällainen julkaisuvyöry Applelta on tänään tulossa
Tänään se sitten tapahtuu, eli Applen joka syksyinen lehdistötilaisuus, jossa maailmalle esitellään omenayhtiön uusimmat härpäkkeet. Vaikka lehdistötilaisuuden alkuun on enää vain muutama tunti, käydään vielä läpi millaisia julkistuksia on illalla oikein luvassa.

Nykytiedon mukaan Apple esittelee tänään iPhone 6S -puhelimet, uudistetun Apple TV:n, iPad Pro -tabletin sekä mahdollisesti uusia Apple Watch -värivaihtoehtoja (ja uusia hihnoja).

iPhone 6S

  • Puhelimen ehkä tärkeimmäksi headline-ominaisuudeksi veikkaillaan "3D Touch -näyttöä" eli kosketusnäyttöä, joka tunnistaa painalluksen voimakkuuden (kolme tasoa).
  • Kameran on kerrottu päivittyvän 12 megapikseliin ja samalla tulee tuki 4K-videokuvaukselle. Jää nähtäväksi päivittääkö Apple samalla myös videokoodekin jokin tehokkaampaan (esim. HEVC).
  • Järjestelmäpiiri päivittynee myös FinFET-tekniikalla valmistettuun A9:ään. Jää nähtäväksi onko samalla siirrytty LPDDR4-muisteihin (ja kasvaako sen määrä nykyisestä)
  • Siri saa hands off -tuen: Tällä hetkellä avustajan saa aktivoitua kotinäppäimen avulla tai vaihtoehtoisesti Hey Siri -tokaisulla jos puhelin on latauksessa. iPhone 6S:ssä Sirin saa aktivoitua samalla tokaisulla vaikkei puhelin olisikaan latauksessa.
  • iPhone 6S on saamassa myös neljännen värivaihtoehdon: punakullan. Ehkä hieman yllättäen tästä punakultaisesta värivariantista ei ole vuotanut etukäteen kuvia nettiin.

iPad Pro

  • Sisällöntuotannolliseen käyttöön tarkoitetussa iPad Prossa kerrotaan olevan 12,9 tuuman näyttö. Näytön tarkkuutta ei ole kerrottu, mutta sille mahtuu kuitenkin kaksi täysikokoista iPad-sovellusta rinnakkain landscape-asennossa.
  • Tabletissa on kaksi kaiutinparia, jotka sijaitsevat tabletin ylä- ja alaosassa. Näin ollen tabletti tarjoaa aidon stereoäänen landscape-käytössä.
  • Tallennustilavaihtoehdot alkavat aiemmista tiedoista poiketen 32 gigatavusta ja hinnat alkavat 799 dollarista.
  • Tabletille on tulossa erikseen myytävinä lisälaitteina stylus-kynä ja näppäimistöt

Apple TV

  • Applen mediaboksi on saamassa kattavan päivityksen niin tekniikan kuin ohjelmistonkin osalta, mutta laitteen ulkonäkö pysyy todennäköisesti muuttumattomana.
  • Järjestelmäpiiri päivittyy A8-tasoiseksi ja tallennustilaa tulee lisää. Liitäntöjen osalta muutoksia ei ole ilmeisesti tulossa. Laitteessa ei myöskään ole 4K-tukea.
  • Käyttöjärjestelmä päivittyy iOS-pohjaiseksi tvOS:ksi. Uuden käyttöjärjestelmän mukana tulee uusi käyttöliittymä, universaali haku sekä Siri-tuki
  • Ehkä kaikkein huomattavin uudistus on se, että Apple TV saa vihdoin App Store -tuen. Sovelluskehittäjät pääsevät näin räätälöimään sovelluksiaan ja pelejään TV-kokoluokan näytöille.
  • Hinta asettunee noin 149 dollariin
  • Apple kehittää myös omaa TV-palvelua, mutta sitä tuskin julkaistaan Yhdysvaltojen ulkopuolelle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.