Applelta tulossa ensi vuonna yllätys: Täysin uusi terveyttä seuraava tuote?

Manu Pitkänen

Applelta tulossa ensi vuonna yllätys: Täysin uusi terveyttä seuraava tuote?
Taiwanilaisen Economic Daily Newsin tietojen mukaan Apple kehittää parhaillaan uutta terveyteen ja kehontoimintojen seuraamiseen liittyvää tuotetta. Kyseessä on ilmeisesti täysin uusi tuote, joten se ei välttämättä liity ainakaan suoraan Apple Watchiin.

Economic Daily Newsin mukaan laite on ollut kehityksessä jo parin vuoden ajan, joten sitä on suunniteltu samanaikaisesti Apple Watchin kanssa. Näillä näkymin laite olisi julkaisukunnossa ensi vuonna, jolloin ensimmäisen iPhonen julkaisusta tulee kuluneeksi 10 vuotta. Vaikka tuotteen tarkemmista teknisistä ominaisuuksista ei vielä kerrottu paljoakaan, kuuluisi sen ominaisuuksiin esimerkiksi verensokerin muutosten seuraaminen.

Apple rekrytoi muutamia vuosia sitten runsaasti terveysteknologian osaajia Senseonicsilta, AccuVeiniltä ja C8 Medisensors. Kaksi viimeksi mainittua yritystä erikoistui verensokerin optiseen mittaamiseen ihoa läpäisemättä.

Vuoden 2015 alussa Wall Street Journal uutisoi Applen suunnitelmista sisällyttää lukuisia eri mittausteknologioita Apple Watchiin, mutta monet niistä osoittautuivat liian monimutkaisiksi tai epäluotettaviksi, että yhtiö päätti olla lisäämättä niitä älykelloonsa. Näihin kuului esimerkiksi verenpaineen ja veren happipitoisuuden mittaaminen. Lisäksi vaikka teknologiat olisivat toimineet moitteettomasti, olisi Apple Watch joutunut todennäköisesti terveysviranomaisten erikoistarkistukseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.