Google paljasti: Tulossa on pian kaksi älykelloa

Matti Robinson

Google paljasti: Tulossa on pian kaksi älykelloa
Nyt kun Google on julkaissut ensimmäisen oman älypuhelimen, niin yhtiö tähtää uusiin laitekategorioihin. Hakujätin on huhuttu jo kauan aikaa sitten julkaisevan älykelloja, ja niin todella näyttääkin tapahtuvan.

Toisin kuin älypuhelimen kohdalla, Google ei ole lähtenyt luomaan laitteita oman brändinsä alle, vaan ne toteuttavat huhujen mukaan aiempien vuosien Nexus-malliston kaltaista strategiaa. Googlen pomo Jeff Chang kertoi The Vergen haastattelussa, että tulossa on kaksi älykelloa, joita myydän valmistajan brändillä.

Google ei paljasta kellojen valmistajaa, mutta kertoo, että ne tulevat olemaan ensimmäiset Android Wear 2.0 -laitteet. Android-kellojen uudistettu käyttöjärjestelmä esitellään kellojen esittelyn yhteydessä, joka tapahtuu alkuvuodesta.

Android Wear 2.0:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu mm. Assistant-avustajan integraatio, käyttömahdollisuus ilman puhelinta sekä tuki Android Pay -maksujärjestelmälle.



Älykellojen viimeaikainen markkinatilanne ei ole ollut kovin suosiollinen, josta kertoo esimerkiksi älykellovalmistaja Pebblen kuoppaaminen, mutta Googlella uskotaan edelleen markkinoiden vetovoimaan. Chang kuitenkin kertoi haastattelussa, että kyse on ennemminkin maratonista kuin pikajuoksusta, joten kellojen suhteen tulee olla kärsivällinen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.