Ota nämä huomioon, kun ostat käytettyä puhelinta

3
Matti Robinson

Ota nämä huomioon, kun ostat käytettyä puhelinta
Älypuhelinten hintahaarukka on tänä päivänä kenties suurempi kuin koskaan aikaisemmin ja niiden tarjonta monipuolisempaa kuin ikinä. Tämä tarkoittaa samalla, että monista uutuuspuhelimista saa maksaa huimia summia. Niinpä joskus onkin fiksumpaa sijoittaa vähän käytettyyn, mikäli ei kaipaa ihkauutta puhelinta.

Vaikka käytettynä kahisevaa voi säästyä vaikkapa puolet normaalihintaan verrattuna, niin aina diili ei ole hyvä ja on hyvä varautua kauppaan pienellä muistilistalla. Keräsimmekin kokoon muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon käytettyä puhelinta ostaessa.

1) Helpoin tapa tarkastaa puhelin on sen ulkonäkö. Mikäli puhelin on kolhuilla ja fyysisesti kärsinyt, niin se kertoo laitteen historiasta paljon. Muovin rikkoutuminen ei kuitenkaan vaikuta välttämättä toimintaan, mutta näyttölasin rikkoutuminen on useimmiten vaikeampi paikka.


2) Laitteen käynnistyminen on tärkein vihje sen toimivuudesta. Älä osta sikaa säkissä eli varmista aina, että puhelin käynnistyy.




3) Kosketusnäyttö on laitteen tärkein osa. Varmista, että kosketusnäyttö toimii moitteettomasti nopeissa liikkeissä ja jokaisesta kohtaa. Ulkoisesti virheettömät näytöt voivat olla vaurioituneita esimerkiksi digitisoijan osalta ja eivät toimi silloin moitteetta.


4) Muistathan, että käytetyn puhelimen akku on myös usein menettänyt tehoaan. Mikäli akku on vaihdettavissa, niin silloin erittäin heikoksi osoittautunut akku on tosin helpommin korjattavissa.


5) Varmista, että laitteen liitännät (mm. USB, kuulokeliitäntä) toimivat. Lisäksi varmista, että napit, kuten äänenvoimakkuuden säätimet eivät ole rikki.


6) Tarkista, että puhelin ei ole kärsinyt vesivahinkoa. Tämä onnistuu varmistamalla, ettei metalliosista paljastu merkkejä esimerkiksi korroosiosta, mutta paras tapa on löytää vesivahingon paljastava merkintä. Valkoinen tarra löytyy useimmiten akusta (varmista, ne ovat edelleen valkoisia) sekä sen alta tai SIM-korttipaikasta, mutta vaihtelee puhelinmallin ja valmistajan mukaan. Niinpä sen sijainti kannattaakin tarkistaa googlettamalla tai kysymällä laitteen valmistajan asiakaspalvelusta.




Mikäli mieleesi tulee muita ohjeita käytettyjen älypuhelinten ostajille, niin kerrothan niistä kommenteissa alla!


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (3)

hpaasov
hpaasov

1

Myös resetoinnin salasana kannattaa kokeilla ja myyjän tulee tietää se. Esim Samsungin puhelimissa on laitesuojaus joka voi eztää puhelimen uudelleenaktivoinnin.
Myyjän kannattaa myös resetoida laite jotta hänen tietoja ei jää laitteelle. Ikävää olisi jos omat uudet kuvat menisi entisen käyttäjän pilvipalveluun nähtäville.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

3

Juu, olisi hyvä lisä kun ostaa käytettyä apple tuotte, varmistaa ettei myyjä ole jättänyt siihen päälle "iCloud lukkoa". Sitä ei saa auki mitenkään ilman alk.per. omistajaa. (tietääkseni siihen kun ei vieläkään ole toimivaa poppakonstia jolla sen saisi kotona tai edes liikkeessä purettua.)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.