Samsung paljasti taittuvan Galaxy Foldin – Hinta lyö ällikällä

Manu Pitkänen

Samsung paljasti taittuvan Galaxy Foldin  – Hinta lyö ällikällä
Samsung paljasti tänään San Franciscossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa täysin uudenlaisen älypuhelimen ja tabletin hybridin: Galaxy Foldin. Sen voi taittaa kiinni älypuhelimeksi ja avoinaisena se toimii mini-kokoisena tablettina.

Kiinni taitettuna puhelimen näytön koko 4,3-tuumainen, mutta avattuna näytön koko kasvaa 7,3 tuumaan, jossa on tilaa työskennellä vaikkapa kolmella sovelluksella samanaikaisesti. Jotta laitteen tarjoama käyttökokemus olisi mahdollisimman optimaalinen, on Samsungin pitänyt tehdä teknisten ratkaisuiden lisäksi paljon ajattelutyötä ohjelmistopuolella.

Niinpä Galaxy Foldista löytyy App Continuityksi kutsuttua ominaisuutta, jonka ansiosta pienellä näytöllä avattu sovellus avautuu isolle näytölle kun laitteen avaa auki. Ominaisuutta tukevat ainakin Microsoftin Office-sovellukset sekä YouTube.

Näytöt kuluttavat paljon virtaa, mutta Galaxy Foldin fyysisen muotoilun ansiosta laitteesssa on tilaa akuille. Niinpä "simpukan" molemmissa kansissa on erilliset akut. Kameroita puhelimessa on peräti kuusi kappaletta: kolme takana, kaksi sisäpuolella ja yksi edessä. Suorituskyvystä vastaa peräti 12 gigatavun käyttömuisti sekä 7 nanometrin suoritin.



Uutuusarvo näkyy laitteen hinnassa. Huhtikuun 26. päivä myyntiin tulevan puhelimen hinnat alkavat 1980 dollarista. Galaxy Foldista tulee saataville sekä 5G- että 4G-versiot.

Lue myös:
Puhelinvertailun arvostelussa 2100 euron Galaxy Fold.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.