iPhone 11 Pro Maxin sisällä on mystinen johto

1
Manu Pitkänen

iPhone 11 Pro Maxin sisällä on mystinen johto
Kauppoihin eri puolilla maailmaa viime viikolla tulleet uuden sukupolven iPhonet ovat myös DIY-harrastajien suosioon nousseen iFixit-verkkosivuston kiikarissa. Sivusto on jo julkaissut purkuartikkelin iPhone 11 Pro Maxista, mistä ilmenee millaisia komponentteja puhelimeen on isketty kiinni ja millaisia ratkaisuja Apple on tehnyt puhelimen kokoonpanon suhteen.

Puhelimien sisuksista löytyi paljon tuttua, mutta myös muutama yllättävä seikka. iPhone 11 Pro Maxin akussa on esimerkiksi kaksi erillistä liitintä, kun aiemmissa puhelimissa on riittänyt yksi liitin. Seikan on arveltu liittyvän jollakin tapaa kaksisuuntaiseen lataukseen, mikä olisi mahdollistanut esimerkiksi AirPods-kuulokkeiden lataamisen iPhonella langattomasti. Toinen vaihtoehto on, että liitin liittyy Applen uuteen akkudiagnostiikkan.

iPhone 11 Pro Maxin sisuksista selvisi myös se, että Apple käyttää tämänkin vuoden iPhoneissa Intelin modeemeja, vaikka se keväällä tekikin sovinnon Qualcommin kanssa. Lisäksi puhelimesta näyttäisi löytyvän neljä gigatavua käyttömuistia ja akun kooksi varmistui 3969 milliampeerituntia.



Apple ei loista tälläkään kertaa puhelimien korjattavuudessa, mutta saa kuitenkin iFixitiltä pisteet 6/10. Pisteitä paransi näytön ja akun vaihdon helppous, mutta samalla puhelimen lasiset kuoret heikentävät pisteitä. Mikäli puhelimen lasikuoret menevät rikki, joudutaan iFixitin mukaan vaihtamaan puhelimen kaikki komponentit uusiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

Lainaus:

joudutaan iFixitin mukaan vaihtamaan puhelimen kaikki komponentit uusiin.

Ei kaikkia komponentteja pidä vaihtaa uusiin :D Ei ne kuoriin kiinni oo juotettu. Vaan joutuu Poistamaan kaikki komponentit jotta kuoret/alustan saa vaihdettua uuteen, kuten nyt olettaa saattaa aika monessa luurissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.