Uusi piiri tuo älykelloihin 16 megapikselin kamerat ja ison kasan muita uudistuksia

Matti Robinson

Uusi piiri tuo älykelloihin 16 megapikselin kamerat ja ison kasan muita uudistuksia
Piirivalmistajien kunkku Qualcomm on julkistanut uuden piirisarjan puettaville laitteille. Kyseessä on Snapdragon Wear 4100 platform (4100 ja 4100+), joka käytännössä tullaan näkemään pääasiassa älykelloissa.

Näiden piirien edellisestä sukupolvesta, Wear 3100 -piiristä, on jo pari vuotta aikaa. Edeltäjällä varustettuja laitteita on julkaistu tosin tänäkin vuonna, kuten suomalaisvalmistajan uusi Suunto 7 sekä kolmannen sukupolven Moto 360.

Edeltäjän vanhuus kuitenkin näkyy uudistuksissa. Yhtiön mukaan Wear 4100+ tarjoaa jopa 85 prosentin parannuksen suorituskyvyssä, joka juontaa juurensa nopeampiin Cortex-A53 ytimiin aiempien A-7-ytimien sijaan.

Tuotantoprosessi on parantunut kenties vielä merkittävämmin, sillä 28 nanometrin tekniikan sijaan uudet piirit valmistetaan 12 nanometrin tekniikalla. Tämä tuottaa huomattavasti pienempiä, tehokkaampia ja virtapihimpiä yksilöitä.



Grafiiseen suorituskykyyn on panostettu myös uudella Adreno A504 -piirillä. Piiri tarjoaa nopeamman muistin sekä kaksi signaaliprosessoria yhden sijaan.

Yksi olennaisimmista uudistuksista on kameratuki. Kahden signaaliprosessorin avustamana laitteet pystyvät tarjoamaan parhaillaan jopa 16 megapikselin kameran.

Bluetooth-yhteydet ovat nyt saatavilla 4.2-profiilin lisäksi uudella 5.0-profiililla, joka tarjoaa mm. monta yhtäaikaista laiteyhteyttä.

Kellotaulu pysyy myös uudistetun erillisen Always-On-suorittimen ansiosta päällä vähemmällä virralla. Suorittimen ansiosta pääsuoritinta ei tarvitse käyttää, kun laite on valmiustilassa ja näyttää vain esimerkiksi kellonaikaa. Tämä ominaisuus on tosin ainoastaan Wear 4100+ -mallin heiniä, eikä sitä löydy Wear 4100 -piiristä.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.