Elisa avasi 5G-verkon Porvooseen - Telian 5G-verkko laajenee Seinäjoella

Janne Yli-Korhonen

Elisa avasi 5G-verkon Porvooseen - Telian 5G-verkko laajenee Seinäjoella
Elisa on kasvattanut vauhdilla 5G-paikkakuntien määrää kuluneen vuoden aikana, sillä 5G-yhteydet toimivat jo 50 paikkakunnalla. Viimeisimpänä verkko on avautunut Porvooseen. Telia on myös viime aikoina panostanut 5G-verkon laajentamiseen ja nyt verkko laajenee Seinäjoella.

Porvoossa Elisan 5G-verkko kattaa alkuvaiheessa kaupungin keskustan lisäksi muun muassa Näsin, Joonaanmäen, Tarmolan ja Myllymäen alueita. Porvoo on jo 13. paikkakunta Uudenmaan alueella, jossa on Elisan 5G-verkko.

"Haluamme kehittää kaupunkia yhä vetovoimaisemmaksi paikaksi asua ja työskennellä myös digitalisaation keinoin. Sähköisten palveluiden kehittäminen, uudenlaiset vuorovaikutuksen tavat kuntalaisten kanssa sekä uusien teknologioiden, kuten 5G:n, hyödyntäminen ovat digikehityksemme keskiössä. Hyvänä esimerkkinä virtuaalinen etäopetus, joka on taideopetuksen osalta yhtenä digiohjelmamme toimenpiteenä", Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kertoo.



Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

Ensimmäisten tukiasemien käyttöönoton jälkeen Telian 5G-verkon peitto on laajentunut Seinäjoella nopeasti kattamaan keskustaa Marttilassa, Pohjassa ja Upassa. Peittoa on myös Pajuluomalla sekä Törnävältä Haukkalan alueelle. Loppuvuoden rakentamisen myötä Seinäjoen 5G-peitto laajenee entisestään.

"5G-verkkomme peitto laajenee vauhdilla. Samalla 5G-laitteiden valikoiman laajentuminen eri hintaisiin vaihtoehtoihin kertoo siitä, että 5G-aika on nyt jokaisen käyttäjän ulottuvilla. Uudet laitteet ovat valmistajiensa kärkilaitteita, jotka takaavat nopeimman käyttökokemuksen kaikkialla Telian verkossa, olipa asiakkaan käyttötarve mikä tahansa", kertoo Telian paikallisjohtaja Petri Haapanen.

5G-puhelimia löytyy tällä hetkellä hyvä määrä eri hintaluokista. Kaikki 5G-puhelimet löydät kätevästi Hintaoppaan sivuilta.

Telian 5G-verkko on tällä hetkellä saatavilla muun muassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Salossa, Tampereella, Nokialla, Lahdessa, Porissa, Seinäjoella, Vaasassa, Oulussa ja Ahvenanmaalla.

Lue myös:



Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.