Telia, Digita ja Nokia yhteistyöhön privaattiverkkojen tarjoamiseksi yrityksille ja julkishallinnolle

Janne Yli-Korhonen

Telia, Digita ja Nokia yhteistyöhön privaattiverkkojen tarjoamiseksi yrityksille ja julkishallinnolle
Telia, Digita ja Nokia ovat sopineet yhteistyöstä yksityis- eli privaattiverkkojen tarjoamiseksi yrityksille ja julkishallinnon toimijoille. Aiemmat privaattiverkot ovat perustuneet LTE-teknologiaan, mutta nyt yhteistyön myötä rakentamisessa hyödynnetään uusimpia ratkaisuja, kuten 5G:tä. Uusimpien teknologisten ratkaisujen luvataan tarjoavan kotimaisille yrityksille kilpailuetua.

"Yhdessä kotimaisten kumppaniemme Digitan ja Nokian kanssa voimme tarjota maailman johtavimmat, tietoturvalliset privaattiverkkopalvelut suomalaisille yrityksille ja julkishallinnolle. Digitan kanssa verkkomme ulottuvat kattavasti aina Hangosta Utsjoelle, joten palvelumme voidaan räätälöidä hyvin paikallisiin tarpeisiin ja erilaisille toimialoille", sanoo Telian yritysliiketoiminnan verkottamis- ja viestintäpalveluista vastaava johtaja Kaisa Pajari.

Yhteistyössä toteutetut privaattiverkot ovat paikallisia, yrityksen tai julkishallinnon omaan käyttöön räätälöityjä tietoturvallisia verkkoja, joiden toiminta optimoidaan tarpeiden ja käyttökohteiden perusteella.



Privaattiverkot voidaan toteuttaa myös haastaviin ympäristöihin, kuten kaivoksiin, satamiin, tehdasalueille sekä sairaaloihin.

Privaattiverkkojen rakentamisessa hyödynnetään uusimpia teknologioita. Ensimmäiset 5G-privaattiverkot ovat jo testissä ja parhaillaan Telia ja Digita rakentavat 5G-privaattiverkoa muun muassa lastinkäsittelyratkaisuja- ja palveluja tarjoavan Kalmarin tutkimus- ja tuotekehitystarpeisiin.

"Viiveettömät, toimintavarmat ja tietoturvalliset mobiiliverkot tuovat kilpailuetua usealle toimialalle lähitulevaisuudessa. On erinomaista, että voimme yhdistää Telian vankan aseman Suomen yrityskentässä, maailman johtavat Nokian privaattiverkkoteknologiat ja Digitan kyvyn tuottaa monipuolisia verkkoratkaisuja asiakaslähtöisesti ja maanlaajuisesti", sanoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

"On hienoa syventää pitkäaikaista strategista yhteistyötä Telian kanssa tämän uuden liiketoiminta-alueen myötä ja saada myös Digita mukaan yhteistyöhön vahvistamaan kokonaistarjontaamme. Nokia toimittaa Telialle edistyksellistä teknologiaa ja monipuolisia ratkaisuja eri käyttötarkoituksiin, minkä lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä teknologioiden kehittämisessä kohti teollisen internetin uusia käyttötarpeita", sanoo Tommi Rasila, Nokian Telia-asiakkuudesta vastaava johtaja.

Lisätietoa privaattiverkoista saa täältä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.