Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

3,2 miljardia tekstiviestiä, 13,5 miljardia puheminuuttia

Markus Lehtiniitty

3,2 miljardia tekstiviestiä, 13,5 miljardia puheminuuttia
Tilastokeskuksen mukaan Suomessa lähetettiin vuonna 2007 yhteensä 3,2 miljardia tekstiviestiä. Määrä on kolme prosenttia edellisvuotta suurempi. Multimediaviestien määrä kasvoi enemmän: niitä lähetettiin 29 miljoonaa kappaletta, jossa kasvua oli kolmannes.

Matkapuhelimilla soitettiin Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna yhteensä 4,8 miljardia puhelua, jotka kestivät 13,5 miljardia minuuttia. Keskimäärin puhelun kesto oli siis hieman alle kolme minuuttia. Puheluiden määrä kasvoi vuodesta 2006 seitsemän prosenttia.
Vuoden 2007 lopussa matkapuhelinverkon liittymiä oli Suomessa jo 6,1 miljoonaa eli liittymiä on jo lähes miljoona enemmän kuin asukkaita. Liittymämäärää ovat viime aikoina lisännyt esimerkiksi mobiililaajakaistojen kasvanut markkinointi ja suosio. Mobiililaajakaista myydään yleensä modeemin kera omana liittymänään.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja