S60-puhelimissa tietoturva-aukko

2
Markus Lehtiniitty

S60-puhelimissa tietoturva-aukko
S60 3rd Edition -alustasta on löytynyt tietoturva-aukko, joka F-Securen mukaan mahdollistaa haittaohjelmien ajamisen rajoittamattomasti. Toistaiseksi S60:n 3rd Edition -version suojaukset ovat estäneet haittaohjelmien toiminnan, mutta nyt suojaukset on kierretty.

Haittaohjelmien on nyt mahdollista tehdä puhelimella mitä vaan, vaikka soittaakin tai lähettää tekstiviestejä. S60 3rd Edition -alustalla ei ole aiemmin nähty paljoakaan haittaohjelmia, koska suojaukset ovat estäneet niiden asentumisen.

Haavoittuvuuden avulla voidaan kiertää S60:n sovellusten asennusten rajoitukset, ja onkin mahdollista, että jotkut jopa haluaisivat haavoittaa puhelintaan niin, että pääsisivät asentamaan joitakin ohjelmia.

Haavoittuvuus koskee kaikkia S60 3rd Edition -puhelinmalleja. Niitä on Nokian lisäksi muidenkin valmistajien mallistoissa. Varsinainen haavoittuvuus ei myöskään ole S60-alustassa itsessään vaan alla pyörivässä Symbian-käyttöjärjestelmässä, mikä tarkoittaa sitä, että myös UIQ-alusta voi sisältää saman aukon. Toistaiseksi näyttöä on kuitenkin vain S60-alustalle tehdystä sovelluksesta.



Tilanne ei kuitenkaan ole aivan niin huolestuttava kuin se kuulostaa, sillä käyttäjän on yhä itse hyväksyttävä haittaohjelman asennus. Jos käyttäjä jättää asentamatta sovellukset, joiden tekijästä tai luotettavuudesta hänellä ei ole tietoa, selviää hän kuivin jaloin yhä.

Haavoittuvuuden korjaaminen on ongelmallista koska kyseessä olevien haavoittuneiden laitteiden määrä on niin suuri. Korjaus vaatisi puhelimen ohjelmiston päivittämisen versioon, josta haavoittuvuus on korjattu.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
tomba76 (vahvistamaton)

1

No pistetääs ryhmäkanne menee :D
Mut ei tämä niin paha kuin luullaan mutta, jos ei tiedä mitä tekee ni jättää tekemättä ja aina voi suojautuu muulla tapan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mata (vahvistamaton)

2

Eiköhän tässä ole kyse Fca:n ja muutaman muun ihmisen avaamasta menetelmästä asentaa _ei_Allekirjoitettuja ohjelmia symbianille..
Jos on siitä kyse, niin on erittäin pieni todennäköisyys että haittaohjelmat voisivat lähteä leviämään, jos osaa asentaa" hackin, niin luultavasti osaa myös tarvittaessa resetoida puhelimen..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.