Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Android-alusta ei hyödynnä mahdollista monikosketusta

4
Markus Lehtiniitty

Googlen Android-alusta ei hyödynnä mahdollista monikosketusta
Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun T-Mobile G1 -puhelimen kosketusnäyttö tukee monikosketusta (multi-touch), mutta Android-alustassa tätä ei hyödynnetä. Monikosketus on yksi Applen iPhonen kantavia ominaisuuksia: sen avulla voidaan rakentaa erilaisia eletoimintoja, kuten verkkosivujen tai valokuvien koon muuttaminen kätevästi liikuttamalla kahta sormea joko kohti tai poispäin toisistaan.

RyeBrye-nimimerkillä esiintyvä Android-sovelluskehittäjä paljasti G1:n monikosketuskyvyt YouTubessa julkaisemallaan videolla, joka löytyy myös tämän jutun lopusta. Avointa koodia olevaa Android-alustaa on täytynyt luonnollisesti hieman muokata monikosketuskykyjen esiin saamiseksi.

Syytä siihen, miksi Android-alusta ei monikosketusta hyödynnä, ei tiedetä. Syynä voivat olla jopa tietyt patentit, jotka ovat Applen hallussa. Toinen selitys tuen pois jättämisellä voisi olla ominaisuuden keskeneräisyys, jolloin olisi mahdollista, että nykyisetkin Android-puhelimet vielä joskus monikosketustuesta pääsisivät nauttimaan.


Monikosketustuki vaatii kapasitiivisella tekniikalla toteutetun kosketusnäytön, jollainen G1:stä löytyy. Sen sijaan esimerkiksi Nokian kosketusnäytöllisessä 5800 XpressMusicissa, kuten myös useimmissa muissa kosketusnäyttölaitteissa, käytetään resistiivistä kosketusnäyttöä, jolla monikosketustoiminnot eivät edes ole mahdollisia.

Alla "proof of concept" -video monikosketuksen toiminnasta T-Mobile G1:ssä:


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

1

No, ainakin Apple on uhkaillut muita valmistajia niin, että heti kun sormet laskee näytölle, tulee patentit vastaan. Tjsp.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tatsi (vahvistamaton)

2

Multitouch näyttöjä ei voi käyttää kynällä, kynnellä, tms. terävällä. Ainoastaan sormi kelpaa. Tosin jos tässä on kapasitiivinen näyttö joka tapauksessa, menee hommasta pointti. Uskon että tuossa on sen puoleen virhe, että tuota näyttöä voisikin käyttää styluksella tms. Itselleni kapasitiivinen kosketusnäyttö on melkoinen turnoff missä tahansa laitteessa, kännykät, läppärit, autonavigaattorit yms. Siinä mielessä ei multitoucia tukeva resistiivinen on mielestäni parempi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Touch_panel

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

3

Sormi tai sopiva (erikois) kynä kelpaa kapasitiivisen kosketusnäytön ohjaamiseen.

Ja nimenomaan sormilla mä olen käyttänyt kännykkää, autonavigaattoria ja lipunostolaitetta. Miksi ihmeessä resistiivinen olisi automaattisesti parempi? Koska on hitaampi ja huonompi tuntuma?

Kännykän tapauksessa tietenkin ympäristön lämpötila asettaa vähän rajotteita sormien käyttöön, mutta en mä ole pystynyt hanskat kädessä kännykkää käyttämään tähänkään mennessä, joten vähän vaikeata nähdä tuotakaan suurena ongelmana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

4

Joo, on siinä kapasitiivinen näyttö. Luonnollisesti. Minusta kapasitiivisessa näytössä ei ole mitään vikaa kunhan _kaikki_ on käytettävissä sormin. Sitten ei ole enää kivaa, jos on tungettu pikkuvalikoita ja kuvakkeita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja