General Mobile DSTL1 Imaginary - Android-puhelin kahdella SIM-korttipaikalla

5
Markus Lehtiniitty

General Mobile DSTL1 Imaginary - Android-puhelin kahdella SIM-korttipaikalla
Googlen Android-alusta on lisenssimaksuton. Sen käyttäminen laitteissa on siis periaatteessa valmistajille täysin ilmaista. Tämän vuoksi Android on löytänyt tiensä moniin melko tuntemattomienkin pienvalmistajien tuotteisiin. Tämän listan jatkoksi voidaan nyt lisätä General Mobilen tuleva DSTL1 Imaginary -puhelin.

DSTL1:n käyttöjärjestelmä on siis Googlen Android. DSTL1:ssä on lisäksi kaksi SIM-korttipaikkaa General Mobilelle ominaiseen tyyliin. Muihin DSTL1:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat kolmen tuuman TFT-kosketusnäyttö (tarkkuus 240x400 pikseliä), viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet, FM-radio RDS-tuella, neljän gigatavun sisäinen muisti ja microSD-muistikorttipaikka sekä toimistodokumenttien katselusovellus. DSTL1 on kolmitaajuus-GSM-puhelin eikä tue 3G-verkkoja.

DSTL1:n näytön ja kameramoduulin on valmistanut Sharp. DSTL1:n prosessori puolestaan on Marvellin valmistama ja toimii 624 megahertsin kellotaajuudella. Painoa General Mobilen uutuudella kerrotaan olevan 135 grammaa mittojen ollessa 112 x 54 x 16 millimetriä.



General Mobilen odotetaan julkistavan DSTL1 Imaginaryn ja esittelevän sitä Mobile World Congress -tapahtumassa ensi kuun puolivälin paikkeilla. Mobile World Congressista odotetaan muutenkin muodostuvan melkoinen Android-vyörytys sillä myös monien muiden valmistajien odotetaan esittelevän tulevia Android-puhelimiaan tuolloin.

General Mobilen ohessa olevissa kuvissa ei näy vielä puhelimen aivan lopullinen ulkoasu. Android-alusta vaatii nykyään viittä näppäintä (koti, valikko, takaisin sekä vihreä ja punainen luuri), mutta toistaiseksi näitä kaikkia ei DSTL1:stä löydy.

DSTL1:n pitäisi saapua markkinoille vuoden 2008 kolmannella neljänneksellä eli heinä-syyskuussa. Hinnasta ei ole toistaiseksi tietoa, kuten ei myöskään markkina-alueista, joilla uutuus tulee myyntiin.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
pekka (vahvistamaton)

1

Mmm... ei painikkeita?

Mitä, tuossahan näyttäisi olevan ylös-alas-vasen-oikea, ja voihan painikkeen toteuttaa muutenkin kuin mekaanisella elementillä, aika hipaisunäppäinten näköisiä noi luurin kuvat ja nuoli vasemmalle, tuossa keskipainikkeen ympärillä?

Nyt en kyllä ymmärrä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Diaz (vahvistamaton)

2

Vieläkun sivusta liukuisi qwerty, olisi melko täydellinen luuri, jos ei ole hinnalla pilattu. Toisaalta tuntematon merkki herättää tiettyjä epäilyksiä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kauko Säädin (vahvistamaton)

3

Onpa siistin läköinen luuri. Taidanpa ostaa jos hinta vain tulee olemaan kohdallaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus Lehtiniitty

4

@pekka:

DSTL1:stä ei siis löydy noita kaikkia viittä Androidin vaatimaa hardware-näppäintä. Luurinäppäimet ja back-näppäin näyttäisivät löytyvän. Lisäksi löytyy neljäs näppäin, jonka tarkoitusta ei tiedetä - eli jompikumpi, koti- tai valikkonäppäin, puuttuu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kebab (vahvistamaton)

5

Dstl 1 :senhän voi päivittää android 1.6:seen ja silloin kaikki ohjelmat toimii ja puhelin pääsee asemaansa. Puhelin maksaa noin 350-700euroa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.