Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone on suosituin alusta mobiilisurffailuun

14
Kaarlo Räihä

iPhone on suosituin alusta mobiilisurffailuun
Vaikka iPhone ei ole maailman myydyin matkapuhelin, on se Net Applicationin tekemien mittausten mukaan selvästi suosituin mobiililaite internet-surffailuun.

Net Applicationin tulosten mukaan 66 prosenttia kaikesta mobiilisurffailusta tapahtuu iPhoneilla. Toisella sijalla ovat Java ME -laitteet, joiden osuus on hieman yli yhdeksän prosenttia. Kolmannella sijalla on Windows Mobile, jonka osuus on noin seitsemän prosenttia. Neljännellä sijalla on Android ja viidennellä sijalla Symbian, joiden molempien osuudet ovat hieman päälle kuuden prosentin luokkaa.
Luvut ovat varmasti mieluisia Applelle ja Googlelle, joiden tukemat alustat keräävät myytyihin laitteisiin nähden runsaasti surffailuhetkiä. Molemmat yritykset ovat painottaneet internetin tärkeyttä myös matkapuhelinmaailmassa.

InformationWeekin toimittaja Ed Hansberry arvioi näiden kahden alustan suosion johtuvan laitteiden internet-selaimista, jotka ovat parempia kuin kilpailijoidensa vastaavat selaimet.

Kommentit (14)

jess (vahvistamaton)

1

näinhän se on, kun on ilo surffata niin sitä tulee harrastettua

Vastaa
keke (vahvistamaton)

2

On kyllä jännä, miten Nokia pärjää niin hyvin, kun uutisten mukaan se on jäljessä lähestulkoon kaikessa.

Vastaa
jepjep (vahvistamaton)

5

Kai sen nyt järkikin kertoo, ettei promillen osuus matkapuhelimien käyttäjistä voi luoda 66% kaikesta liikenteestä. Pohjois-Amerikan markkinoilla luvut saattavat olla lähempänä totuutta.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

7

kyseessä taitaa olla tilasto joka kertoon jollainlalla hakukoneiden käytön yleisyydestä eri alustoihin perustuvilla selaimilla. tosin epäilen onko tietoa saatu suoraan hakukoneyhtiöiltä, luovuttaako esim google tuollaista tietoa ulos, vai onko se arvioitu jotenkin epäsuorasti jää edelleen epäselväksi.

Vastaa
kukka (vahvistamaton)

8

Luetaanko tohon iphoneen myös ipod touch?! sillä softat ja rauta on aika samanlaista... se taas vääristää aikalailla tuota tulosta...!

Vastaa
erpe (vahvistamaton)

9

Jos se noin alustan perusteella otetaan, niin kyllä ne touchit on mukana. Itellä on tuo touch, ja ainaki ylen mobiilisivu tunnistaa iTouchin iPhoneks. Eihän siinä periaatteesa mitään eroa oo.

Vastaa
Stig Ombord (vahvistamaton)

10

Net Applicationin tutkimus on tehty maksullisilla saiteilla ja otantaa kuuluu rajallinen määrä saitteja. Siis tutkimuksen tilaaja saa sellaisen tuloksen kuin itse haluaa.

Kannattaa perehtyä muutenkin Net Applicationin toimintaan.

t: WebAdmin

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

11

Lähes kaikkien tutkimuksien otanta on määrältään rajallinen. Kysymys onkin lähinnä siitä onko otanta hyvä ja millaiset virhemarginaalit ovat.

Net Applications on kuitenkin yksi laajimmista tällaisista tilastoista (160miljoonaa kävijää kuukaudessa), joten sitä on hyvä seurata ainakin kun katsotaan trendejä, mutta tietenkään se ei yksistään kerro "totuutta", jos sellaista nyt edes on olemassa.

Se onko Touch relevantti osa iPhonea näissä tilastoissa on erittäin mielenkiintoinen kysymys, ja vastaus riippuu aivan näkökulmasta. Useassa tapauksessa se on relevantti.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

12

jonathan, perehdyhän hiukan tilastotieteeseen. tutkimuksissa otanta tarkoittaa että koko populasta valitaan sattumanvaraisesti tietty joukko jota tutkitaan.

net application:ssä on otantaan valikoitunut tietyin perustein osajoukko koko populasta ja tämän perusteella tehdään sitten pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

näitä menetelmiä ei pidä sekoittaa, sillä niillä ei tilastollisesti ole mitään tekemistä toistensa kanssa. jos asia oikeasti kiinnostaa niin asioista löytyy helppotajuisia oppikirjoja.

no annetaan esimerkki jos ei mennyt jakeluun: 1. sinulla on suomen väestö ja valitset niistä 2000 ihmistä joilta kysyt "harrastatko porotaloutta?". 2. sinulla on pohjoissuomen maatalouteen erikoistunut lehti jonka tilaajille lähetät saman kysymyksen.

kertooko 2. tapauksen "kyllä"-vastausten määrä jotain relevanttia josta voitaisiin vetää mitään johtopäätöksiä 1. tapauksen tuloksista?

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

13

Kiitos hyvästä vastauksesta, Mikko.

Olin varsin hyvin tietoinen tämäntyyppisten tutkimusten rajoista, otanta ei ole läheskään ainoa tuloksia vääristävä tekijä.. Yritin kovasti sanoa että niihin ei pidä luottaa liikaa, mutta niistä (myös muistakin vastaavista) voi ihan hyvin arvioida trendejä. Mutta ehkä se jäi sinulta huomaamatta.

Esimerkkisi oli hyvä, joskin aika kärjistetty. Olen muuten ihan samaa mieltä siitä, että moni toimittaja kirjoittaa näistä tuloksista ihan väärällä tavalla, tai ainakin oletan sinun tarkoittaneen tätä vaikka käytitkin passiivia kun asiasta mainitsit.

Vastaa
erpe (vahvistamaton)

14

Ei liity tähän uutiseen, mutta on mielenkiintoista, kuinka helpon mobiilikäyttöliittymän Apple on onnistunut luomaan. Tuli vaan mieleen kun vähä aikaa sitten neljä vuotta täyttänyt pikkuveljeni käytteli iPod touchia kuin vanha tekijä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja