Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tippui, RIM ja Apple nousi

1
Matti Vähäkainu

Nokia tippui, RIM ja Apple nousi
Tutkimusyhtiö Gartner on jälleen laskenut yhteen älypuhelinten myyntilukemia ja ennustanut tulevaa vuotta. Älypuhelinten myynnin kasvu hidastui loppuvuodesta ja loka-joulukuussa kasvua mitattiin vaatimattomat 3,7 prosenttia koko vuoden 13,9 prosenttiin verrattuna. Nokia hävisi markkinaosuutta ja voitolle jäivät RIM, Apple ja HTC.

Nokia johtaa tippumisesta huolimatta yhä selvästi. Tutkimuksen mukaan Nokian osuus tippui 49 prosentista 44 prosenttiin. RIM oli nousi eniten alle 10 prosentista 17 prosenttiin ja Applen iPhone nousi kahdeksaan prosenttiin 11 miljoonalla puhelimella.
Nokian perässä tuleva kolmikko ryösti markkinaosuutta erityisesti kosketusnäyttömalleilla. RIM:n BlackBerryissä käytettävä käyttöjärjestelmä nousi nyt jo toiseksi suosituimmaksi ja jätti jälkeensä jo Windows Mobilenkin. Symbian jatkoi suosituimpana mutta tippui 15 prosenttiyksikköä 47 prosenttiin.

Kaikenkaikkiaan älypuhelimia myytiin viime vuonna 139,3 miljoonaa.

Kommentit (1)

JiM Beam (vahvistamaton)

1

Ei ole vielä iPhonen tappajaa nähty, mutta kyllä sekin tulee. Ehkä vielä silloin kun iPhone on myynnissä. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja