Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple esittelee iPhonen päivitystä

14
Matti Vähäkainu

Apple esittelee iPhonen päivitystä
Apple on ilmoittanut järjestävänsä ensi viikon tiistaina 17.3. tilaisuuden, jossa esitellään iPhonen uutta käyttöjärjestelmäversiota ja paranneltuja kehitystyökaluja. Uudesta iPhone OS 3.0 -versiosta ei ole vielä tarkempia tietoja, mutta huhut kertovat muun muassa kopioi ja liitä -ominaisuuden sekä MMS-viestejen lisäämisestä.

Muita haluttuja ominaisuuksia ovat videokuvaus, videopuhelut, A2DP Bluetooth ja nettiyhteyden jakaminen tietokoneelle.
Valitettavasti itse julkaisua joudutaan odottamaan pidempään. Saattaa olla, että tämä tapahtuu kesällä yhdessä uuden iPhone-mallin kanssa.

Kommentit (14)

Kiinnostunut (vahvistamaton)

1

Kuullostaa hienolta, mutta pelottaa vähän ettei ole saatavissa iphone 3g:lle tai sitten saa maksaa siitä että voi päivittää.. :S
Vaikka luulen että uusi iphone tulee olemaan sen verran hieno, että pakko se on ostaa vaikka juuri melkein tulikin tuo 3g ostettua, onneksi en sentään ottanut 2 vuoden kytkynä :)

Vastaa
Renagadeh (vahvistamaton)

2

Toivottavasti myös iPod Touchille on luvassa 3.0 päivityksiä, nykyinen tökkii aikalailla.

Vastaa
ita (vahvistamaton)

3

Sais vielä tulla se 32gb iphone, että siitä ois mitään hyötyä.

Vastaa
iDig_iPhone (vahvistamaton)

4

Eihän siinä olisi mitään järkeä etteikö ko. ominaisuudet päivitettäisi samalla myös iphone 3g:n käyttäjille softapäivityksenä itunesin kautta?
Toivon mukaan siitä hyvästä ei rahasteta erikseen..
Tosin apple kun on kyseessä niin :P
Multsariominaisuus onkin sitten suurinpiirtein ainoa asia jota jäin kaipaamaan hommatessani iphonen, muuten laite on parempi kuin odotin.Loistava laite kaiken puolin!

Vastaa
psp (vahvistamaton)

5

tulisipa pian kesä ja uusi iPhone... molempia kannattaa odottaa.

kyllä apple on ainoa valmistaja tällä hetkellä, joka ymmärtää miltä puhelimen täyty näyttää, että asiakkaat olisivat kiinnostuneita siitä... ohut, suuri näyttö, vahva, erittäin tyylikäs ja mielenkiintoinen. vastakohta löytyy nokiasta, jonka puhelimet ovat paksuja, pieninäyttöisiä, natisevia ja tyylittömiä.

onneksi on apple!!!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
erpe (vahvistamaton)

6

psp:llä on aina asiat huonosti. Myös mobiiliblogissa kommentit on kaikkea muuta kuin positiivisia. Pysy kotonas ja myy ne osakkeet ennen ku tapahtuu jotain, joka huonontaa asioita entisestään!

Vastaa
Jere Hakala (vahvistamaton)

7

Videokuvaus, A2DP Bluetooth ja nettiyhteyden jakaminen tietokoneelle.

Nuo saa jo jailbreakaamalla :D

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

9

Totta, monta ominaisuutta saa kun ostaa muun puhelimen, mutta monta sitten taas menettää.. Kaikkea ei voi saada ja toisaalta taas videokuvaus sillä iPhonen kameralla on ihan turha ominaisuus (siis laatu olisi ihan naurettavan huonoa) vaikka sen rauta mahdollistaakin.

iPhonen (ja AppleTV:n) isoistakaan ohjelmistopäivityksistä ei ole rahastettu eikä muutosta ole näköpiirissä.

Vastaa
Juha (vahvistamaton)

11

Jonathan: Mä itseasiassa olin yllättynyt tuosta videokuvauksen laadusta. Ajattelin kanssa, että kun kamera itsessään on sellainen perusversio, niin videokin on sen mukaista. MUTTA: nyt kun sitä on käyttänyt useita kertoja, niin ei se mielestäni ole lainkaan huono. Paljon huonompaa videolaatua olen nähnyt useissa puhelimissa. Mielummin tuolla videota kuvaa kuin still kuvia:)

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

12

Haluttujen ominaisuuksien lista on pitkä kuin nälkävuosi. Kannattaiskohan harkita mitä tahansa muuta merkkiä eli jotain nykypäiväistä puhelinta??

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

13

OK, en kieltämättä ole koettanut sitä videota, arvasin vaan sen kameran laadun perusteella. Ehkä se sit johonkin kelpaa.

Aapeli, eipä tässä nyt niin kauheasti ole puutteita listattu. Itse en tarvitsisi kuin vähän lisää akkukestoa sekä nopeutta selaamiseen ja softien aukaisemiseen. Tuon voisi teoriassa toteuttaa rajatulla tausta-ajollakin (muistin määrä asettaa rajoituksensa nykyraudalla). Pikkuparannukset mukana tuleviin softiin, kuten Mailiin ovat tietenkin toivottavia.

Kokonaisuudessa suurin ongelma ehkä on App Storen hyväksymismekanismi, siihen pitäisi saada lisää nopeutta ja vähemmän nipotusta.

Mutta tottakai aina kannattaa harkita muitakin. Mitä suosittelisit iPhonen tilalle? Saako siihen paljon laadukasta softaa ja onko selain hyvä?

Vastaa
Jimmy Hoffa (vahvistamaton)

14

Käyppäs nyt psp tuolla 'vertaa puhelimia'- osiossa ja laita siihen noksun E71 ja iPhone 3g ja vertaile fyysisiä mittoja. Lisäksi E71 ei natise pätkääkään. Ainoa "parempi" ominaisuus iPhonessa on näyttö, joka sekään ei ole millään tavalla ihmeellinen. Ja olen omistanut sekä iPhone 2g sekä 3g mallin, eli kokemusta on eikä noista viitti E71:sen kanssa edes samana päivänä puhua. Sen verran paljon parempi E71 on!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja