Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Halvat kännykät menevät kaupaksi

3
Matti Vähäkainu

Halvat kännykät menevät kaupaksi
Matkapuhelinten kappalemyynti on talousahdingosta huolimatta noussut vuoden takaisesta, kertoo Digitoday. Kuluttajat ostavat kuitenkin yhä edullisempia puhelimia, joka huolestuttaa vähittäismyyjiä.

Kännyköiden toimitukset kauppoihin kasvoivat tammi-helmikuussa viidellä prosentilla viime vuoteen verrattuna ja helmikuussa kauppoihin toimitettiin peräti 110 000 matkapuhelinta eli peräti 34 prosenttia viime vuotta enemmän. Samalla kännyköiden keskihinta kuitenkin tipahti roimasti. Tämän vuoden helmikuussa puhelin maksoi keskimäärin 112 euroa kun viime vuoden helmikuussa se maksoi 149 ja tammikussa 181 euroa.
Myyntivolyymejenkin suhteen alalla ollaan hieman skeptisiä. "Täytyy muistaa, että vuosi sitten oli digisiirtymä. Kuluttajat hankkivat televisioita ja digibokseja. He säästivät kännykkähankinnoissa", Expert-ketjun toimitusjohtaja Kari Karipuu huomauttaa.

Erityisen tyytyväisiä kauppiaat ovat monipuolisempien puhelimien suosioon. Helmikuussa kaikista toimitetuista kännyköistä jo 39 prosenttia oli 3G-puhelimia.

Kommentit (3)

RoflerX (vahvistamaton)

1

Eikös kuvaksi sopisi ennemminkin jokin halpispuhelin kuin 5800? Ei taida olla kuitenkaan halvimmasta päästä kyseinen puhelin :).

Vastaa
Aragnath (vahvistamaton)

3

mutta ei 5800 oli kyllä mikään halpiskännykkä, kun niitähän uutinen koski.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja