Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

GDC09: Teräväpiirtopelejä puhelimille

7
Matti Vähäkainu

GDC09: Teräväpiirtopelejä puhelimille
Parhaillaan käynnissä olevilla Game Developer Conference -messuilla esitellään tulevaisuuden pelejä ja pelituotteita. Eniten PV.com:ia kiinnostava aihe on luonnollisesti mobiilipelejen tulevaisuus, johon siruvalmistaja ARM lupaa merkittäviä edistysaskeleita.

ARM esittelee messuilla Mali-400-, Mali-200- ja Mali-50-grafiikkapiirejä. Pienet ja virtapihit piirit on kehitetty erityisesti kannettaviin laitteisiin, kuten MP3-soittimiin, navigaattoreihin ja tietysti puhelimiin. Näiden piirien luvataan tarjoavan ennennäkemättömiä parannuksia kännykkäpelejen grafiikkaan.
Mali-400- ja Mali-200-piirit tukevat OpenGL ES 2.0 -rajapintaa ja jopa täyden teräväpiirron resoluutiota (1080p). Mali-55 on puolestaan maailman pienin grafiikkapiiri, jonka pinta-ala on vain yksi neliömillimetri.

Grafiikkapiirien tehoa demonstroidakseen yritys on portannut vuonna 2001 ilmestyneestä Project Gotham Racing -pelistä Malille. Yrityksen mukaan alkuperäiselle Xboxille tehty peli pyörii moitteetta ja näyttää jopa hienommalta kuin Xboxilla.

"Se pyörii yhtä nopeasti kuin alkuperäisellä Xboxilla, mutta grafiikat ovat kuin Xbox 360:llä", kertoo Remi Pedersen ARMilta.

ARM lupailee ensimmäisiä Mali-siruilla varustettuja puhelimia markkinoille jo ensi talveksi.

Kommentit (7)

Tuomo (vahvistamaton)

1

Grafiikkapiirien tehoa demonstroidakseen yritys on portannut vuonna 20011 ilmestyneestä Project Gotham Racing -pelistä Malille. Yrityksen mukaan alkuperäiselle Xboxille tehty peli pyörii moitteetta ja näyttää jopa hienommalta kuin Xboxilla.

Pikku Typo vuonna 20011 on aika kaukana ;)

Vastaa
Yesse (vahvistamaton)

2

Jännä juttu kun Nokiakin kutsuu 5800 näyttöönsä "nHD" näytköks ja on vaan 480x620:D.Tohon nyt on vähäsen matkaa.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

3

Ite asiassa 5800 näyttö on 640 x 360.

Olishan se hienoo jos olik 1080p näyttö kännykässä ja siinä pyöris pelit tolla resolla ja näyttäis yhtä hyvältä kun xbox360 tai PS3.

Sitä aikaa odotellessa ;)

Vastaa
Mokottaja (vahvistamaton)

4

Milloinkahan tuommoinen saadaan Openmokon puhelimiin?

BTW: 5800:n näyttö on 360x640

Vastaa
mcmopo (vahvistamaton)

5

Kyllähän tv-outilla tuollaiset resot olisi ihan kivoja. Kännykkä telkkariin kiinni bluethootilla toimivat ohjaimet käteen ja pelaamaan. Tosin menee varmaan noin kymmenen vuotta että saa saa kunnolla tehoa lykättyy kännykkään.

Vastaa
asd (vahvistamaton)

7

iPhonen kesäkuun versioon tulee luultavasti tuon suuntainen grafiikkapiiri

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja