Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG GD900 on kosketusnäyttöpuhelin läpinäkyvällä näppäimistöllä

11
Matti Vähäkainu

LG GD900 on kosketusnäyttöpuhelin läpinäkyvällä näppäimistöllä
Näin CTIA-messujen alla yksi odotetuimmista puhelimista on varmasti LG:n GD900. Puhelinta esiteltiin jo MWC-messuilla noin kuukausi sitten, jolloin sen läpinäkyvä näppäimistö sai osakseen ihastusta ja vihastusta. Yritys oli kuitenkin vielä silloin kovin vaitonainen puhelimen varsinaisista ominaisuuksista.

Nyt LG on kertonut lisää laitteesta omalla Korean sivustollaan ja tiedossa on varsin mielenkiintoinen paketti. Mikäli Googlen käännökseen on luottaminen, niin kyseessä on kolmen tuuman kosketusnäytöllä ja kosketuseleitä tukevalla läpinäkyvällä näppäimistöllä varustettu multimediapuhelin.
Tiedotteessa keskityttiin megapikseleiden ja gigatavujen sijaan lasiseen näppäimistöön. Näppäimistön eleet tukevat muun muassa kuvien ja webbisivujen zoomaamista nipistämällä, volyymin säätämistä iPodien Click Wheelistä tutulla pyöritysliikkeellä, käyttöliittymän näkymän vaihtamista liukueleellä ja sovellusten avaamista käsialatunnistuksen avulla -- esimerkiksi kirjoittamalla M-kirjaimen puhelin avaa MP3-soittimen.

Puhelimessa pyörii LG:n oma S Class -käyttöliittymä ja se tulee myyntiin Euroopassa ja Aasiassa toukokuussa. Lisää puhelimesta on luvassa todennäköisesti aprillipäivänä, jolloin sitä esitellää CTIA-messuilla.

Kommentit (11)

kikuu (vahvistamaton)

1

Onko tämä joku vitsi?? Olisivat tyytyneet korkean resoluution multitouch kosketusnäyttöön ja laadukkaaseen QWERTY näppikseen. Ja vaikka hyvään optisella zoomilla varustettuun kameraan..;)

Vastaa
Henkka (vahvistamaton)

2

@kikuu: Eihän tämä silloin erottuisi mitenkään massasta. Ja massa on tylsä. Jos hinta on lähelläkään kohdillaan tämä tulee löytymään taskustani. Olettaen että europpaaan tulee, en tiedä miten LG ruukaa toimia, onko kaikki kaikille vai mitä. Ja tuo käyttöliittymä on sen verran ruma että toivottavasti voin tekaista siihen teeman sitten joku kaunis päivä.

Vastaa
Diaz (vahvistamaton)

4

@kikuu: Joo, kerro vaan miten ajattelin tunkea alle sentin paksuiseen vehkeeseen HYVÄN optisen zoom-objektiivin...

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

5

@Diaz selitäs sinä sitten miten tuo läpinäkyvä näppis toteutetaan..;)


Eikös joissaon suht ohuissa Samsungeissa ollut optinen zoomi?? Kyllä huono optinen aina hyvän digitaalisen voittaa ;D

No onhan n97 aika "massaa" Vieläpä samalla käyttiksellä kuin aikaisempi 5800.. Tässä sentään aivan uusi ja varmaankin aika mielenkiintoinen käyttis.

Vastaa
Makko (vahvistamaton)

6

Nää on näitä LG:n ominaisuuspuhelimia. Ei vois vähempää kiinnostaa kun ei ole älypuhelimia.

kikuu, mitenniin uusi ja mielenkiintoinen (käyttöliittymä), Tuo on jo siinä Arenassa vai mikä se oli. Ja se se nyt vasta erikoista olisi jos käyttöjärjestelmä vaihtuisi joka helkkarin julkaisussa viitaten tuohon N97 kommenttiisi.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

7

Tuo näppäimistö liukuu puhelimen alle, joten se on kosketusnäytöllinen liukukansipuhelin :o. Itse pidin enemmän LG:n entisestä kosketusnäyttöpuhelimien käyttöjärjestelmän ulkomuodosta. Tuon käyttis on jo omalla tavallaan liian tavallinen ja ruma. Itse puhelin kyllä näyttää jännältä.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

8

No ittee ainakin kiinnostaa tuo käyttis. Ei ole Symbian eikä Windows Mobile!
Niin, en väittänytkään, että siinä olisi järkeä vaihtaa käyttis Nokiassa, mutta kun N97 ei edes kuulu Express Music sarjaan ja on silti lähes samanlainen. Parempi kamera, hieman isompi näyttö ja QWERTY. ;)

Vastaa
exNokialainen (vahvistamaton)

9

Aika karkkilta tuo vaikuttaa, harmivain tuo käyttis kun mokomalle tuskin löytyy juurikaan kolmannen osapuolen softatarjontaa ;) Ja on erittäin positiivista ettei N97 kuulu Express Music sarjaan joka on täyttä kuraa.

Vastaa
Jere Hakala

10

Onnistuu varmaan hyvin kirjoittaminen sellain että käyttää 2 peukkua :E Napsahtaa poikki varmaan D:

Vastaa
J-K
J-K

11

Mun mielestä on suht positiivista että näyttö on vain ton 3". Esim joku HTC HD2 on aivan järkyttävä halko. Kyllä riittää pienempikin, ainakaan meikäläisen näkö ei oo vielä niin huono.

"Onko tämä joku vitsi?? Olisivat tyytyneet korkean resoluution multitouch kosketusnäyttöön ja laadukkaaseen QWERTY näppikseen. Ja vaikka hyvään optisella zoomilla varustettuun kameraan..;)"

No, tollasia puhelimia on jo vaikka millä mitalla. Ja kyseessähän on tosiaan puhelin, ei pääsääntöinen kuvanottolaite.

Yhteenvetona voisin todeta ettei parempaa puhelinta ole vielä tullut vastaan ku LG. Silmäpuhelinta en ole edes pitänyt kädessä, ne ei kiinnosta pätkääkään. Nokia puolestaan on holtitonta paskaa, jok'ikistä omistamaani on pitänyt viedä huoltoon erinäisten vikojen takia. Yksikään omistamani LG sitävastoin ei ole huoltoa tarvinut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja