Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonen Skype-rajoitukset viranomaisten käsittelyyn?

8
Kaarlo Räihä

iPhonen Skype-rajoitukset viranomaisten käsittelyyn?
Applen iPhone-puhelin sai tällä viikolla oman Skype-ohjelman, jonka myötä iPhonen omistajat pystyvät tekemään VoIP-puheluita. Yhdysvalloissa monia kuluttajia on kuitenkin harmittanut matkapuhelinoperaattori AT&T:n vaatima rajoitus ohjelmalle, jonka takia puheluita ei pysty soittamaan 3G-verkon kautta, vaan puhelut onnistuvat ainoastaan WLAN-yhteyden ylitse.

Yhdysvaltain telehallintovirasto eli Federal Communications Commission (FCC) saattaa kuitenkin tutkia asian laillisuuden, sillä virasto sai avoimen kirjeen (PDF) Free Press -järjestöltä, jossa pyydetään tutkimaan nykyisen tilanteen laillisuutta. Kirjeessä viitataan mm. FCC:n omaan ohjeistukseen, jonka mukaan kuluttajien täytyy saada vapaasti valita ne ohjelmat ja palvelut, joita he haluavat käyttää internet-yhteytensä kanssa.
Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut tilannetta, mutta AT&T:n edustaja kertoi Wall Street Journal -lehdelle, että AT&T ei estä Skypen käyttöä sen verkoissa. Edustajan mukaan AT&T:llä ei ole kuitenkaan pakko avustaa tai helpottaa kilpailijoiden toimintaa sen verkossa. AT&T:n johtoportaassa työskentelevä Jim Cicconi vertasi Skypeä Yhdysvalloissa toimiviin Verizon- ja Sprint-operaattoreihin, jonka johdosta AT&T:n ei tarvitse auttaa Skypeä. Tämä tarkoittanee sitä, että AT&T:n iPhone-asiakkaat joutuvat jatkossakin tekemään Skype-puhelut WLAN-verkon kautta, jos asia jää AT&T:n päätettäväksi.

Viime kesänä FCC totesi internet-operaattori Comcastin jarruttaneen ja estäneen luvatta sen tietoverkoissa kulkenutta BitTorrent-liikennettä. Free Press haluaisi saman lausunnon koskevan myös matkapuhelinverkkoja, jolloin matkapuhelinoperaattorit eivät voisi estää esim. 3G-verkkossa tapahtuvia VoIP-puheluita.

AT&T:n lisäksi VoIP-puheluita vastustaa Saksassa T-Mobile-operaattori, joka on kieltänyt Skypen käytön iPhonessa sen matkapuhelin tai WLAN-verkoissa. T-Mobilen mukaan VoIP-puhelut ruuhkauttaisivat sen tietoverkkoja, jonka takia niitä ei sallita. Myös Saksassa monet iPhonen omistajat ovat olleet raivoissaan T-Mobilen päätöksestä ja The Voice on the Net -järjestö (VON) on vaatinut EU-lainsäätäjiä puuttumaan tällaiseen toimintaan, koska se on haitallista kuluttajia kohtaan.

Kommentit (8)

Yesse
Yesse

2

Pitää sitten tunkee nenä jokaisen perseeseen.Pitää kyllä olla tyhmä, jos ei aikasemmin tajunnut.

Vastaa
tkkaisla
tkkaisla

3

iPhonen omistajana voin kertoa että tua ei haittaa jailbreikatussa iPhonessa nimittäin Cydianista voi silloin ladata VoipPower3G softan jolla saa kaikki fringit ja skypet sun muut softat luulemaan että 3g verkko onkin wifi jolloin skype puhelut toimivat aina. Tämä ei ilmene muissa ohjelmissa minkäänlaisena muutoksena. tosin paskojahan tollaset varotukset silti on

Vastaa
Ddarud
Ddarud

4

Voisivat vaan operaattorit tyytyä nostamaan 3G verkkojen hintaa, jos voip-puhelut yleistyvät liiaksi. Tätä olenkin jo odottanut, että koska voi puhua puheluita internetin välityksellä ja unohtaa vanhanaikaiset puhelinlaskut. Akkuahan tuo syö julmetusti, joten parempia akkukestoja odotellen... :)!

Vastaa
Diazzi
Diazzi

6

Lainaus:

iPhonen omistajana voin kertoa että tua ei haittaa jailbreikatussa iPhonessa nimittäin Cydianista voi silloin ladata VoipPower3G softan jolla saa kaikki fringit ja skypet sun muut softat luulemaan että 3g verkko onkin wifi jolloin skype puhelut toimivat aina. Tämä ei ilmene muissa ohjelmissa minkäänlaisena muutoksena. tosin paskojahan tollaset varotukset silti on

Niin, mutta tuo jailbreakkaaminen ja 3rdpartysoftien kanssa säätäminen vie pohjan siltä, että tuon pitäisi olla helppokäyttöisten multimedialuurien äiti. Ei ole enää kovin helppokäyttöistä, jos 3G VOIPia varten täytyy noin paljon nähdä vaivaa, joka ei kovin monelta Skypen normaalikäyttäjältä onnistu.

Vastaa
Hybridi
Hybridi

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Madsin:

Eiks iPhone ookkaan maailman paras puhelin? :)

Hah-hah-hah, salli mun nauraa, no EI TODELLAKAAN ole! :D

"Homeisen Omenan" IPfööni jemmataan lelulaatikkoon... (en nyt tiedä mitä tuo tarkoitti, mutta kuitenkin :D) *reps*

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja