Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 5800 XpressMusic myy samaa tahtia kuin iPhone?

19
Matti Vähäkainu

Nokia 5800 XpressMusic myy samaa tahtia kuin iPhone?
Nokia on onnistunut viime aikoina myymään hyvin iPhonen kilpailijaksi viime lokakuussa julkaistua 5800 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelinta. GC Researchin analyytikko Tero Kuittinen arvioi Ylen haastattelussa, että Nokian kosketusnäyttöpuhelinta olisi myyty jopa 2,5 miljoonaa kappaletta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Se on lähes yhtä paljon kuin iPhone on myynyt samalla ajanjaksolla.

5800 XpressMusic on myynyt hyvin Euroopassa, Lähi-Idässä ja Aasiassa, kertoo Kuittinen. Erityisen hyvin puhelin vastaanotettiin Venäjällä, jossa julkaisupäivänä puhelinkauppoihin jonotettiin uuden Nokialaisen toivossa. Kerroimme puolestaan aiemmin tällä viikolla, kuinka Applella on ollut vaikeuksia saada iPhonea myydyksi Intiassa.
"Karachissa ja Moskovassa kuluttajille merkitsee halpa hinta, kunnon käyttöaika ja hieno kamera enemmän kuin käyttöliittymän grafiikka. Nokia iskee Applea nyt kunnolla vyön alle myymällä älypuhelinta lama-ajan hintaan", sanoi Kuittinen haastattelussa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

asdisdas (vahvistamaton)

1

Ehkä voi ollakin näin, mutta Amerikkaa Nokia ei onnistu ikinä valloittamaan.

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

2

Hetkinen? Analyytikko arvioi Nokian myyvän selvästi halvempaa ja huomattavasti uudempaa mallia "lähes yhtä paljon" kuin Apple iPhoneaan (ja unohtaa iPod Touchin joka on olennainen osa Applen platform strategiaa).

On kyllä lääkitys kohdallaan kun tästä on saatu väännettyä yltiöpositiivinen uutinen.

Vastaa
Haikkari (vahvistamaton)

3

No ymmärrettävästi jos kauppa käy muualla paitsi ei Amerikassa, niin Nokialla ei ole mitään hätää.

Vastaa
Betrayed (vahvistamaton)

4

Kuka nyt yhdestä jenkkilästä välittää jos puhelin myy Aasiassa kuin häkä? Populaa on "vähän" enemmän ;)

Vastaa
Vikke (vahvistamaton)

5

Ihan hyvin on myynyt. iPhone taitaa olla vaan 200e kalliimpi.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

6

Eihän tuo mikään ihme että myy hyvin noilla ominaisuuksilla ja tuolla hinnalla. Pelkästä puhelimesta Nokia myös saa paremman katteen.

Tuo oli kuitenkin ulkopuolisen analyytikon arvio mutta luulen kuitenkin että todelliset myyntiluvut ylittävät nuo selvästi vaikka kaikilla markkinoilla ei puhelinta myydäkään....

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

7

Apple verot pois niin iphone möisi kolme kertaa enemmän. Eikai se nokian vika ole että apple hinnoittelee massatuotteensa ihan päin mäntyä.

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

8

Apple verot pois niin iphone möisi kolme kertaa enemmän. Eikai se nokian vika ole että apple hinnoittelee massatuotteensa ihan päin mäntyä.

Vastaa
Eki (vahvistamaton)

9

"Analyytikko arvioi Nokian myyvän selvästi halvempaa ja huomattavasti uudempaa mallia "lähes yhtä paljon" kuin Apple iPhoneaan"

2,5 miljoonaa kappaletta yhden neljänneksen aikana on hirmuinen määrä. Molemmat firmat ovat tehneet uskomattoman hyvää työtä päästessään malleillaan tämän suuruisiin lukemiin.

"ja unohtaa iPod Touchin joka on olennainen osa Applen platform strategiaa"

Todennäköisesti analyytikolta oli kyselty nimenomaan Nokia 5800:n myyntimääriä, eikä mitään tarkempaa vertailua Nokian ja Applen välillä.

"On kyllä lääkitys kohdallaan kun tästä on saatu väännettyä yltiöpositiivinen uutinen"

No joo kieltämättä hieman huvittavaa, kun kaveri laukoo myyntimäärien ollessa tasan tällaista: "Nokia iskee Applea nyt kunnolla vyön alle myymällä älypuhelinta lama-ajan hintaan" :D:D

Mutta niinkuin jo alussa sanoin. Molempien mallien myynti on tällä hetkellä (tai iPhonen kohdalla paremminkin TÄLLÄKIN hetkellä) erittäin hyvää, joten ei minusta ole mitenkään kummallista, että uutinen on kirjoitettu positiiviseen muotoon.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

11

Tämähän on ihan samanlainen uutinen kuin 95% Applen Amerikan shitistä. Viedään tila meediasta vaikka p uutisella. Ja kaiken maailman sivut kopioivat niitä kun eivät kykene omiin juttuihin...

Seraavaksi sitten voidaan uutisoida että Nokia on tilannut 1000 miljoonaa osaa syksyllä julkistettaviin uusiin puhelimiinsa ja markkinat on sekaisin...

Tulevaisuus on synkkä...

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

13

@Jartar

Ei harmita yhtään, mutta *tällä* uutisella ei ole oikein mitään tekemistä Nokian pärjäämisen kanssa. Tai ainakin kaikki Nokia-fanit ovat aina muistaneet siteerata ihan erilaisia myyntilukuja kuin mitä iPhonella (ja nyt näemmä 5800xm:lla) on.

Vastaa
Tohtori (vahvistamaton)

14

Kun verrataan Nokiaa ja Applea luurivalmistajina, niin on hyvä muistaa että Applella on 1 malli (joka myy hyvin). Nokialla malleja on samaanaikaan kymmeniä, joista älypuhelinkategoriassa parhaiden myyntiluvut nyt 'lähellä iPhonea'. Se myykö 5800 enemmän vai vähemmän kuin iPhone on Nokialle lähinnä imagokysymys, se ei sellaisenaan hetkauta firman tulosta ylös tai alas. Nokia varmasti haluaisi kaikkiin kategorioihin oman luurimallinsa myyntiykköseksi.

Mä odotan jännityksellä Nokia toisen vaiheen touch-luureja, N97 & muita 2009 julkaistavia. Niihin kun on tulossa kinetic scrolling yms iPhonen tavaramerkkejä, mielenkiintoista nähdä miten ne alkaa vaikuttamaan. Toisaalta, jos kesällä pukkaa Applelta uutta mallia, niin taas voi Nokialla olla kirittävää?!

Vastaa
abx (vahvistamaton)

15

"Toisaalta, jos kesällä pukkaa Applelta uutta mallia, niin taas voi Nokialla olla kirittävää?!"

Mutta eikös tuohon Applen uutukaiseen joka kesällä vissiin sitten julkaistaan, niin siihenhän on tulossa lisää omiaisuuksia jotka on jo 5800xm puhelimessakin (ns. joka päiväisiä ominaisuuksia), ehkä muutamia "hienoja" uusia ominaisuuksia, että eipä tuossa kauheasti kirittävää ole sen jälkeen kun noksu noita kosketusluureja alkaa pökkäämään pihalle. Näiden julkistuksen kanssa nokia on kyllä pahasti jäljessä.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

16

Loppuvuodesta tulee uusi kirikierros muilta valmistajilta ja siinä Apple tippuu kyydistä. Pystynevät kuitenkin pitämään markkinaosuutensa ja jopa hiukan kasvattamaan mutta suuri kasvu on takana.

Vastaa
Tohtori (vahvistamaton)

17

Jep, näin siinä käy JOS Apple ei tee uusia peliliikkeitä. iPhone tuli puskista ja yllätti muut valmistajat ... tuolla tuli 2 vuoden etumatka. Nyt pitäisi tehdä sama temppu tai hiipuminen on pommin varmaa. Vaikea keksiä mikä olisi Applen uusi koukku, mutta ... kaikki on mahdollista, odotan jännityksellä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja