Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässä on seuraava Google-puhelin

27
Matti Vähäkainu

Tässä on seuraava Google-puhelin
Huawein valmistama Android-puhelin, jota esiteltiin noin kaksi kuukautta sitten Mobile World Congress -messuilla, on osoittautunut tulevaksi T-Mobile G3:ksi. Simppelin ja elegantin näköinen laite sisältää mitä ilmeisemmin muun muassa viiden megapikselin kameran.

Messuilla Huawei oli varsin vaitonainen puhelimesta ja sen ominaisuuksista. Itseasiassa puhelin oli lasikopissa eikä sen ominaisuuksista puhuttu mitään. GSMArena kertoo kuitenkin, että puhelimesta löytyvät kameran lisäksi 3G-, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, 3,5mm kuulokeliitin ja iso kapasitiivinen kosketusnäyttö. Puhelimessa ei ole fyysistä näppäimistöä.
Puhelinta odotetaan myyntiin vuoden kolmannella neljänneksellä, mutta hinnasta ei ole tietoa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (27)

rofl

1

naurettavaa, tuohan on vain tietokoneella tehty kopio iPhonesta sinisillä reunoilla? " elegantti ja simppeli " justjust mitä paskaa. 5mp kamera yms mitä tuohon voidaan änkeä ei tuu ikinä korvaamaan Appstorea ja jailbreakatun iPhonen ominaisuuksia.

Toisten puhelinvalmistajien kuten Nokian olisi jo aika keksiä jotain omaa ja uutta eikä vain koittaa jäljitellä huonosti Applen keksintöjä (Ovi store ;D )

Vastaa
pnp (vahvistamaton)

2

"5mp kamera yms mitä tuohon voidaan änkeä ei tuu ikinä korvaamaan Appstorea ja jailbreakatun iPhonen ominaisuuksia."Itsellä on iPhone ja oli myös G1 android, tuohon kommenttiin voin sanoa, että google android on ensimmäinen kosketusnäytölle tehty käyttöjärjestelmä joka ihan oikeasti kilpailee iphonen kanssa, eikä tähän pidä sekoittaa puhelimen ominaisuuksia.

Androidissa on yhtä hyvä "Market", josta saa softia ja sen saa root oikeuksille, eli kuten jailbreakattu iphone.

Ohjelma tarjonta ei aivan ole vielä iphonen tasoa, mutta on kyllä lisääntynyt viimeaikoina runsaasti.

Näitä kun vertaa nokian symbian viritykseen, näkee mikä ero on kosketusnäyttöön alusta asti suunnitellulla järjestelmällä, ja vanhaan järjestelmään viritellyllä kosketusnäytöllä. Symbianilla on vielä matkaa näihin.

Vastaa
foba (vahvistamaton)

3

"naurettavaa, tuohan on vain tietokoneella tehty kopio iPhonesta sinisillä reunoilla? " elegantti ja simppeli " justjust mitä paskaa."

Jos se kerta on niin kopio iPhonesta niin iPhoneko ei sitten ole elegantti ja simppeli? Kysyn vaan. Sitä paitsi tulevat puhelimet joissa on suuri kosketusnäyttö + pari nappia tulevat kaikki olemaan "iPhone kopioita", ei sitä designia pysty muuttamaan kovinkaan suuresti. Käyttöjärjestelmät ovatkin sitten jo eri asia

Vastaa
Ddarud (vahvistamaton)

4

"rofl @ 9.4.2009 12:36
naurettavaa, tuohan on vain tietokoneella tehty kopio iPhonesta sinisillä reunoilla? " elegantti ja simppeli " justjust mitä paskaa."

Ensin voisin todeta että olet melkoinen ääliö kun et kehtaa kommentoida omalla nimimerkilläsi.

Sitten totean seuraavaa:
-iphonen näyttö ei katoa tuollalailla näkyvistä sen kiinni ollessa.
-iphonen nappi ei ole saman näköinen
-iphonessa ei ole tuollaista kirkasta reunaa kuin tuossa.

Pitäisikö siitä puhelimesta väkisin vääntää vaikkapa pyöreä jottei se olisi "huono iphone kopio"? Ja sitten haukuttaisiin että "Miksi se on pyöreä!?" Ja tuo nappi pitäisi varmaan sitten sijoittaa oikeaan alanurkkaan jottei se matkisi iphonea ja jotta sen käyttömukavuus taatusti laskisi vasen tai oikeakätisillä.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

5

Foba sanoit että muut valmistajat vaan kopioivat ulkonäön kosketusnäyttöluureihinsa. Nokia ei ainakaan kopioinut ulkonäköä, 5800 ja n97 luureissaan varrattuna muihin valmistajiin.

Vastaa
Mäksä (vahvistamaton)

6

"-iphonen näyttö ei katoa tuollalailla näkyvistä sen kiinni ollessa.
-iphonen nappi ei ole saman näköinen
-iphonessa ei ole tuollaista kirkasta reunaa kuin tuossa."

tuosta kulmasta katsottuna katoaa.

käytännössä samannäköinen tuo nappi kuitenkin on.

ja 2g iphonssa oli nimenomaan kirkas reuna ainakin.

kyllä tuo aika hyvin kopioitu on.


"google android on ensimmäinen kosketusnäytölle tehty käyttöjärjestelmä joka ihan oikeasti kilpailee iphonen kanssa, eikä tähän pidä sekoittaa puhelimen ominaisuuksia."

mitä olen kokemuksia netistä lukenut, niin palmin pre:n käyttis on se oikeasti ensimmäinen tosissaan varteenotettava vaihtoehto, johtuen tosin siitä et samat heput tehneet kuin iphonenkin käyttiksen

Vastaa
ahet (vahvistamaton)

7

"Toisten puhelinvalmistajien kuten Nokian olisi jo aika keksiä jotain omaa ja uutta eikä vain koittaa jäljitellä huonosti Applen keksintöjä (Ovi store ;D )"

Kauppa on jo vanha keksintö, eikä apple sitä keksinyt.

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

8

Ihan totta. Ei Apple juuri mitään keksinyt, yhdisteli vanhaa erinomaisesti ja toteutti kokonaisuuden sellaisella tavalla että koko markkina mullistui.

Tosi kova suoritus pienehköltä firmalta kun katsoo mitä muita toimijoita puhelinbusineksessä on.

Vastaa
foba (vahvistamaton)

9

Ei Tiimoo, tarkoitan vain sitä että miten ei voi olla kopioimatta ideaa kosketusnäyttöpuhelimesta jossa on vain muutama nappi. Näyttö patukassa. 5800 nyt on hiukan eri mittasuhteilla, mutta siinäkin sama periaate. Näyttö ja pari nappia. Eikä se ole minusta huono asia. Miksi pitäisi rikkoa toimiva konsepti joka on "vakiintunut" kuten vaikkapa leivänpaahdinten design. Erot tulevat näkyviin kuitenkin käyttöjärjestelmissä, jotka voivatkin jo olla ihan erilaisia.

N97 on taas ihan eri konseptilla, näyttö JA paljon nappeja, suunnattu yrityskäyttöön.

Vastaa
markokaup (vahvistamaton)

10

Kopio ja kopio.. Mitäs sitten? Vaikka apple fani olenkin niin jotain rajaa kuitenkin sen ylistämiselle!!

Vastaa
ismo (vahvistamaton)

11

Naurettavaa!!
Apple kopioi jatkuvalla syötöllä Nokiaa!!
Nokioissa oli ensin MMS-viestit ja videopuhelumahdollisuus ja nyt aplle uusimmassa päivityksessään kopioi nokiaa.

Toisekseen apple teki kädessä pidettävävän puhelimen kuten nokia jo 15 vuotta sitten. naurettavaa kopiointia applelta.

Itseasiassa aplle on pelkkä kopiointi firma. Sillä ei ole mitään omaa.

Kolmanneksi apple on pahempi kuin microsoft. Paljon pahempi.
Suljetut käyttöjärjestelmät ja kaksinkertaiset hinnat.

Itse asiassa apple kopioi nimensäkin eräältä hedelmältä, ei mitään omaa.

Vastaa
Mokottaja (vahvistamaton)

14

Eikö voitaisi keskittyä vähän enemmän ihmettelemään uutta puhelinta. Harmi muuten että tuohon tuskin voi asentaa Om2008 ja Om2009 käyttiksiä tai SHR:ää... :(

Muuten kyllä ihan hieno julkaisu ja hinta on varmaan vähän turhan paljon meikäläiselle, kuten aina...

Vastaa
Joker_ (vahvistamaton)

15

Ismo on oikeassa. iPhonessa on varmaan sata ominaisuutta, jotka ovat olleet aiemmin muissa puhelimissa. Kamera, bluetooth, mms jne. Miksi Apple-lahkolaiset eivät kykene tunnistamaan sitä tosiasiaa, että Apple kopioi kaikki muita yhtälailla? Miksi tämä ongelma vaivaa nimenomaan Apple-lahkolaisia?

Vastaa
Tonza (vahvistamaton)

16

"Taas kopioidaan aplelta"
Keneltäköhän apple on kopioinut idean kosketusnäytölliseen puhelimeen, tai multitouch-kosketusnäyttöön?

Vastaa
Phöne (vahvistamaton)

17

Nii just. Vitut Apple mitää omaa oo keksiny vaa kopioinu kaiken muilta, että turpa kii jo siellä Applen fanipojat.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Ei Tiimoo, tarkoitan vain sitä että miten ei voi olla kopioimatta ideaa kosketusnäyttöpuhelimesta jossa on vain muutama nappi. Näyttö patukassa. 5800 nyt on hiukan eri mittasuhteilla, mutta siinäkin sama periaate. Näyttö ja pari nappia. Eikä se ole minusta huono asia. Miksi pitäisi rikkoa toimiva konsepti joka on "vakiintunut" kuten vaikkapa leivänpaahdinten design. Erot tulevat näkyviin kuitenkin käyttöjärjestelmissä, jotka voivatkin jo olla ihan erilaisia.

N97 on taas ihan eri konseptilla, näyttö JA paljon nappeja, suunnattu yrityskäyttöön.

Okei, taisin vähän ymmärtää mielipiteesi väärin, kun tuossa kiireessä luin näitä kommentteja!

Vastaa
ei_näin (vahvistamaton)

19

Valot päälle ihmiset!
95% kaikista Nokiaan/Appleen liittyneissä uutisissa olevista keskusteluista on menny tähän "applefanipoika sitä ja nokiapoika tätä" -kinasteluun. Vähän suhteellisuudentajua kaivattaisiin: ei jokainen apple-tuotteen omistaja ole lahkolainen, eikä siitä hypestä puolin tai toisin kannata provosoitua. Ja eiköhän se iPhone ja 5800 ole jo puhki vertailtu. Molemmissa omat heikkoutensa.

Ja itse uutiseen: ihan jees saada lisää kilpailijoita markkinoille, enemmän vaihtoehtoa kuluttajille, kilpailu kovenee, hinnat mahdollisesti putoavat.

Vastaa
pnp (vahvistamaton)

20

"mitä olen kokemuksia netistä lukenut, niin palmin pre:n käyttis on se oikeasti ensimmäinen tosissaan varteenotettava vaihtoehto, johtuen tosin siitä et samat heput tehneet kuin iphonenkin käyttiksen"


Niin, puhuin omasta mielipiteestä, molempia käyttäneenä, en netistä lukemieni juttujen perusteella.

Vastaa
Hybridi (vahvistamaton)

21

Kivan ja hyvän näköinen on puhelin! :D

Ei todellakaan mikään IPfööni paska luurin kopio... ;D

Vastaa
Aleksi (vahvistamaton)

22

Miksi aina kun joku kosketusnäytöllinen puhelin julkaistaan, heti se on iPhone kopio? Onko se sitten hienoa että voi haukkua kaikkia puhelimia oman puhelimen kopioksi?
Sitten itse uutiseen: Ihan hyvän näköinen puhelin, odotan vain hintaa...

Vastaa
lokioki (vahvistamaton)

23

Digitoday röllejä täällä paljon. Harmi. Puhelin vaikuttaa hyvältä, hypemasuuna käyntiin.

Vastaa
Sad But.. (vahvistamaton)

24

Voisiko ylläpito harkita vaikka jotain sivujen kohennusta? olisi mukava joskus osallistua keskusteluun mutta nämä idiootit pilaa asiallisen keskustelun ja uutisoinnin jo ennen kun edes viitsii vaivautua lukemaan uutista loppuun.Näille teineille pitäisi pistää ihan oma hiekkalaatikko johonkin minne ei päivä tai selaimet pääse(vai onko tämä juuri se ja mä vaan väärässä paikassa?)tai pistää rekisteröinnin alle tämäkin afterdawnin tapaan vois kitkeä noita idiootteja pois helpommin.

Vastaa
Riku (vahvistamaton)

26

Krhm... Nämä kommentointipalstat ovat tietääkseni tarkoitettu itse tuotteen kommentointiin. Ei toisten viestien kommentointiin. Tietty asiattomasta viestistä voi kyllä huomauttaa. Ja jos joku on sitä mieltä että joku kopioi jotakin, niin onko se sen vika?? Ei. Vaan sen, joka kopioi. Ja foba olet ihan oikeassa. Lähes kaikki kosketusnäytölliset välineet (kämmentietokoneet, kännykät ja muut taskuun mahtuvat) on tehty tyylillä: Iso näyttö, pari nappia ja hyvät ominaisuudet. Kyse ei ole kopioinnista vaan toimivasta kokonaisuudesta, jota kannattaa hyödyntää. Ja onko kukaan koskaan näitä matkimis/kopiomis viestejä kirjoittaessa ajatellut, että kolmannella luokalla niitä juttuja puhuttiin "sä matkit mun piirrustusta, kun sulla on siinä samanlainen pallo." Yhtä matkittuja on nää kosketusnäyttöpuhelimet yms. (niin itsehän tässä kommentoin viestejä mutta yleisellä tasolla. En mitenlään yksityiskohtaisia viestejä. Kaikkia tietyllä sisällöllä olevia.)

Vastaa
Riku (vahvistamaton)

27

Niin ja vielä puhelimesta.

Odotan hyvää ja muiden edelle menevää pahelinta. Itse olen nimittäin huomannut kaikkien googlen toutteidin kohdalla huomattavan paremmuus eron. Esim. Google Chrome. Nopeampi, hakuominaisuuksilta muita parempi ja ennen kaikkea vakaa.
Eli mm. tätä odotan tulevalta puhelimelta. Todennäköisesti menee hankintaan, jos vaan hinta on sopiva.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja