Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Pelikehittäjä esittelee multi-touchia 5800 XpressMusicissa

34
Matti Vähäkainu

Pelikehittäjä esittelee multi-touchia 5800 XpressMusicissa
Brittiläinen peliohjelmoija on kehittänyt Nokia 5800 XpressMusic -puhelimelle musiikkipelin, joka tukee montaa yhtäaikaista kosketusta. Muun muassa Applen iPhonesta tuttu multi-touch -teknologia ei ole virallisesti tuettu edellä mainitussa puhelimessa, joten laitteen omistajille kyseessä on varmasti erittäin mielekäs uutinen.

Jamie Fullerin kehittämä peli, joka muistuttaa Guitar Hero -konsolipeliä, tukee multi-touchia kaikissa markkinoilla olevissa 5800 XpressMusic -puhelimissa. Itse peli on hieman raakile, mutta teknologia sen taustalla on varsinainen läpimurto. Fuller on onnistunut ohjelmallisesti lisäämään puhelimen resistiiviseen kosketusnäyttöön tuen monikosketukselle, joka avaa lukemattomia ovia ohjelmien kehittäjille.
Pelin kehityksen jo lopettanut Fuller on julkaissut Space Dancer -pelin viimeisen version omalla sivustollaan. Herra kertoo samalla, että neljä muuta projektia vie ajan tästä edespäin. Toivottavasti näemme lisää multi-touchia hyödyntäviä sovelluksia tulevaisuudessakin.

Mikäli omistat 5800 XpressMusic -puhelimen, voit ladata Space Dancer -pelin täältä.


Kommentit (34)

Jimmy Hoffa (vahvistamaton)

1

Muuten mieluisa uutinen, mutta 5800XM ei omaa kapasitiivista näyttöä, vaan resistiivisen. Todella hienoa että resistiiviseen näyttöön saa ohjelmallisesti tommosen ominaisuuden! :)

Vastaa
tuplanaama (vahvistamaton)

3

Testasin tätä. Tämähän ei ole mikään oikea multitouch, jos esim painaa ylävasemman ja yläoikean nappeja yhtäaikaa niin näyttö oikeasti painaa niiden keskeltä, ikäänkuin jos painaisit kynällä vaakatasossa yläreunaa niin näyttö ajattelee et se painaa siitä keskeltä , peliin koodattu se niin että kun painaa yläreunan keskikohtaa niin aktivoituu nuo ylävasen ja yläoikean napit. Kolmea nappia kerralla ei voi edes painaa tuossa pelissä.

Vastaa
Jimmy Hoffa (vahvistamaton)

4

Entäs sitten se kun painaa vaikkapa vasenta ylänurkkaa ja oikeeta alanurkkaa? Mun mielestä ainakin hienoa että kehitellään, oli konsti mikä hyvänsä.

Vastaa
jeejee (vahvistamaton)

5

lol, onpa tosi hieno tekniikka, pelistä puhumattakaan.

iphone on melko hel*** kaukana edellä. Onneksi suomalaisille kelpaa vanhentunut ja tönkkö teknologia, kunhan se vaan saadaan nokian kuorissa.

Vastaa
justjust (vahvistamaton)

6

naurettavaa >_<

ihmiset tykkää mistä vaan kuin hullu puurosta kuhan siinä lukee että nokia.

Kirjoitettu iPhonesta

Vastaa
Apple (vahvistamaton)

7

Mulla on iPhone ja siinä on ihan oikea multitouch, mutta jos ei ole varaa näin hyvään puhelimeen niin kai tuollakin pärjää.


Kirjoitettu iPhonesta tämäkin^^

Vastaa
Jimmy Hoffa (vahvistamaton)

8

iPhone on syvältä suolesta, hyväksykää jo se tosiasia ettei tarvi jokaisen artikkelin perässä olla siitä puhumassa.. Kokonaisen päivän oli iPhone 3g käytössä ja myin pois kun ei perusasiat onnistu ilman jailbraikkaamista ja ohjelmien asentelua.

Vastaa
Haikkari (vahvistamaton)

9

Mikä ihme teitä iPhone-faneja oikein riivaa kun sitä on pakko julistaa iPhonen ylivertaisuutta ja mollata Nokian 5800:aa heti kun siihen mahdollisuus tulee.

Vastaa
Nokian puolella (vahvistamaton)

11

Onhan tuo iPhone siitä pas** että siitä pitää ostaa 3G versio jos aikoo päästä nettiin nopeammilla yhteyksillä kun taas nokialla varmaan jo kaikissa yli 150€ puhelimisssa on valmiina 3G yhteydet

Vastaa
Mythic (vahvistamaton)

12

Kuten mitkä perusasiat ei onnistu ilman jailbreakkausta tai erillisiä ohjelmia? Ja miksi et voi jailbreakata ja asentaa niitä ohjelmia?

Vastaa
Tarpeeksi saanut (vahvistamaton)

13

Mikä h*lvetti siinä on, että pitää sitä iphonea tulla mainostamaan? Pilaatte vaan iphonen mainetta siinä.. Ja koittakaa jo myöntää ettei iphonekaan ole täydellinen...

Koittakaas olla puuttumatta 5800 koskeviin uutisiin jos ei ole mitään järkevää sanottavaa.

Vastaa
Simotimo (vahvistamaton)

14

Hyvä että tällastaki saa. Multitouch yleisesti on luultavasti melko turha, vaikkakin joissain peleissä siitä voi olla hyötyä.

Kirjoitettu PC:llä

iPhone pellet, on hienoa että teidän puhelimella voi kirjoittaa

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

15

Alkaa inhottaa nuo iPhone-fanboyt. Itse omistan 5800:sen ja olen h*lvetin tyytyväinen siihen. Hintalaatusuhde kohdallaan ;). Ja nyt prkle ei kukaan iPhone fani-ala sitten mollaamaan 5800:sta mun kommentin jälkeen. Olen myös testannut iPhonea ja mielestäni sekin on ihan siisti puhelin.
En ole Nokia-fani enkä Apple-fani vaikka kirjoitin tämän viestin MacBookilla.
Ja Te iPhone-fanit voisitte vihdoinkin pitää ne TURPANNE KIINNI, kiitos.

P.S. Tarkoitukseni ei myöskään ollut loukata ketään iPhone-fania, mutta välillä te alatte käydä hermoille!!!

Vastaa
simo (vahvistamaton)

16

Joko oon kertonu teille mun iphonesta?
No kerron kuminkin, siinä kyllä multitouchia on ja vaikka 3g ja edge gprs, kaikki löytyy.

Kijoitettu Nindendo 64 :Sella

Vastaa
hohhoijaa (vahvistamaton)

18

no eihän tuo nyt ole temppu eikä mikään. Tuo noksun käyttämä touchscreen-controlleri ei tue mitään multi-touchia, vaan kahden pisteen painaminen näytöllä tulkitaan näiden pisteiden keskiarvoksi. Eli jos tiedetään ennakolta missä sallitut pisteet ovat, voidaan tämä "keskiarvopiste" jakaa taas kahdeksi erilliseksi pisteeksi... mutta siihenpä se sitten jääkin.

Vastaa
Dreamlore
Dreamlore

19

Tuli tätä samaa joskus aikaisemmin katsottua. Meh, oli ainut jota totesin. Multitouch nyt ei mikään pakollinen ole omalla kohdalla puhelimessa, mutta kyllä se ihan näppärä on.
Itsellä 5800, ja alkaa jo kaduttaa etten iPhonea ostanut. Päivä päivältä alkaa enemmän kaikki puutteet ja toimimattomuudet tässä v*tuttaa...

Vastaa
Diipadaa (vahvistamaton)

20

"Mikä ihme teitä iPhone-faneja oikein riivaa kun sitä on pakko julistaa iPhonen ylivertaisuutta ja mollata Nokian 5800:aa heti kun siihen mahdollisuus tulee."

Tämä samahan toimii myös, kun vaihtaa sanan iPhone tilalle (Nokia) 5800 ja sama toisinpäin. Jos lapset vaan pysyis omilla hiekkalaatikoillaan ja jättäis kaverin lapiot ja ämpärit rauhaan.

"Why bother with double standard, isn't one enough?"

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

21

"Onhan tuo iPhone siitä pas** että siitä pitää ostaa 3G versio jos aikoo päästä nettiin nopeammilla yhteyksillä"

Onhan se, tosin mitään muuta versiota ei Suomessa ole edes ollut myynnissä.

Itseasiassa minulla on 5800 taskussa tänään, mutta eiköhän se vaihdu taas iPhoneen huomenna.

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

23

4. Hehe, vai vanhaa tekniikka kelpaa suomalaisille! :) Eikai tässä tartte lähteä vertailemaan nokian featureja muihin?

Vastaa
Mata (vahvistamaton)

24

Tuossa kun mainittiin että vanhehtunut tekniikka kelpaa suomalaisille..

No jos otetaan näin että 99% icrabin tekniikasta on vanhaa, joten siitä on erittäin paha mennä puhumaan mitää..
Ja tuosta multitouch tekniikasta, joku pitää olla siinäkin edellä, ihan sama vaikka se olisi ollut kiinalainen halpis puhelin?

Itse en näe mitään koehtovaa iphonessa muuta kuin ulkonäkö, yksinkertainen on kaunista.

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

26

Myös todellista multi-touchia löytyy resistiiviselle kosketusnäytölle. Kannattaa kurkata noita Stamum'in Touchpark demoja.

Vastaa
iPhone 3G on paras (vahvistamaton)

27

kyllä iphonellakin voi kirjoittaa kynällä, jos se vaan on kapasitiivista näyttöä tukeva.

Sellaisiakin stylys-tikkuja on olemassa ja mitä järkee jollain vitun pienel tikulla on piirtää, tai kirjottaa kun iphonessa voi piirtää ja kirjottaa sormella, ehkä se 5800 on vaan huono puhelin tai jotain...?

Vastaa
Phiidör (vahvistamaton)

28

@iPhone 3G on paras

Käsittääkseni styluksen käyttäminen iPhonessa ei ole juurikaan järkeä, koska sen kosketusnäytöllä ei pysty tekemään tarkkaa jälkeä. Eli sormipiirtelyllä saa kaiken potentiaalin tarkkuudessa käyttöön.

Huoh...aikamoinen Trollaajien kokoontumisajot™...tai siis toivottavasti. Mutta leikitään nyt hetki mukana:

@justjust
"-- Kirjoitettu iPhonesta"

Huomaa, sitä uskotaan silmittömästi iPhonen ennakoivaan tekstinsyöttöön.(vinkki: iPhone_lla_). :)

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

29

Tuo 5800:sen tikku on kyllä kätevä nettiä käyttäessä. Linkkien painaminen on yleensä aika vaikeata suomalaisella nakkisormella jos viellä on linkkejä allekkain. Yleensä 2-3 linkkiä painautuu samaan aikaan sormella.

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

30

Niin, onhan se tikku "näppärä" jos käyttöliittymä on suunniteltu niin pieneksi että sitä ei voi sormin käyttää. Tikusta on kyllä aika paljon harmiakin..

Opera ja Apple ovat esitelleet erilaiset, mutta varsin toimivat, ratkaisut tuohon. Ensimmäinen osaa zoomata sitä osaa sivusta jota ollaan klikkaamassa, toisessa taas sivun zoomaaminen on nopeaa ja helppoa.

Nokia otti kyllä 5800:n kanssa ison askeleen eteenpäin selaamisen suhteen, toivottavasti sama tahti jatkuu ja pitkään.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

31

En nyt tiedä onko tätä jo sanottu, mutta älkää nyt verratko tuota puhelinta johonkin vitun iPhoneen. Sehän on aivan täysin lelu. Se on saatanan kallis ja siitä puuttuu kaikki ominaisuudet. Ainot hyvät asiat siinä ovat mielestäni: Käyttis osittain, multitouch ja joku appstore. Molemmat puhelimet olen omistanut jo nokia vie aivan selvästi voiton. Jos nyt haluatte saada jonkun Applen leikkikalun hankkikaa Ipod touch. Se ei ole läheskään noin ylihintainen ja yhtä hyvin silläkin voi leikkiä.


Ihan turha noita o verrata kun te Iphone fanit ette kuitenkaan osaa muuta kuin kehua sitä paskaa. Jo nyt on kumma kun fiksut miehet ostavat iphonen mutta eivät huomaakkaan siinä mitään huonoa, kuten hinta, salamavalon puute, kamera, mms(tuli vissiin päivityksessä, mutta silti ei jumalauta :DDDD) ja videokuvauksen puute, vaan alkavat kehua sitä loputtomasti ja alkavat haukkua aivan kaikkia muita puhelimia.
Ei niin mitään järkeä.

Itse olen siis tuon ko. olevan puhelimen omistanut ja olihan se aika huikea mutta pirun kallis ja kokonaisuudeltaan aika huono verrattuna tuohon Nokia 5800. Vaikka eipä ole täydelleninen sekään.


Eli älkää verratko skodaa ja mersua. Itseasiassa esi skoda superb ja joku Mese-C ovat aika hyviä esimerkkejä tähän. Suberp halvempi, mutta parempi ;)

Vastaa
CMoon! (vahvistamaton)

32

Nokia 5800 pesee iphonen 21-17. Nokia 5800 on paljon mielenkiintoisempi kehittää ja lisäksi nokia n97 myötä tulee varmasti lisää ohjelmia.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

33

Kikun kommenttiin ei jäänyt paljon lisättävää. Sen verran että, kuulostaa aivan naurettavalta että iphoneen joutuu latamaan joka softan erikseen(tai jopa maksaa siitä vieläkin) Kuten esim. ääninauhoitus, videokuvaus, ja vaikka mitä. Kohta varmaan sanovat että puheluominaisuuskin täytyy ladata jostain p*******ä, ei hyvä. Jos nokia menis samalla taktiikalla etennpäin, niin en osaa ees kuvitella miten applen pojat sitä hakkuis ja keuhuis omia iphonejaan. Applea tästä on mielestäni kritisoitu aivan liian vähän.

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

34

iPhone on kaikkea muuta kuin täydellinen ja siitä puuttuu pitkä lista ominaisuuksia. Mutta ensinnäkin mielummin vähän hyvin toteutettuja ominaisuuksia kuin paljon ominaisuuksia jotka on toteutettu vähän sinnepäin. Toisekseen suurin osa näistä aina itketyistä puutteista, MMS, videokuvaus, ääninauhoitus on sellaisia joita *hyvin harva* käyttää säännöllisesti. Ja jos esimerkiksi videokuvaus kännykällä kiinnostaa ei oikea valinta ole missään tapauksessa iPhone eikä 5800 vaan joku ihan eri hintainen laite (N96?)

Salaman puuttuminen iPhonen kamerasta on yhtä iso ongelma kuin bensan puuttuminen polkupyörästä, ei se auttaisi yhtään mitään, koska kamera on tosi huono. 5800:ssa on parempi, mutta valitettavasti sekin on luokaton.

Haluanko neljä huonosti toimivaa tekstin syöttötapaa vai yhden joka toimii kohtalaisesti (tai hyvin jos käytetään germaanisia kieliä)? Haluanko kuvagallerian joka toimii lähes kuten iPhonessa, mutta on jumalattoman hidas?

@CMoon: miksi Nokia 5800 on "paljon mielenkiintoisempi kehittää"?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja