Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Matkapuhelinvalmistajat standardoivat laturit

26
Matti Vähäkainu

Matkapuhelinvalmistajat standardoivat laturit
Kännykkälaturien laaja kirjo on harmittanut kännykän omistajia ympäri maailman pitkän aikaa, sillä puhelimen laturit eivät ole olleet yhteensopivia kilpailevien valmistajien puhelimien kanssa. Nyt asiaan on vihdoin tulossa muutos, sillä 10 suurta matkapuhelin- ja komponenttivalmistajaa ovat päässeet yhteisymmärrykseen tulevaisuuden laturista.

Joukko yrityksiä on jättänyt Euroopan komissiolle hyväksymisensä Micro USB:tä käyttävästä liitännästä. Kymmenen yritystä ovat: Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion, Samsung, Sony Ericsson ja Texas Instruments. Kaikki suurimmat puhelinvalmistajat ovat mukana, joka auttaa siirtymistä huomattavasti.
Latureiden harmonisoinnilla pyritään Euroopan komission mukaan erityisesti elektroniikkajätteen vähentämiseen, koska tällöin kaikkien puhelimien mukana ei tarvitse toimittaa laturia. Kuluttajille uuden lataustavan standardoituminen näkyy myös kukkarossa, sillä turhasta laturista ei tarvitse välttämättä maksaa puhelimen yhteydessä.

Standardoitu Micro USB -liitäntä koskee ainoastaan datayhteydellä varustettuja puhelimia, mutta Euroopan komission arvioi, että vuodesta 2010 lähtien, jolloin siirtyminen aloitetaan, suurin osa puhelimista tukee datayhteyttä.

Micro USB:llä varustettuja puhelimia on jo markkinoilla, näihin kuuluvat muun muassa Nokian uudet älypuhelimet, kuten Nokia N97 ja Nokia E71, sekä hiljattain Puhelinvertailu.com:n testaama Samsung I8910 Omnia HD.

Kommentit (26)

Tuntematon käyttäjä

3

Oikeasti hyvä uutinen, kerrankin! Kas kun Applekin on vaivautunut mukaan...

Vastaa
mjk
mjk

7

Hieno homma, meinaan meilläkin kun on erimerkkisiä puhelimia niin voisi pitää vain yhtä laturia seinässä...eikä laumaa :-p

Vastaa
opalaisen
opalaisen

8

Ei tässä kukaan voita yhtään mitään. Kuluttajia aletaan kusemaan entistä enemmän silmään kun latureita ei toimiteta laitteiden mukana ja hinta pysyy samana kuin laturin kanssa.

Vastaa
Xaboom
Xaboom

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opalaisen:

Ei tässä kukaan voita yhtään mitään. Kuluttajia aletaan kusemaan entistä enemmän silmään kun latureita ei toimiteta laitteiden mukana ja hinta pysyy samana kuin laturin kanssa.

Miten tässä nyt kustaan kuluttajaa silmään ja mistä tiedät että hinta pysyy samana?

Vastaa
Sokar80
Sokar80

10

Lainaus:

kusemaan entistä enemmän silmään kun latureita ei toimiteta laitteiden mukana ja hinta pysyy samana kuin laturin kanssa.

Jo pelkkä kuluttaja suojalaki pakottaa toimitamaan laturin lurin mukana

Vastaa
Hellepaa
Hellepaa

11

äkkiäkös eu säätää direktiivin koskien myyntipakkauksen sisältöä: Laturia saa myydä vain erikseen, biohajoavassa pakkauksessa ja 10% sen tuotoista suoraan Greenpeacelle :D

Vastaa
opalaisen
opalaisen

12

Noita latureita ku painetaan kiinassa miljoona kappaletta, siinä jää yhen laturin hinnaksi ehkä puolisenttiä, jos sitäkä.

Vastaa
opalaisen
opalaisen

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:

Minkälaisen laturin saat valmistettua niin halvalla ja kuuluuko tuohon muutkin kuin valmistuskulut?


Kyllä se varmaan kokonaishinnaksi muodostuisi reilusti alle kaksi sentti. Ei siellä työvoima mitään maksa, 0.04e saavat tehtaassa palkka tunnilta. Logistiikkakuluiksi yhdelle tuollaiselle laturilla ei varmaan voida edes laskea. Kenkäparin hinnaksi tulee 15senttiä, logistiikkakulujen osalta kiinasta.

Vastaa
yussef
yussef

16

Ihan hyvä homma mutta olishan sen voinu hoitaa jo monta vuotta sitten.

Outoa muuten on sekin että lähes kaikissa puhelimissa ja kameroissa on vähän erilainen usb liitäntä (jopa samalla valmistajalla). Siinä sivussahan tässä tulee myös siihen parannus.

Vastaa
yussef
yussef

17

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:

Minkälaisen laturin saat valmistettua niin halvalla ja kuuluuko tuohon muutkin kuin valmistuskulut?


Kyllä se varmaan kokonaishinnaksi muodostuisi reilusti alle kaksi sentti. Ei siellä työvoima mitään maksa, 0.04e saavat tehtaassa palkka tunnilta. Logistiikkakuluiksi yhdelle tuollaiselle laturilla ei varmaan voida edes laskea. Kenkäparin hinnaksi tulee 15senttiä, logistiikkakulujen osalta kiinasta.

Joo, no logistiikkakuluihin ei tosiaan laturi vaikuta jos laatikko pysyy edelleen julmetun isona :) ..jos se taas vähän pienenee niin voihan tuo jonku promillen vaikuttaakin ;)
Mutta jätteenmäärä ja elektroniikan kierrätyksestä aiheutuvat kustannuksethan tässä vähenee.

Vastaa
T/D/F
T/D/F

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yussef:


jätteenmäärä ja elektroniikan kierrätyksestä aiheutuvat kustannuksethan tässä vähenee.

Jep, ja se kaiken tärkein: mitä tahansa puhelinta voi ladata missä tahansa. Ei tarvitse pelätä, että laturi unohtuisi johonkin, kun sitä ei välttämättä tarvitse edes ottaa mukaan. Ja jos sattuu omistamaan virtalähteellä varustetun usb-hubin, (kuten itselläni), niin puhelimen voi helposti ladata suoraan sen avulla, ilman tietokonetta. Eikä se, että laturista menee piuha poikki, pakota välttämättä ostamaan uutta laturia.

Vastaa
T/D/F
T/D/F

20

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:

Minkälaisen laturin saat valmistettua niin halvalla ja kuuluuko tuohon muutkin kuin valmistuskulut?


Kyllä se varmaan kokonaishinnaksi muodostuisi reilusti alle kaksi sentti. Ei siellä työvoima mitään maksa, 0.04e saavat tehtaassa palkka tunnilta. Logistiikkakuluiksi yhdelle tuollaiselle laturilla ei varmaan voida edes laskea. Kenkäparin hinnaksi tulee 15senttiä, logistiikkakulujen osalta kiinasta.

Joo, no logistiikkakuluihin ei tosiaan laturi vaikuta jos laatikko pysyy edelleen julmetun isona :)

Uskon, että vaikuttaa, vaikka laatikko ei pienenisikään. Esimerkiksi Nokian laturit painavat sivujen mukaan 70-90 grammaa / laturi. Nyt joku voi tietysti ajatella, ettei se tee painoa lisää yhtään. No, ei ehkä yksittäiseen pakettiin, mutta jo tuhannen paketin kohdalla painolisäys on yhteensä 700-900 kiloa. Kun aletaan miettimään, millaisia määriä Nokia (ja muut valmistajat) toimittavat puhelimia ympäri maailmaa, niin kyllä laturin pois jättäminen hiukan kuluja karsii. Mahtuu enemmän paketteja yhteen rekkaan, joten ei tarvitse hoitaa rahteja niin monella autolla. Näin säästyy luontoa ja rahaa. En nyt löydä tuon CA-100 -laturin, (Nokian usb-laturi, jossa on parin sentin kaapeli), painoa, mutta veikkaisin, että sen paino on jotain 10-20 gramman luokkaa. :-)

Vastaa
jkaart
jkaart

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:

Salcompilla näyttäis noin euron (1,02 € 1-3/09) olevan keskimääräinen myyntihinta laturille.

http://trinity.siteadmin.fi/File.aspx?id...Q1_2009


Niin ja Micro USB-kaapelin hinta on varmaan jossain 5€ tuntumassa... ;)
Että paljos tässä nyt sit säästää!
Ja sama laturi käyp mulla tämän päivän kännykkää (Nokia 6120c) joka latasi vuonna 2001 Nokia 3310:tä

Vastaa
Xaboom
Xaboom

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkaart:


Niin ja Micro USB-kaapelin hinta on varmaan jossain 5€ tuntumassa... ;)
Että paljos tässä nyt sit säästää!

No ei ne kännykkävalmistajat sentään kuluttajahintaan noita osta =). Kyllähän varmaan tällä hetkellä Micro USB-kaapelien OEM hinnat on korkeammat kuin yksittäisen laturimallin, mutta kun yleistyy ja valmistajia tulee lisää niin hinta tippuu. Joskus tekniikan kehitystä kannattaa seurata vähän pitemmän aikavälin tähtäimellä.

Vastaa
yussef
yussef

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti T/D/F:

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:

Minkälaisen laturin saat valmistettua niin halvalla ja kuuluuko tuohon muutkin kuin valmistuskulut?


Kyllä se varmaan kokonaishinnaksi muodostuisi reilusti alle kaksi sentti. Ei siellä työvoima mitään maksa, 0.04e saavat tehtaassa palkka tunnilta. Logistiikkakuluiksi yhdelle tuollaiselle laturilla ei varmaan voida edes laskea. Kenkäparin hinnaksi tulee 15senttiä, logistiikkakulujen osalta kiinasta.

Joo, no logistiikkakuluihin ei tosiaan laturi vaikuta jos laatikko pysyy edelleen julmetun isona :)

Uskon, että vaikuttaa, vaikka laatikko ei pienenisikään. Esimerkiksi Nokian laturit painavat sivujen mukaan 70-90 grammaa / laturi. Nyt joku voi tietysti ajatella, ettei se tee painoa lisää yhtään. No, ei ehkä yksittäiseen pakettiin, mutta jo tuhannen paketin kohdalla painolisäys on yhteensä 700-900 kiloa. Kun aletaan miettimään, millaisia määriä Nokia (ja muut valmistajat) toimittavat puhelimia ympäri maailmaa, niin kyllä laturin pois jättäminen hiukan kuluja karsii. Mahtuu enemmän paketteja yhteen rekkaan, joten ei tarvitse hoitaa rahteja niin monella autolla. Näin säästyy luontoa ja rahaa. En nyt löydä tuon CA-100 -laturin, (Nokian usb-laturi, jossa on parin sentin kaapeli), painoa, mutta veikkaisin, että sen paino on jotain 10-20 gramman luokkaa. :-)

Ei se lisääntyny paino konttirahdin hintaa nosta vaan tilavuuden pienentyminen

Vastaa
Xaboom
Xaboom

24

Lainaus:

Ei se lisääntyny paino konttirahdin hintaa nosta vaan tilavuuden pienentyminen

Ja muutama ajomatka tuosta luultavasti poistuu, kun ei tarvitse erikseen latureita toimittaa alihankkijoilta matkapuhelinvalmistajien tehtaalle. Ainakin Nokian E-sarjalaisissa tulee laturi ja USB-johto mukana ja näyttäisi olevan eri valmistajilta.

Vastaa
Zimmers
Zimmers

25

hieno juttu. standartipää helpompaa elämää kaikkien kannalta, vaikka se laturin tekeminen kuinka halpaa olisikin :)

Vastaa
Sokar80
Sokar80

26

Lainaus:

hieno juttu. standartipää helpompaa elämää kaikkien kannalta, vaikka se laturin tekeminen kuinka halpaa olisikin :)

Ihan kiva tuo micro USB mut itellä varmaan kymmeniä mini USB jotka ei käy tohon mircoon

Toivon mukaan tää micro USB on seuraavat 5 vuotta

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja