Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalainen Java Mobile -kehittäjä palkittiin

Matti Vähäkainu

Suomalainen Java Mobile -kehittäjä palkittiin
The Mobile Entertainment Forum (MEF) on jakanut jälleen arvostetun Meffys Outstanding Contribution -palkinnon tunnustuksena tärkeästä työstä mobiiliviihdealalan kulissien takana. Tämän kertaisen palkinnon pokkasi suomalainen Antero Taivalsaari, joka jakaa tunnustuksen Motorola johtaja Mark VandenBrinkin kanssa.

VandenBrinkin kanssa Java Mobile -teknologian kehittänyt Antero Taivalsaari työskentelee Sun Microsystemsillä johtavana tutkijana. Taivalsaari kehitti pohjan J2ME-teknologialle vuosien 1997-1998 välisenä aikana, jonka jälkeen matkapuhelinvalmistajat Motorolan johdolla ottivat sen käyttöön puhelimissaan.
Antero Taivalsaaren työtä pidetään erittäin tärkeänä osana mobiilisovellusten vallankumousta, joka on johtanut muun muassa nykyisiin sovelluskauppoihin. Java Mobile on vauhdittanut mobiiliviihdealan kasvua nyt kokonaiset 10 vuotta, jona aikana Java-tuella varustettuja puhelimia on lähteny jokaiseen maailman kolkkaan yhteensä 2,5 miljardia.

Meffys Outstanding Contribution -palkinnon on viimeksi voittanut suomalainen vuonna 2005, jolloin Taneli Armanto palkittiin Matopelin mobiiliversion kehittämisestä, jonka seurauksena Nokia perusti oman osaston mobiilipeleille. Vuotta tätä aiemmin Vesa Matti Paananen palkittiin soittoäänien liiketoimintamallin keksimisestä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja