Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Murtotyökalu saatavilla iPhone 3GS:lle

2
Markus Lehtiniitty

Murtotyökalu saatavilla iPhone 3GS:lle
Applen iPhone 3GS:lle on julkaistu ensimmäinen ns. jailbreak-työkalu. Murtotyökalu tuntee nimen Purplera1n ja sen on julkaissut 20-vuotias George Hotz, eikä viime aikoina aktiivisimpana murtorintamalla häärinyt Dev Team.

Jailbreak mahdollistaa muiden kuin Applen App Storesta ladattujen sovellusten ajamisen ja omien teemojen asentamisen iPhoneissa. Purplera1n toimii iTunesissa ja se asentaa puhelimeen Freezen, joka puolestaan asentaa Cydian, jonka kautta iPhoneen voi asentaa ohjelmia.
Purplera1n on tällä hetkellä saatavilla RC2-versiona Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmille, mutta ei vielä toistaiseksi Mac OS X:lle. Purplera1n toimii iPhone 3.0 -ohjelmistoversiossa - tuoreemmassa 3.1-version betassa jailbreakin mahdollistava aukko on jo tukittu.

iPhone 3GS ei toistaiseksi ole vielä saatavilla Suomessa, eli suojauksien poistaminenkaan ei aivan vielä ole kovin ajankohtaista täällä. Joka tapauksessa muun muassa ChrunchGear-sivustolta löytyy hyvät ohjeet jailbreakin suorittamiseen Purplera1niä käyttäen.

Jailbreak-murtotyökalun lataaminen onnistuu täältä. Purplerai1nin jatkokehitystä voi seurata Hotzin ylläpitämästä blogista.

Jailbreakin takana oleva George Hotz tunnetaan parin vuoden takaa alkuperäisen iPhonen suojauksien poistajana.

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja