Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lehti: Nokialta puhelin Googlen käyttöjärjestelmällä

Markus Lehtiniitty

Lehti: Nokialta puhelin Googlen käyttöjärjestelmällä
Brittilehti Guardian kertoo tiedoistaan, joiden mukaan Nokia on kehittämässä Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinta.

Guardianin mukaan Androidilla varustettu kosketusnäyttöinen puhelin tullaan julkistamaan syyskuussa Nokia World -tapahtumassa. Guardian ei kerro puhelimesta lisätietoja. Lähteekseen Guardian kertoo "alan sisäpiiriläiset".
Nokian suuren strategisen muutoksen takana olisi Guardianin mukaan markkinaosuuden lasku kasvavilla älypuhelinmarkkinoilla. Tuomalla markkinoille myös Googlen Androidiin perustuvan puhelimen, Nokia yrittäisi vallata itselleen enemmän osuuksia.

Toistaiseksi kaikki Nokian älypuhelimet ovat käyttäneet Symbian-käyttöjärjestelmää. Nokia osti viime vuonna Symbian-yhtiön ja säätiöi sen ja avaa myöhemmin Symbianin lähdekoodin. Lisäksi Nokia on käyttänyt Internet Tablet -laitteissaan Linuxiin perustuvaa maemo-järjestelmää. Myös Googlen Android perustuu pohjimmiltaan Linuxiin. Aiempien huhujen mukaan seuraavassa Nokian maemo-laitteessa olisi myös puhelinominaisuudet.

Aiemmin Nokian N810 Internet Tablet -laitteeseen on saatu haksaamalla asennettua Googlen Android.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja