Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia kiistää tiedot Google-puhelimesta

13
Markus Lehtiniitty

Nokia kiistää tiedot Google-puhelimesta
Kerroimme aiemmin tänään brittilehti Guardianin tiedoista, joiden mukaan Nokia olisi julkistamassa vielä loppuvuoden aikana Googlen Android-käyttöjärjestämällä varustetun kosketusnäyttöpuhelimen. Guardian perusti juttunsa "alan sisäpiiriläisten" tietoihin.

Nokia on nyt kuitenkin kiistänyt väitteet. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. "Ehdottomasti tässä ei ole mitään totuutta koko jutussa. Kaikki tietävät, etät Symbian on meidän valintamme kehittyneissä mobiililaitteissa", sanoi Nokian edustaja Reutersille.
Nokian edustajan kommentit eivät ole niin kovinkaan yllättävät. Siirtyminen Googlen Android-käyttöjärjestelmään olisi ollut täysin vastoin Nokian pitkän tähtäimen strategiaa, jossa ohjelmistot ja palvelut ovat erittäin suuressa roolissa. Androidissa Googlen palvelut ovat etusijalla. Lisäksi Nokia on yleensä keskittynyt hyvin pitkälle yhtenäisiin ja harvoihin alustoihin, mitä vastaan Androidin käyttöönotto olisi myös täyspainoisesti sotinut.

Lisäksi Nokialla on myös oma Linuxiin pohjautuva maemo-alustansa. Loppuvuoden aikana odotetaan seuraavan sukupolven maemo-laitteen julkistusta. Tässä laitteessa odotetaan olevan myös puhelinominaisuudet.

Vaikka Nokia ei Androidia käyttöön olekaan ottamassa, on se kuitenkin saavuttamassa vahvan aseman mobiilimarkkinoilla. Kaikki muut suurimmat valmistajat, mukaan lukien LG, Motorola, Samsung ja Sony Ericsson, ovat tuomassa omia Android-puhelimiaan markkinoille useiden pikkuvalmistajien ohella.

Kommentit (13)

msly
msly

2

Omasta mielestäni olisi ollut Nokialta todella typerää lähteä Android-kelkkaan. Millä Nokia erottautuisi jatkossa? Pelkällä hardwarella? Jo nykyisin pelkästään sillä erottautuminen on todella vaikeaa ja tulee vain vaikeutumaan jatkossa.

Pysymällä softan suhteen jokseenkin omilla linjoillaan Nokialla on edes optio hyvästä tulevaisuudesta, siirtymällä Androidiin Nokialla ei ole mitään.

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

3

Täysin samaa mieltä mslyn kanssa, aivan uskomattoman tyhmä valinta olisi ollut lähteä Androidin matkaan. Mielestäni muotoilu ja rauta on se heikompi osa-alue ollut ainakin tähän mennessä, ja sillä olisi pitänyt sitten kilpailla?? Paljon järkevämpää panostaa symbianiin mm. avoimella lähdekoodilla ja muulla, ja saada näin symbiania vielä laajempaan käyttöön. Valinnoissa pitää pysyä edes jonkin aikaa, ettei mene ihan pelkäksi häsellykseksi koko touhu.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

4

Jos saisivat edes tuon symbianin toimimaan kunnolla niin olisi hyvä. Androidin he saisivat ehkä jopa toimimaan mutta nokian tuntien epäilen. Nokiaan en enää koske pitkällä tikullakaan.
Htc ja applen puhelimet tulevat jatkossa olemaan minun käytössäni.

Vastaa
anonyymio (vahvistamaton)

5

Nokia erottuu tyhmyydellä joukosta. Se on jäämässä muutenkin jyrän alle, etenkin muiden App Storeja vastaan sillä nokia kaikessa viisaudessaan vaatii vieläkin OVI palvelussaan Java Verified jne. signausta softille. Ei taida pitkällä juoksulla paljon tulla ilmaisohjelmia tai pienten pajojen tuotantoa myyntiin kun vuositasolla saa signausavaimeen upottaa $400 tms.

Vastaa
anonyymio (vahvistamaton)

6

Nokia erottuu tyhmyydellä joukosta. Se on jäämässä muutenkin jyrän alle, etenkin muiden App Storeja vastaan sillä nokia kaikessa viisaudessaan vaatii vieläkin OVI palvelussaan Java Verified jne. signausta softille. Ei taida pitkällä juoksulla paljon tulla ilmaisohjelmia tai pienten pajojen tuotantoa myyntiin kun vuositasolla saa signausavaimeen upottaa $400 tms.

Vastaa
D00mer
D00mer

7

anonyymio, onhan se signaus parempi kuin se, ettei voi ollenkat asentaa ohjelmia, kun aplen appstore on kallis(vastaavat pelit/ohjelmat saa ilmaiseksi symbiaanille), sekä liian rajoitettu, esim. c64 emulaattoriakaan sieltä ei saa, kun "rikkoo sääntöjä", noh onneksi c64 emun saa ilmaisella symbiaanille ;)

Vastaa
pepe (vahvistamaton)

8

Jaahas... Täällä valitaan älypuhelimia esim. c64 emulaattorin pohjalta!! Lapsille suosittelen pleikkaria.

Nokian S60 nyt jäänyt jalkoihin ja kuolee pois. Se vaan ei pärjää älypuhelimissa ominaisuuksien, käyttövarmuuden ja nopeuden osalta. Iphone ja android on jo näyttänyt suunnan.

Esimerkinä oma E75. 3kpl imap sähköpostitilejä, syncml synkronointi firman kalenteriin ja yhteystietoihin, wlan ja nettisurffaus.. Kapula puutuu väkisinkin jos noita kaikkii käyttää yhtäaikaa ja ajastaa mailin ja synkronoinnin. Pakko bootata puhelin parin päivän välein kun jumiutuu yms.. Kaiken huippuna tänään oli hukannut sähköpostitilin ja kaikki tekstiviestit kaatumisen seurauksena.

Tuohon päälle kun laitetaan muutama muu esim. androidin ominaisuus, nii johan on Symbianilla tekemistä.

Voisi sanoa että älypuhelimissa peli on menetetty, jos ei radikaalia muutosta tapahdu. S60 kuopataan, jos ei siihen mitään hokkuspokkus temppuja keksitä.. Toivottavasti nokialta tulee esim maemo kapuloita, ettei kaikki turvaudu gookkelkiin..

Vastaa
Xaboom
Xaboom

9

Itse en ole kyseistä hyytymistä huomannut omassa E75:ssa. Selain, sähköposti (2 tiliä) ja vpn jatkuvasti päällä. Samalla voinut hyvin nettiä, videoita yms. selata eikä ole tarvinut buuttailla. Ohjelmat yms. ajantasalla? Jos tuo signeeraus poistettaisiin, niin silloinhan sitä vasta kuraa tulisikin puhelimeen. Se on tosi asia että ei enää eletä jossain 90-luvulla ja sertifikaatteja, signeerauksia jne. on pakko käyttää jos ei halua tuotettaan joksikin virus, spyware yms. alustaksi.

Lainaus:

Nokian S60 nyt jäänyt jalkoihin ja kuolee pois. Se vaan ei pärjää älypuhelimissa ominaisuuksien, käyttövarmuuden ja nopeuden osalta. Iphone ja android on jo näyttänyt suunnan.

Miksi vain Apple luottaa omaan alustaansa? Samsung, Nokia, Sony-Ericsson, HTC yms. valmistavat/kehittävät puhelimia monille alustoille. Jos se Android nyt olisi sellainen killeri järjestelmä, niin eikö silloin olisi kannattavampi käyttää vain yhtä alustaa ja panostaa vain siihen.

Vastaa
PETTYNYT!! (vahvistamaton)

10

No,tällä tyylillä Nokia tulee auttamatta JÄÄMÄÄN muiden (Korealaisten Samsungin ja LG:n) "jalkoihin!!.

Vastaa
cyka
cyka

11

Samaa mieltä msly:n ja aapelin kanssa. Nokia on sen verran iso valmistaja, ettei sen kannata tosissaan kopioide muilla olevia käyttöjärjestelmiä.

Jos esim. Linux pohjainen Maemo:n kehittäminen, ja sen asennus useisiin puhelinmalleihinsa (Nokian osuus maailman markkinoista lähellä 40 %) antaa hyvät lähtökohdat erottua joukosta.

Näkyyhän jo, että jos teet erilaisen raudan/designin, niin ei kauaa mee ku samaa linjaa tulee kokeilee muukin valmistaja.

Miettikää nyt, miten huono on Dellin kannettavien kilpailla Acerin kannettavia vastaan. Tai ihan mitä tahansa valmistajaa vastaan. Kaikilla Windowsit jne. Sitten on taas eri asia ku omenavalmistajalla on oma käyttis, josta (en itse omista) jotkut tykkää ja jotkut ei. Sama homme olis puhelimissa todennäköisesti.

Vastaa
jehu80
jehu80

12

Itsekään en tajua mitä järkeä ylivoimaisen markkinajohtajan olisi lähteä kopioimaan muita, Nokiahan sen suunnan näyttää eikä muut. Näin se on niin kauan, kun he ovat suurimpia valmistajia.

S60 on ihan ok, mutta html-pohjainen sähköposti olisi kyllä parempi kuin nykyinen. Jos Nokia haluaisi tehdä jotain repäisevää, niin kehittäisivät siitä maemosta nyt killeri alustan. Se olisi mielenkiintoinen ratkaisu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja