Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple ei lähetä ilmoituksia murrettuihin iPhoneihin?

5
Markus Lehtiniitty

Apple ei lähetä ilmoituksia murrettuihin iPhoneihin?
Apple ei erinäisten tietojen mukaan lähetä push-ilmoituksia (engl. "push notifications") iPhoneihin, joiden operaattorilukko on murrettu. Asian toi esiin tsekkiläinen iPhone-kehittäjä PoweryBase. PoweryBase on kehittänyt ilmoituksia hyödyntävän NotifyMe-ohjelman ja on kertonut saaneensa huomattavan paljon yhteydenottoja ihmisiltä, joilla ilmoitukset eivät ole toimineet lukituksista murretuilla iPhoneilla.

Apple toi ilmoitukset vihdoin osaksi iPhone-käyttöjärjesteelmäänsä tuoreen 3.0-version myötä. Ilmoitukset korvaavat iPhonesta puuttuvan sovellusten moniajomahdollisuuden. Ilmoituksia käyttävät sovellukset ottavat yhteyttä Applen palvelimiin saadakseen puhelimelle yksilöllisen tunnistenumeron, mutta PoweryBasen mukaan operaattorilukosta vapautetut iPhonet eivät välttämättä aina tuota tunnistetta onnistuneesti saa. Tämä johtaa ilmoitusten täydelliseen toimimattomuuteen.
Asiaa monimutkaistaa se, että ongelma ei toistu kaikilla lukituksista avatuilla iPhoneilla. Monilla ongelmia kuitenkin on ja asiasta on keskusteltu myös Suomessa Hopeinen Omena -foorumilla.

iPhonejen operaattorilukon poistavan ultrasn0w-ohjelman takana oleva iPhone Dev Team on myös tietoinen ongelmasta ja onkin jo ehtinyt julkaista ensimmäisen, aikaisen version mahdollisesta korjauksesta ongelmaan. Dev Team kertoi asiasta Twitterin kautta. Dev Team aikoo parantaa ja hienosäätää korjausta, mutta tarvitsee nyt palautetta käyttäjiltä.

Ilmoitusten toimimattomuus on yksi uusi keino, jota Apple käyttää tehdäkseen iPhonen murtamisesta vähemmän houkuttelevaa.

Kommentit (5)

ihmettelen (vahvistamaton)

1

Mitähän nuo ilmoitukset edes ovat? Ei tule tekstistä selville, eikä luultavimmin kaikki (allekirjoittanut mukaanlukien) jaksa sitä netistä selvittää...

Vastaa
msly
msly

2

Ilmoitukset ovat tuollaisia popup-ikkunoita, joka kuvassakin on näkyvissä. Lisäksi ilmoitus voi olla myös esimerkiksi äänimerkki.

Näin esimerkiksi jos on vastaanottanut uuden pikaviestin, on pikaviestisovelluksella mahdollisuus kertoa siitä käyttäjälle (joka muuten ei olisi mahdollista koska iPhone ei tue sovellusten moniajoa).

Itse asiassa tämä on hyvin vaikea asia selittää selkeästi, mutta loppujen lopuksi kyse on erittäin yksinkertaisesta jutusta.

Vastaa
SFXman
SFXman

3

Mikä siinä on että iPhone:n pitää ylipäätään olla lukittu, järjetöntä. Onhan se varmaan hyvä puhelin mutta kyllä tämä osittain rampauttaa koko vehkeen. Kaikkia ei välttämättä kiinnosta kytky tai tilaaminen ulkomailta ja sitten vielä puhelimen lukituksien purkaminen.

Onko kyseessä vaan tapa jolla Apple tienaa enemmän rahaa? Operaattorit kilpailevat myyntioikeudesta, ja samalla Apple saa kertalaakista tuhansia tilauksia. Aika törkeää.

Vastaa
tel (vahvistamaton)

4

"Onko kyseessä vaan tapa jolla Apple tienaa enemmän rahaa? Operaattorit kilpailevat myyntioikeudesta, ja samalla Apple saa kertalaakista tuhansia tilauksia."

Kyse on juurikin siitä, että näin Apple tienaa enemmän. Osittain kyse on kuitenkin myös jenkkien markkinoista, joissa puhelimien myyntitapa on kovin erilainen kuin meillä. Tai no, onhan meilläkin nykyään kytkypuhelimet, mutta jenkeissä ei oikeastaan muuta olekkaan. Siellä operaattorit ovat totuttaneet ihmiset siihen, että saat puhelimen, kun sidot itsesi tiettyyn operaattoriin.

Koko ansaintalogiikka on siis haettu jenkkimarkkinoita silmälläpitäen, eikä muihin maihin vain ole haluttu räätälöidä muita malleja. Tämä jenkkisidonnaisuus näkyy muutenkin Applen toiminnassa, mutta toisaalta, joutuihan nyt Nokiakin tekemään oman puhelimen ainoastaan USA:n markkinoille. Massa ja rahaa puhuu valitettavasti.

Mutta väitä siitä, että kytky toisi automaattisesti kertalaakista tuhansia tilauksia on väärä. Operaattorit eivät automaattisesti tilaa tuhansia laitteita, vaan ottavat varastoon vain ennusteen mukaisen määrän. Näinhän toimittiin Suomessakin, kun Sonera keräsi ensin ennakkotilaukset ja tilasi sitten laitteet näiden tietojen perusteella. Kyllä se kuluttaja edelleen on ratkaisevassa asemassa, kun puhutaan määristä.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

5

Kytkysopimuksen päätyttyä asiakas voi ja saa vaatia operaattorilukituksen poistoa. Tämän jutun perusteella yksi iPhonen ominaisuus sitten menetettäisiin.

Tämän päivän uutissyötteissä (RSS) olikin mainio kirjoitus siitä kuinka Apple pitää operaattoreita vain "tyhjinä putkina" ja käärii voitot itselleen jälkimyynnistä eli ohjelmistoilla, joita voi asentaa ja ostaa vain heidän ikiomasta AppStorestaan.

Tämä ei ole enää vain monopolia, vaan kiusantekoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja