Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia toi N97:lle kasan päivityksiä

26
Markus Lehtiniitty

Nokia toi N97:lle kasan päivityksiä
Nokia on tuonut N97:lle saataville tukun päivityksiä laitteen Ohjelmistopäivitys-sovelluksen kautta. Mukana on sekä päivityksiä laitteesta jo löytyviin sovelluksiin että täysin uusia sovelluksia. Sovellukset ovat kuitenkin jo aiemmin olleet saatavilla muita teitä, mutta nyt on tarjolla erittäin helppo tapa niiden asentamiseksi.

Ohjelmistopäivitys-sovellus löytyy N97:ssä Sovellukset-kansiosta. Sen kautta Nokia tuo laitteisiinsa muita päivityksiä kuin puhelinohjelmistopäivityksiä, joista sovellus voi kuitenkin antaa tiedon. Ohjelmistopäivitys-sovelluksen voi asettaa tarkistamaan automaattisesti tasaisin väliajoin, onko päivityksiä saatavilla. Toinen vaihtoehto on avata sovellus itse ja tarkistaa saatavilla olevat päivitykset. Saatavilla olevien päivitysten listasta voi valita ne, jotka haluaa asentaa. Päivitykset ladataan suoraan puhelimella ja tämän jälkeen asennetaan automaattisesti.

Nokia toi tänään saataville Ohjelmistopäivitys-sovelluksen kautta seuraavat päivitykset:

  • Kartat 3.1. Korvaa laitteesta löytyvän Nokia Kartat 2.0 -sovelluksen.
  • N-Gage-sovellus 1.3. Tuo N-Gage-sovelluksen N97:een.
  • N97 C: Puhelimen muisti -päivitys. Pikkuohjelma, joka vapauttaa tallennustilaa laitteen muistista noin 10 megatavua. Vaadittu asennus, jos haluaa asentaa joko Kartat 3.1:n tai N-Gagen.
  • Nokia Messaging 10.0. Tuo Nokia Messaging -sovelluksen N97:een, kehittyneempi sähköpostiohjelma kuin vakio.
  • Ovi: Osoitekirja 1.20. Tuo Ovi Contactsin N97:een.

Itse jätin Nokia Messagingin ja Ovi: Osoitekirjan asentamatta, koska itselläni ei ainakaan toistaiseksi ole tarvetta niille. Asensin puhelimen muistia vapauttavan päivityksen ja Kartat 3.1:n omaan N97-puhelimeeni. Yritin kahdesti asentaa myös N-Gagen, mutta sen asennus ei onnistunut.
(Jotkut voivat huomata yllä olevasta kuvankaappauksesta, että sovellus muistuttaa myös puhelinohjelmiston päivityksestä. En ole saanut asennettua päivitystä - vaikka olen yrittänyt kahdesti. Sanookohan kolmas kerta toden?)
Karttasovellus kokee melkoisen päivityksen uuden version myötä. Sovellus on paljon helppokäyttöisempi kosketusnäytöllä ja mielestäni valikot on järjestelty aiempaa järkevämmin. Lisäksi uusi versio tarjoaa mahdollisuuden synkronoida esimerkiksi reittisuunnitelma Ovi Maps -verkkopalvelun kanssa, paremman kartta-aineiston, huomattavasti parannetun lisenssikaupan, mahdollisuuden ostaa liikennelisätietoja sekä suuria parannuksia yleisen toiminnan suhteen.

Karttasovelluksen päivityksen jälkeen laitteesta valmiina löytyneet kartat eivät enää toimi. Kartat on joko ladattava Nokia Map Loaderilla tietokoneen kautta puhelimeen tai sitten niitä ladataan aina verkon yli.


(Ovi) Kartat 3.1
Töihin AfterDawniin

Kommentit (26)

Hönö (vahvistamaton)

3

Täälähän on tuosta N97:sta juttua. Kovastikkin. Vähänniiko iPhonesta oli joskus.. Tämä ei tosin yllä tämän sivun ulkopuolelle.

Vastaa
Hönö (vahvistamaton)

4

Täälähän on tuosta N97:sta juttua. Kovastikkin. Vähänniiko iPhonesta oli joskus.. Tämä ei tosin yllä tämän sivun ulkopuolelle.

Vastaa
LCFJEA
LCFJEA

6

Itsellä onnistui N-Cagenkin asentaminen. Tuo Maps 3.1 on kyllä järkyttävä harppaus edelliseen, tuntuu paljon kevyemmältä ja yksinkertaistettu. Onko tuo Nokia Messagin minkälainen kun vähän epäilytti, koska vanha toimii mielestäni kuin unelma, niin jätin tästä syystä lataamatta.

Oletkos koittanut päivittää tietokoneen kautta tuota vai FOTA:lla yrittänyt? Itsellä ainakin onnistunut tietokoneen kautta ongelmitta.

Hönö on se hyvä että joku tätä aliarvostettua tuotetta uutisoi. Todella paljon on tässäkin laitteessa tottumus kysymyksiä. Varsinkin jos henkilö on käyttänyt jotain vaikka iphonea pitkään ja nopeasti testaa tätä, niin iphonen toiminta kummittelee taustalla kuitenkin. Itsellä ollut perjantaista asti ja olen ollut kyseiseen tuotteeseen tyytyväinen.

Vastaa
Jusa45
Jusa45

7

Todella positiivinen uusi tuttavuus tää N97.
Ehkä positiivisuutta lisää vielä se mulle ennennäkemätön parjauskamppanja tätä luuria kohtaan ...miltä porukalta lie tullutkaan... kilpailijoita epäilisin kuitenkin...

Mutt kyll mä hiukka ihmettelen silti Nokian ratkaisua, joka vaatii tän päivityksen seurauksena karttojen uudelleen hakemisen, jotta esim navigointi toimisi ja PITÄÄ tehdä WINDOWS-pc:llä. Mikä helkutin pakko-kytky-myynti-sopimus Nokialla on MS:n kanssa?

Mun on pakko mennä kuluttaja-asiamiehen puheille tollasen laillisuudesta. Muut päivitykset kyll tulee suoraan puhelimeen - hyvä! - Mutt kartat ei

Vastaa
juu (vahvistamaton)

9

Mitäpä Jusa luulet, onko helpompi ladata ja hallita muutama sata megaa karttoja tietokoneen kautta vai puhelimen kautta? Tuota WINDOWS marmatusta en viitsi edes kommentoida... mutta mene ihmeessä asiamiehen juttusille :)

Vastaa
jokinen66
jokinen66

10

Siitä uudesta Maploaderista on tulossa mac-versio ihan lähiaikoina. Vanha maploader eikä puhelimen muistissa olevat kartat eivät toimi uuden Mapsin kanssa.

Vastaa
jehu80
jehu80

11

Miten PC-suite (vai onko se Ovi-suite nykyisin?) toimii Linuxissa? Ei taida toimia mitenkään. Itselläni on himassa Linux, mutta duunissa voin käyttää Windowssia. Olisi mukavaa saada kaikki rokkaamaan tälläkin.

Itselläni on myös puhelimen vaihto edessä, nyt vuoden E71:stä käyttäneenä mietin vaihtoehtoja. N97:ssa ei miellytä kannen mekanismi, eikä QWERTY-näppis. Saatan silti vaihtaa puhelimeni siihen, en vielä tiedä. Vaatimukset kuitenkin ovat ISO näyttö ja QWERTY, jos on hyvä kamera niin ei haittaa. Nettikäyttö on päivittäistä.

Vastaa
Sipa (vahvistamaton)

12

puhelin toimii ja kaikki on ihan ok muuten mutta onko moni muu pettynyt n97 omaan facebook widgettiin tai sitten selaimen kautta käytettyyn facebookkiin? Omasta mielestäni puhelimen ''oma'' facebook on aivan surkea siis ei mitään järkeä kuinka huono se on... ja selaimen kautta eikä puhelimen oman ohjelman kautta toimi facebookin chat toiminto? latasin myös palringo sovelluksen jonka kautta chatin pitäisi toimia no toimiihan se mutta ainoastaan minun viestit lähtevät eteenpäin eikä puhelin näytä muiden minulle lähettämiä viestejä? onko muilla samoja ongelmia? ja sitten kysymys sisällön muokkaamisesta onko kukaan keksinyt miten etusivulle saisi lisättyä esim widgetin suoraan googlelle,youtubelle jne...

Vastaa
Sipa931
Sipa931

13

moro, onko kukaan muu ollut täysin pettynyt kyseisen laitteen omaan facebook sovellukseen ? omasta mielestäni se on täysin surkea ainoastaan kuvien lataaminen tässä sovelluksessa ansaitsee kiitoksen...

Facebookin käyttö selaimen kautta? FB-keskusteluhan ei toimi? jos toimii niin antakaa ihmeessä vinkkejä, itse latasin palringon jonka avulla toimii messenger sekä facebook keskustelu ainoa miinus on se että en saa muiden viestejä itselleni vaikka omani menevät perille...
sekä ilmoitukset jäävät piiloon selaimen alareunasta ellei taas zoomista pienennä selainta 60-70%:tiin...

Onko kukaan samaa mieltä että ''etusivulle'' pitäisi olla mahdollista lisätä enemmän oma valintaisia sovelluksia esim google, youtube tms?

muuten puhelin toimii ja olen tyytyväinen nokialaisen omistaja pitkästä aikaa...

Vastaa
mniskane
mniskane

14

Mulla oli alussa ongelmia ton FB clientin kanssa, mutta puhelimen FW päivityksen ja noiden tällä viikolla tulleiden päivitysten jälkeen se FB client on alkanu toimia huomattavasti paremmin.

Alussa se oli tosi tahmea ja ruudun oikeeseen laitaan jäis pystyyn joku toinen valikko jne. Nyt ne ongelmat loistaa poissa olollaan.

-Make-

Vastaa
Sipa931
Sipa931

15

joo muualtakin oon saanut samaa vastausta kiitoksia... Mutta mulla on ollut ongelmia myös noiden päivityksien kanssa onko joku linkki josta sais sen varmmiten asennettua/haettua?

Vastaa
mniskane
mniskane

16

Mulla toi FOTA toimi FW:n kanssa hyvin (muistaakseni WLAN:in yli) ja samalla tavalla tuli noi muut päivitykset.

Mulla on kotona vaan Mac:jä + pari Ubuntu konetta --> tää Windows wapaa päivitys on jotain mitä oon ootellu jo pitkän aikaa enkä oo sitten perehtyny voiko noita ladata jostain - sori

Vastaa
Sipa931
Sipa931

17

onko muita joilla päivitys kaatuu nokia software updaterin vanhaan versioon? olen yrittänyt päivittää NSU:ta uuteen versioon mutta sitten ovi suite ilmoittaa että verkkovirhe ja homma kaatuu siihen joka kerta? poistin NSU:n kertaalleen ja asensin uudelleen mutta siitä ei ollut apua... pientä apua/vinkkiä kiitos ...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@7

"Mutt kyll mä hiukka ihmettelen silti Nokian ratkaisua, joka vaatii tän päivityksen seurauksena karttojen uudelleen hakemisen, jotta esim navigointi toimisi"

Johtuu siitä, että vanhan Nokia Maps 2.x:n kartat ei ole yhteensopivia uuden oviMaps 3.x:n kanssa. tekninen toteutus on muuttunut, joten karttojen uudelleen hakeminen on välttämätön paha.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

20

"Miten PC-suite (vai onko se Ovi-suite nykyisin?) toimii Linuxissa? Ei taida toimia mitenkään."


Ovi Suite ei ole sama kuin PC Suite. Ovi Suite on aivan uusi sovellus, joka karvaa PC Suiten ja monta muuta Nokian sovellusta. Ovi Suitessa yhdistetään monen aiemmin erillisen sovelluksen tärkeimmät ominaisuudet yhteen pakettiibn. Ovi Suite 2.0 on muuten vasta valmistunut.

Nykyisellään ovi Suite, eikä myöskään vanha PC Suite, ei toimi Linuxissa. Ovi Suite on kuitenkin tehty Qt:lla, joten Linux-versio saattaa jossakin vaiheessa tulla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

22

@Hönö

"Tämä ei tosin yllä tämän sivun ulkopuolelle"

Kuvittelet vaan, etpä taida kovin hyvin seurata mobiiliasioita..

Vastaa
Jannejt
Jannejt

23

http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

Lainaus:

10. Viestien kirjoittaminen vain viestien kokonaislukumäärän kasvattamisen vuoksi on kielletty. Lisäksi mikäli olet kirjoittanut viestiketjuun sen viimeisen viestin ja haluat täsmentää sanomaasi, muokkaa viestiä. Älä kirjoita uutta viestiä oman viestisi perään.

Muokkaa nappi käyttöön:


edit: puhelinvertailu.comin kommentteja voi käydä muokkaamassa http://keskustelu.afterdawn.com sivuston uutiskommentti -alueen kautta.. kohta ilmestyvässä v4:ssä kommentteja voinee muokata suoraan pv.comin sivulta käsin.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

24

@23

No voi jumalauta.Tuo onnyt on täysin idioottimaista.

Kuka helvetti tässä nyt on muka jotain kirjottamassa viestejä "viestien kokonaislukumäärän kasvattamisen vuoksi" ????

1) Usein on selkeämpää vastata yhteen viestiin yhdessä omassa viestissä ja toiseen toisessa. Monelle vastaaminen yhdessä ja samassa viestissä on sekavaa.

2) Eipä näytä olevan keskusteluissa mahdollista muokata kommentteja esimerkiksi typokorjausten tekemiseksi. Ei näytä sitä muokkausnappia olevan olemassakaan, eli sen käyttäminen on aika vaikeaa. Keskustelualueiden ohjelmiston puutteet tuskin on kenenkään käyttäjän vika. Sivuiston ylläpitäjien olisi syytä toteuttaa muokkausominaisuus sen sijasta, että valitetaan peräkkäisistä viesteistä.

Ja se ei ole mikään ratkasu, että kommentteja voi muokata afterdawnin keskustelualueiden kautta. Tuollainen on täysin typerää ja ei todellakaan käytäjäystäv'ällistä. Kommentteja pitää pystyä muokkaamaan suoraan siitä keskustelusta johon kommentit on kirjotettu. Eli esim juuri tältä sivulta.

Vastaa
Tembauz (vahvistamaton)

26

Nokian kartat ei vaadi mitään tietokonetta. Kunhan on nettiyhteys puhelimessa niin hakee lennossa kartat ja tallentaa. Suosittelen wlania(jos ei ole omaa niin käytä julkista) ja kartalla palloilemista siellä täällä ja etenkin mielenkiintoiset kohteet. Nopeampi ja tilaa säästävämpi metodi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja