Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Murretuissa iPhoneissa erikoinen ongelma push-ilmoitusten kanssa

13
Markus Lehtiniitty

Murretuissa iPhoneissa erikoinen ongelma push-ilmoitusten kanssa
Applen lukituksista murretuissa (jailbreak) iPhoneissa on paljastunut merkittävä ongelma push-ilmoitusten kanssa.

Olemme aiemmin kertoneet, että Apple ei välttämättä aina lähetä push-ilmoituksia murrettuihin iPhoneihin. iPhonen lukitustenpoistotyökalujen takana oleva iPhone Dev Team julkaisi kuitenkin tuolloin Pushfix-päivityksen, jonka piti ratkaista ongelmat.
Pushfix-päivitys kuitenkin sisältää lähes käsittämättömältä tuntuvan suunnitteluvirheen, joka on johtanut uusiin ongelmiin. Ongelman myötä Applen iPhoneihin lähettämät push-ilmoitukset voivat päätyä vääriin iPhoneihin.

Ongelma juontaa juurensa Unique Device ID:hen (UDID), tunnistenumeroon, jonka iPhone lähettää Applelle ottaessaan yhteyttä push-ilmoituksia lähettävään palvelimeen. iPhone Dev Team käytti korjauksessaan yhtä ja samaa UDID-tunnistetta, jonka myötä Applen lähettämä push-ilmoitus ohjautuukin yhden iPhonen sijasta useampaan, väärään iPhoneen. Onneksi ongelma esiintyy vain AOL Instant Messenger -pikaviestistinsovelluksen kanssa sekä yleisesti ottaen melko harvoin.

Lisätietoa ongelmasta löytyy CrunchGear-sivuston artikkelista.

Toistaiseksi mahdollisesta täydellisestä korjauksesta ongelmaan ei ole tietoa.

Push-ilmoitukset ovat eräänlaisia Applen puhelimeen lähettämiä huomiohälytyksiä, joiden tehtävänä on kertoa esimerkiksi saapuneesta pikaviestistä silloin, kun pikaviestisovellus ei ole käytössä. Useimmat muut kehittyneet puhelinkäyttöjärjestelmät mahdollistavat ohjelmien moniajon, jolloin tarvetta vastaavalle ilmoituspalvelulle ei ole.

Kommentit (13)

mRkukov
mRkukov

1

"Useimmat muut kehittyneet puhelinkäyttöjärjestelmät mahdollistavat ohjelmien moniajon, jolloin tarvetta vastaavalle ilmoituspalvelulle ei ole."

Onko toista älypuhelinkäyttistä joka ei tue moniajoa? Eipä tule ainakaan minun mieleeni.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Apple iphone on mielestäni jo nyt niin hyvä puhelin että kaikki päivitykset sun muut ovat vain plussaa. Eikä hintakaan ole paha kun vertaa mokiaan.

Vastaa
msly
msly

4

@1.

Niin, mikä on älypuhelinkäyttöjärjestelmän aukoton määritelmä? Ennen iPhoneahan ainakin itse pidin määritelmänä sovellusten moniajoa sekä alustalle yksilöllistä kehityskieltä/ympäristöä, jolla alustalle sovelluksia kehitetään.

iPhone OS ei täytä ensimmäistä määrettä, mutta silti mielestäni se tulee rankata älypuhelinkäyttöjärjestelmien joukkoon.

Vastaa
prunus
prunus

5

Terve,

onko tuossa push toiminnossa kyse siitä että päätelaitteen ei tarvitse pollata mail-serveriä? Serveripäästä tulee ilmoitus päätelaitteelle kun on jotain uutta tullut?

Jos ei ole push toimintoa, joutuu moniajossakin mail-serveriä pollaamaan? En tiedä, kertokaa viisaammat?

Vastaa
jussik
jussik

7

iPhone OS käyttis on moniajava, siitä tässä ei ole kyse. Apple on vaan käytettävyyspäissään huomannut, että käyttökokemus kärsii, jos käyttäjillä on vahingossa/tarkoituksella useita ohjelmia auki. Useamman eri ohjelman välillä hyppimistä varten ohjelman osaavat tallentaa tilan kiinni mennessään ja palautua ohjelman uudelleen auetessa. Tällöin jokainen sovellus saa tarpeeksi resursseja käyttöön vuorollaan. Push Notifications on keino toteuttaa esim. IM-ohjelmia kevyesti ilman että softa pitää olla koko ajan muistissa.

Apple on tehnyt todellisia innovaatioita kohti toimivampaa mobiiliympäristöä, sillä aikaa kun Nokia suunnittelee tiimalasia.

Muistan kyllä miten s60:ssä sai olla jatkuvasti tappamassa kaatuneita ohjelmia, kun ne olivat moniajossa. Välillä piti käynnistää koko puhelin, kun joku ohjelma haukkasi taustalla 100% kaikista resursseista.

Ja vielä uutisesta: tämä jailbreak-bugi on aivan käsittämättömän amatöörimäinen kämmi. Kärsikööt ne, jotka ovat rikkoneet laitteensa tuollaisella roskalla.

@5, Kyse ei ole pelkästään push-mailista, vaan laajemmin viestien lähettämisestä puhelimeen. Yhteys todellakin tarvitaan, ei siellä muuten mitään kulkisi, mutta idea tuossa on ettei jokaisen sovelluskehittäjän tarvitse koodata omaa push-palvelua. Apple tarjoaa valmista palvelua kaikkien käytettäväksi.

Vastaa
Abexi
Abexi

8

Miksi ei sitä moniajoa voida laittaa toimimaan tuossa iPhonessa, tulisi siitä varmasti entistä suositumpi, eikä se käyttömukavuus hirveästi siitä huononisi, tai en ainakaan usko, sen voisi toteuttaa vaikka välilehtityylisellä ratkaisulla.

Hiukan offtopicia:
@7, Onko se oikeasti joku trendi valittaa S60:stä, itse en ole koskaan saanut nokialaistani kaatumaan, aina on pelannut niin kuin on tarvinnut ja ei nämä uusimmat versiot ole edes hitaita, vanhat ehkä oli (tässä nyt viitattiin jussik kommenttiin joka alkaa sanoilla "__Muistan__ kyllä miten s60:ssä sai olla...").

Seuraavaksi tämän kommentin jälkeen odotan sitä että joku ottaa esille sen että S60:lle on ihan mahdotonta ohjelmoida mitään, mutta se ei peruskäyttäjää varmasti häiritse, miten moni on tehnyt ohjelman iPhonelle. Ja kuinka moni käyttää appstoresta hankkimiaan ohjelmia enempää kuin max viittä ja kauemmin kuin viikon ajan. Eikö siitä ollut joku tutkimuskin että muutamia ohjelmia vain käytetään aktiivisesti, loppuja testaillaan (pelejä ei lasketa).

En tässä nyt mitenkään iPhonea mollaa tai sitä käyttistä, mutta ihmettelen vain miten tuosta S60:stä jaksetaan kitistä, kun en ainakaan huomaa itse siinä mitään vikaa, muut ehkä, mutta haluaisin nähdä sellaisen livenä. Kyllä, olen myös käyttänyt iPhonea, en omista, mutta käyttänyt olen.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

9

Erinäisiä kirjoittajia:

> Miksi ei sitä moniajoa voida laittaa toimimaan tuossa iPhonessa

Se itseasiassa toimii oikein, mutta vain tiettyjen Applen softien kanssa. Taustalla olevat softat voivat huomaamatta käyttää CPU:ta tai radioita joka johtaa akkukeston radikaaliin heikkenemiseen ja/tai käytettävän softan tökkimiseen.


> käytettävyyspäissään huomannut, että käyttökokemus kärsii

No, sanoisinpa että ensisijainen syy on akkukesto. Toisisijainen se että jollekin on helpompaa olla moniajamatta.


> Onko se oikeasti joku trendi valittaa S60:stä,

Ehkäpä, mutta mielestäni valitukset ova pitkälti perusteltuja. Käyttöliittymä, käytettävyys, softat, hidastelu ovat olleet ihan jokapäiväisiä. Ja olen koettanut useita ihan uusiakin S60-laitteita, yleensä noin päivän ajan. Ja totta, uudemmat ovat vähemmän huonoja ja mallien välillä on jonkun verran eroja.


> S60:lle on ihan mahdotonta ohjelmoida mitään, mutta se ei peruskäyttäjää varmasti häiritse

Varmasti häiritsee, ei tietenkään suoraan, olet ihan oikeassa että suurin osa käyttäjistä ei ole ohjelmoijia, mutta välillisesti. Mitä hankalampaa on tehdä softia sitä huonompia softat ovat ja sitä pienempi on softavalikoima. Softat ovat olennainen osa moderneja älypuhelimia.

> ihmettelen vain miten tuosta S60:stä jaksetaan kitistä

Siten koska se on ehdottomasti heikoin osa Nokian tuotteita. Raudassa ei ole ominaisuuksien suhteen juurikaan vikaa, muotoilun ja toiminnallisuuden suhteen riippuu mallista, mutta ei kauheasti vikaa. Softa, joka tietenkin vaikuttaa myös toiminnallisuuteen on ihan kivikautinen. Valitettavasti.

Ja uusi 5.0 on toivottavasti pelkkä aikalisä sitä oikeata ratkaisua odotellessa.

Vastaa
Jsusi
Jsusi

10

jussik (7):

Voi, kun ongelma oliskin vain niin helppo, että ohjelmien pitäisi vain tallentaa/ladata tilansa.

Usein taustalla halutaan kuitenkin ajaa nimenomaan ohjelmia, jotka käyttävät jotain jatkuvaa yhteyttä vaativaa resurssia. Esimerkiksi nettiradiota, ssh-yhteyttä, irc-sovellusta, tai jotain kolmannen osapuolen musiikkisovellusta (tää on ihan päästävedetty). Resurssin saanti uudelleen käyttöön voi myös olla ajoittain hidasta, esim GPS-signaalin löytäminen muutaman minuutin tauon jälkeen voi huonoissa olosuhteissa venähtää. Näissä kaikissa sovelluksen sulkeminen ja toisen avaaminen on tuhoisaa käyttäjäkokemukselle.

Nokialaisissa ei useamman sovelluksen rinnakkainajo ole ollut enää pariin vuoteen mikään ongelma. Suurin ongelma näissä on ollut RAM-muisitin rajoittunut määrä, fiksusti tehdyt ohjelmat eivät juuri suoritinaikaa vaadi. Muistinvähäisyyteen ratkaisu on ollut toisaalta lisätä sen määrää ja toisaalta on-demand-paging. Ajan monasti omassa N78:ssani höperöä määrä softaa rinnakkain ja vaikka jossain välissä olenkin tekemässä visiittiä apple-leiriin, olen aivan varma, että tulen tätä mahdollisuutta kaipaamaan.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

11

Jsusi:

Nimenomaan ne jatkuvaa yhteyttä vaativat softat ovat niitä joita ei haluta taustalle kuluttamaan akkua. CPU ei ole pääasiallinen ongelma, (3G) radion käyttö on.

GPS-signaali esimerkkisi oli varsin mainio. Kahdessa aiemmassa iPhonessa kartta-sovellus oli yksi Applen taustalla ajettavista softista, 3.0:ssa ei enää. Epäilen syyksi sitä että lokaatio-API tuntuisi toimivan paljon nopeammin kuin ennen. Kauhean huonoissa olosuhteissa en tosin sitä ole testannut.

Mitä olen nokiaa käyttäviltä kavereiltani kuullut syö 3G browsaus akkua ihan älyttömästi, epäilisin sen tekevän ihan samaa vaikka verkon käyttö tapahtuisi taustalla. Onko tuo on-demand-paging syy S60-laitteiden töksähtelyihin? iPhone on jo nykyisellään sulavuuden rajamailla, paging ei tule kysymykseenkään. Uudessa malliss muistin määrää on kasvatettu.

Vastaa
jartar
jartar

12

@7

Aina jaksaa naurattaa teidän apple fanaajien kommentit.

Jos kännystä löytyy jotain puutteita niin vikaahan ei sitten suostuta näkemään. Todetaan vain että applen ylivertaiset ja täydelliset suunnittelija ovat jättäneet sen tarkoituksella pois sillä siitähän on vaan haittaa.

Vastaa
Jsusi
Jsusi

13

jonathan:

Tuota, joo, nimenomaan 3g:n _käyttö_ syö sitä akkua. Se, että yhteys on auki myös syö, mutta ei kyllä mitenkään radikaalisti verrattuna siihen, että siellä oikeasti liikkuu dataa. Nokialaisia omistavat voivat googlettaa ilmaisen softan nimeltä nokia energy profiler ja tutkia, miten eri ohjelmien käyttö virtaa niistää.

Omalla N78:llani virrankulutus pörrää näyttö päällä 80mA:ssa oli yhteys auki eli ei. Kun sitä pitkin siirtää tavaraa, kulutus luonnollisesti pömpsähtää. Tällöinkin mun mielestä päätös pitäis olla käyttäjän, ei applen, jos vaikka juuri wepiradiota haluaisi pitää taustalla soimassa. Loppujen lopuksi, mitä iloa on omistaa älypuhelinta, ellei sitä voi käyttää niin kuin haluaa?

"Onko tuo on-demand-paging syy S60-laitteiden töksähtelyihin?"
Sekoitat nyt pagingin swappaukseeen. Tuo demand paging tarkoittaa vain sitä, että romilta luetaan dataa muistiin vain silloin, kun se oikeasti tarvitaan. Tällöin ei esimerkiksi tarvitse koko käyttiksen olla ladattuna muistiin ja laitteen käynnistys nopeutuu. Muistia joka tapauksessa jää enemmän sovelluksille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja