Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N97 mini tulossa 2. syyskuuta, odotettu maemo-laite vasta myöhemmin

8
Markus Lehtiniitty

Nokia N97 mini tulossa 2. syyskuuta, odotettu maemo-laite vasta myöhemmin
Nokia N97 mini, josta kerroimme viime viikolla, on totta. Tuoreiden tietojen mukaan Nokia tulee julkistamaan laitteen syyskuun alussa Nokia World 09 -tapahtumassa, ja laitteen lopullinen mallinimi tulee todellakin olemaan juuri N97 mini.

Tulevan N97 minin ominaisuudet vastaisivat uusien tietojen mukaan melko pitkälti alkuperäistä N97-mallia. Merkittävimmät erot olisivat N97 minin pienempi koko, pienempi näyttö (kooltaan hieman alle kolme tuumaa) ja pienempi tallennusmuistikapasiteetti. N97 mini tulee tietojen mukaan saataville 8 ja 16 gigatavun muistivaihtoehdoilla, kun N97:stä muistia löytyy 32 gigatavua. Muilta ominaisuuksiltaan N97 mini vastaisi isoveljeään eli laitteesta löytyisi muun muassa kehuttu uudistettu kotinäyttötila, viiden megapikselin kamera, GPS-paikannus ja 3G-, HSDPA- ja WLAN-yhteydet.
Asiasta kertoo venäläisen Mobile-review-sivuston perustaja ja päätoimittaja Eldar Murtazin, jota pidetään yleisesti alalla erittäin luotettavana lähteenä.

N97 mini tulee olemaan hinnaltaan noin 100 euroa N97:ää edullisempi Murtazinin mukaan. Nokia uskookin hinnan ja pienemmän koon ansiosta N97 minin muodostuvan erittäin suosituksi. Ulkonäöltään N97 mini on kutistettu versio N97:stä. N97:ssä QWERTY-näppäimistön vasemmalta puolelta löytyvä suuntaohjain on N97 minissä korvattu näppäimistön oikeasta reunasta löytyvillä nuolinäppäimillä.

Murtazinin mukaan Nokia vuoti N97 minin viime viikolla Engadgetin kautta julkisuuteen, koska jokin muu puhelinvalmistaja oli julkaisemassa omasta lippulaivamallistaan pienemmän, mini-lisänimellä varustetun version. Vuotamalla N97 minin Nokia "varasi" mini-nimen itselleen.

Nokia järjestää Nokia World 09 -tapahtuman 2.-3. syyskuuta Stuttgartissa, Saksassa. Uusien laitteiden julkistukset tulevat kuulumaan ensimmäisen päivän ohjelmaan ja tapahtumaan "Nokia Keynote: The future of consumer driven mobile solutions" -nimisessä esityksessä, jonka pitävät Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo ja Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki. Aiemmin Nokian on odotettu julkistavan Nokia Worldissä myös merkittävän nimeämismuutoksen ja julkistavan uudet Cseries- ja Xseries-sarjat nykyisten Nseries- ja Eseries-sarjojen jatkoksi.

Pitkään odotetun, maemo-alustaan perustuvan seuraavan sukupolven ja luultavasti myös puhelinominaisuuksilla varustetun laitteen, jonka mallinimi on mahdollisesti N900, julkistus tapahtuu luultavasti vasta 9. lokakuuta Maemo Summit -tapahtumassa. Nokian J-P Sipponen tulee pitämään tuossa tapahtumassa esityksen nimeltä "Nokia Nseries Devices on Maemo", joka viittaisi uusiin laitejulkistuksiin. Tämä myös tuhoaa aiemmat huhut siitä, että tulevilla Cseriesillä tai Xseriesillä olisi jotain tekemistä tulevien maemo-laitteiden kanssa ja vahvistaa aiempia epäilyjämme siitä, että Cseries tulisi sisältämään Nokian Connect-kategorian ja Xseries Live-kategorian laitteet.

Kommentit (8)

Diazzi
Diazzi

2

Kuulostaa hyvältä. 100 euroa edullisempi ja lähes sama vehje, ja vielä pienempikin. Voipi olla että tässä on meikun seuraava luuri.

Vastaa
Abexi
Abexi

3

Itse pidän tuota n97 miniä varsin potentiaalisena vaihtoehtona jos vielä halvempikin on.

@1 Miten tuo video nyt liittyi mihinkään, veikkaan että oli vain käyttäjässä vika, mutta tietysti uudessa laitteessa on alussa pieniä ongelmia, mutta yleensä katoavat päivitysten myötä.

Vastaa
Teemu (vahvistamaton)

4

Jos tuohon saa skandinäppiksen, niin nostaa kiinnostusta kyllä meikäläisessä.

Vastaa
Pekelele
Pekelele

5

Nokia näyttää viimein hiukan pelisilmää puhelinmalliston suhteen.

Designiltä mukiin menevä, ominaisuuksilta hyvin varustettu, eli kyseessä hyvä vaihtoehto.

Vastaa
ViBr
ViBr

6

N97 Mini kuulostaa todella kiinnostavalta. Ennen kaikkea pienempi koko, "väärällä" puolella olevan suuntaohjaimen korvaaminen nuolinäppäimillä ja vielä edullisempikin. Miinuksena pienempi mutta silti reilu tallennuskapasiteetti ja linssisuojuksen puuttuminen. Ainakin tässä vaiheessa pidän Miniä houkuttelevampana vaihtoehtona. Skandit tosin näyttää puuttuvan tästäkin.

Vastaa
Nettijuice
Nettijuice

7

Tietenkin skandimerkit löytyvät myös noista uutuuksista, kuten kaikista Nokian puhelimista, joita on saatavana useina variaatioina, joissa kussakin on eri markkinointialueelle ja kielille räätälöity näppis. Saksassa niitä myydään eri näppiksellä kuin Venäjällä tai Italiassa, jne. Onhan tärkeämpää räätälöidä itse puhelimen näppäimistöä kuin mainosmateriaalina toimitettavia valokuvia. Ja onhan hieman liikaa vaadittu, että vielä lanseeraamattomien uusien puhelinmallien valokuvissa olisivat skandimerkit valmiina.

Vastaa
ViBr
ViBr

8

Rohkenen epäillä skandien ilmestymistä mini-malliin. Ne on nimittäin jätetty pois isosta N97:kin. Tähän asti Nokia on Skandinaviaan tehnyt oman näppiksen, ja löytyyhän se nykyäänkin E75:sta, mutta ilmeisesti N97:n hinta on haluttu pitää kohtuullisena tinkimällä sinänsä varsin tärkeästä ominaisuudesta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja