Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässä on kaksi sopivaa puhelinta Facebook- ja Twitter-intoilijoille

4
Markus Lehtiniitty

Tässä on kaksi sopivaa puhelinta Facebook- ja Twitter-intoilijoille
Yleisesti ottaen hieman tuntemattomampi puhelinvalmistaja, INQ, on julkistanut kaksi uutta sosiaalisten verkostopalveluiden käyttöön optimoitua puhelinta: INQ Chat 3G ja INQ Mini 3G.

Uutta puhelimissa on yhtiön aiempaan tarjontaan verrattuna tuki suosiotaan tällä hetkellä nopeasti kasvattavalle Twitter-mikroblogipalvelulle. Twitterin lisäksi puhelimista löytyy tuki Facebookille, Skypelle sekä eri pikaviestipalveluille, mukaan lukien Windows Live Messenger. Lisäksi puhelimista löytyy Googlen Gmail-sähköpostipalvelun push-sähköpostia tukeva natiivisovellus, jonka INQ on kehittänyt yhdessä Googlen kanssa.
INQ:n mukaan käyttäjien tulee vain kertaalleen kirjautua puhelimista löytyvällä Twitter-sovelluksella palveluun, minkä jälkeen se pitää käyttäjän aina kirjautuneena ja lataa uusimmat tweetit puhelimeen automaattisesti.

Uusista puhelimista INQ Chat 3G on varustettu 2,4 tuuman vaakasuuntaisella näytöllä, 3,2 megapikselin automaattitarkenteisella kameralla sekä ennen kaikkea QWERTY-täysnäppäimistöllä. Chat 3G:ssä Twitter-sovelluksen toiminta laajentuu erillisestä sovelluksesta myös widgetinä kotinäytölle.

INQ Mini 3G on puolestaan perinteistä patukkarakennetta edustava perusmalli, jonka näytöllä on kokoa 2,2 tuumaa ja josta löytyy kahden megapikselin kamera.

Lisäksi molemmista puhelimista löytyy nimiensä mukaisesti tuki 3G-verkoille sekä HSDPA-latauksille ja GPS-paikannus sekä microSD-muistikorttipaikka. Mielenkiintoisesti molemmat tukevat myös synkronointia Applen iTunes-ohjelman kanssa - ominaisuus, josta Palm on Pre-puhelimensa osalta aiemmin ollut taistelussa Applen kanssa. INQ käyttää tämän toiminnon osalta doubleTwistin ohjelmistoa. Puhelimissa käytetään INQ:n omaa, suljettua ohjelmistoa, joka kuitenkin hallitsee muun muassa sovellusten moniajon.

INQ kertoo molempien puhelimien olevan tulossa markkinoille Euroopassa vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä. Puhelinten tulevasta hinnoittelusta ei toistaiseksi ole tietoa. Suomen markkinoille nämä puhelimet eivät ole varsinaisesti saapumassa, mutta muualta Euroopasta ostetut (lukitsemattomat) puhelimet toimivat myös täällä.

INQ on Hutchison Whampoan tytäryhtiö ja se keskittyy ns. sosiaalisiin puhelimiin.

Lisätietoa uusista puhelimista löytyy INQ:n lehdistötiedotteesta.


INQ Chat 3G ja INQ Mini 3G


INQ Chat 3G:n Twitter-sovellus


INQ Chat 3G:n Facebook-sovellus

Kommentit (4)

mniskane
mniskane

2

Rehellisesti sanottuna toi twitter- ja facebook applikaatiot ei kyllä näytä yhtään sen houkuttelevammalta kuin mitä noihin qwerty luureihin on jo saatavilla.... Hinnan täytyy kyllä olla tosi alhainen, että nää breikkais.

just my 2c

-Make-

Vastaa
msly
msly

3

@2.

Edullisia nuo tulevatkin olemaan - operaattoreiden sopimuksilla useimmissa maissa puhelimen tullee saamaan "ilmaiseksi", ainakin Mini 3G:n ja luultavasti myös Chat 3G:n osalta.

Vastaa
mniskane
mniskane

4

@3 no jos katsoo esim. jenkeissä noita operaattorikytkyjä, niin siellä qwerty luuria lähtee liittymän kanssa parista kympistä ylöspäin ja ne on näitä tunnettuja valmistajia --> tommosen INQ:n mukaan pitää laittaa pussi rahaa mukaan.

Ajattelin itse, että ei-subventoidut hinnat täytyy olla tällaselle luurille tosi matalia, että niillä olis mitään mahdollisuuksia breikata. No, ehkä joku operaattori ottaa ne listoilleen ja lätkäsee oman tarran siihen. Tulee jäämään marginaali laitteeksi jokatapauksessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja