Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple heitti App Store -vyöryttäjän ulos - mukana meni yli 900 sovellusta

7
Markus Lehtiniitty

Apple heitti App Store -vyöryttäjän ulos - mukana meni yli 900 sovellusta
Apple on poistanut iPhone- ja iPod touch -laitteidensa sovelluskauppa App Storesta Khalid Shaikh -nimisen kehittäjän kaikki sovellukset. Kaikkiaan näitä sovelluksia oli kertynyt jo pitkälti yli 900 kappaletta.

Khalid Shaikh pyöritti jonkin aikaa menestyvää liiketoimintaa vyöryttämällä päivässä keskimäärin yli viisi uutta, yksinkertaista sovellusta App Storeen. Käytännössä lähes kaikki näistä sovelluksista olivat täysin hyödyttömiä, mutta silti maksullisia - useimmat viiden dollarin hintaisia. Ne muun muassa paketoivat ilmaista verkkosisältöä maksulliseen pakettiin. Sovelluksia on ollut luomassa Shaikhin 26 kehittäjän vahvuinen henkilöstö Pakistanissa.
Massiivisen sovellusmäärän myötä toiminta oli ainakin tiettävästi kannattavaa. Tarkkoja lukuja ei tiedetä, mutta asiasta kertonut MobileCrunch-sivusto arvioi sovellusten yhteensä tuottaneen muutama tuhat dollaria joka päivä. Toiminta sai kuitenkin lopun, kun Apple päätti poistaa kerralla Shaikhin kehittäjälisenssin ja kaikki hänen App Storeen lisäämät 943 erilaista sovellustaan.

Apple on perustellut poistamista muun muassa tekijänoikeusrikkomuksilla. Moniin Shaikhin sovelluksiin tämä päteekin. Hän on käyttänyt sovelluksissaan muun muassa teksti- ja kuvasisältöä, johon hänellä ei ole ollut oikeuksia.

Tuore uutinen nostaa myös jälleen kerran esille Applen ongelmat App Storensa kanssa. Monet kehittäjät ovat äärimmäisen epätyytyväisiä Applen toimintaan yleisesti ottaen. Applen politiikkaa App Store -sovellusten hyväksymisen osalta leimaa suuri linjattomuus. Nytkin Apple ensin hyväksyi 943 eri sovellusta App Storeen, mutta päättikin myöhemmin poistaa ne kaikki kerralla.

Viime aikoina olemme kertoneet myös Google Voice -sovellusten hylkäämisestä sekä poistamisesta, joka on myös johtanut Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n tutkimuksiin. Nämä tutkimukset koskevat Google Voicen ohella myös laajemmin koko App Store -hyväksymisprosessia.

Kommentit (7)

Doppavi
Doppavi

1

Oliko nämä sovellukset siis turhia? Kuka hyödyttömiä sovelluksia ostaa? Ja toiseksi kai ne Khalid Shaikhit ("Shaikhin 26 kehittäjän vahvuinen henkilöstö Pakistanissa.") uuden samanmoisen kehityslisennsin hankkkivat jne. ja jatkaa toimintaansa...

Vastaa
hape
hape

2

Tässä nyt haukuttiin Applea, vaikka tuo mielestäni oli aivan järkevä temppu. Jos firma suoltaa 5 sovellusta päivässä ulos, täytyy niiden aikamoista paskaa olla ja tarkoituksena vain suoltaa niin paljon huonoja ohjelmia ulos, että niitä joku ostaa kun ihmisten on pakko maksaa ohjelmat ennen ostamista.

Vastaa
hape
hape

3

Tässä nyt haukuttiin Applea, vaikka tuo mielestäni oli aivan järkevä temppu. Jos firma suoltaa 5 sovellusta päivässä ulos, täytyy niiden aikamoista paskaa olla ja tarkoituksena vain suoltaa niin paljon huonoja ohjelmia ulos, että niitä joku ostaa kun ihmisten on pakko maksaa ohjelmat ennen ostamista.

Vastaa
asd (vahvistamaton)

4

@hape

Miksi sellaista paskaa sitten ylipäätään ensin päästettiin kaupan valikoimiin? Entä kuinkahan suuri osa AppStoren "valtavasta sovellusvalikoimasta" on juurikin pelkkää paskaa?

Vastaa
EmDzei
EmDzei

6

Hyvä vain että siivosivat töryn pois. Tästä herää kyllä se kysymys, että jokaisesta sovelluksesta tulisi olla ladattavissa demo tai trial versio tai mahdollisuus simuloida sitä esim. selaimessa nähdäkseen minkä tasoinen, tyylinen ja mitä ominaisuuksia siinä on.

Applen tapa hylätä ohjelmat ilman perusteluja on ylimielistä. Kuulemma Microsoft kunnostautuu ja lupaa antaa seikkaperäisen selotuksen hylkäämisperusteista. Toivottavasti FCC panee tuulta purjeisiin ja sama vaade tulisi myös Applelle. Esimerkkinä juuri tämä Google Voicen hylkäys ilman perusteluja. Onneksi asia tutkitaan.

Vastaa
hape
hape

7

@asd

Koska vasta myöhemmin ilmeni, että firman tavoitteena oli ainoastaan tunkea niin paljon paskaa ulos kuin mahdollista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja