Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N97 piiloon varkailta Cityman-naamioinnilla

10
Markus Lehtiniitty

Nokia N97 piiloon varkailta Cityman-naamioinnilla
Nokia on lähettänyt muutamille valituille henkilöille jännän Nokia Cityman AntiTheft Device -nimisen lisälaitteen yhtiön tuoreelle N97-lippulaivamallille. Se naamioi N97:n yhtiön 80-luvun loppupuolella esittelemän, vallankumouksellisen Mobira Cityman 450:n kuorien varjoon.

Uusi lisälaite mahdollistaa N97:n piilottamisen sen sisään, jolloin se on piilossa varkailta - eihän kukaan nyt vanhaa, massiivista, tiiliskivimäistä Citymania haluaisi varastaa...
Mielenkiintoisesti N97:een on saatavilla Cityman-sovellus, joka näyttää näytöllä Citymanin näytön ja näppäimet. Sovelluksen kautta voi soittaa ja puhua puheluja, ja kaikki näyttää aivan kuin puhuisi vanhaan Cityman-puhelimeen.

Klassikoksi muodostunut Mobira Cityman 450 oli aikoinaan maailman ensimmäinen käsipuhelin. Se julkistettiin vuonna 1987 ja käytti nyt jo lopetettua, analogista NMT-verkkoa. Puhelimen hinta oli huimaavat 24 000 markkaa, eli lähes 5 000 euroa. Hinta-painosuhde oli kuitenkin kohdallaan, sillä Cityman 450 painoikin nykypuhelimiin verrattuna järkyttävät 800 grammaa - vaikka toki oli omana aikanaan keveyden lähettiläs. Cityman oli merkittävä hyppäys kehityksessä, joka on johtanut nykyisenkaltaiseen puhelimiin, joita voi kutsua jo mobiilitietokoneiksi.

Cityman-lisälaitetta N97:lle tullaan tuskin koskaan näkemään laajamittaisemmassa myynnissä. Kyseessä on lähinnä yksi N97:tä promoava Nokian markkinointikikka, joka kuitenkin tällä kertaa onnistui niin hyvin, että meidänkin oli aivan pakko nostaa se esiin.

Alta löytyy ZOMGitsCj-sivuston YouTube-video, jolla esitellään edellä mainittua lisälaitetta. ZOMGitsCj:n artikkelista löytyy myös paljon kuvia laitteesta.

Kommentit (10)

dRD
dRD

4

Juma, hieno :-) Tohon ku sais vielä ton tyhjän tilan täyttävän, nykytekniikalla toteutetun akun, niin tuota ei tarvis ladata ikinä :-)

Vastaa
jartar
jartar

9

Sinällään huono verrata citymanin markkahintaa nykyiseen euroon sillä rahanarvo oli ihan toisenlainen.

5000€ tuskin on lähellekkään sitä mitä tuo nykyaikaan suhteutettuna maksaisi.

Ja itse asiaan. Vaikken varkautta harrastakkaan niin citymanin nappaisin paljon mieluummin kuin N97 kännyn :)

Vastaa
oh5krq
oh5krq

10

"Klassikoksi muodostunut Mobira Cityman 450 oli aikoinaan maailman ensimmäinen käsipuhelin"

Muuten hyvä, mutta 1987 esitelty malli oli kyllä 900-verkon puhelin, itse hypistelin sitä ELKOM -messuilla ekan kerran samana vuonna. Oli myös ensimmäinen oma puhelin, käytettynä ostettu 1992.

450-malli tuli myöhemmin, vuotta en enää muista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja