LG:n puhelinsuunnitelmia: miniläppäri-integraatio, paisuva näppäimistö sekä erikoinen täysnäppäimistörakenne

1
Markus Lehtiniitty

LG:n puhelinsuunnitelmia: miniläppäri-integraatio, paisuva näppäimistö sekä erikoinen täysnäppäimistörakenne
Maailman kolmanneksi suurimman puhelinvalmistajan LG:n viimeaikaisen, ilmeisesti Yhdysvalloissa järjestetyn käyttäjäkyselyn materiaalia on vuotanut julkisuuteen Engadget-blogin kautta. Engadgetin artikkelista löytyy lisäkuvia materiaalista. Kyselyn tarkoituksena on ollut tutkia asiakkaiden ajatuksia mahdollisista, tulevista puhelinmalleista.

Vuotaneista materiaaleista paljastuu kolme erilaista tulevaisuuden tuotesuunnitelmaa. Ensimmäinen niistä on nimeltään Synergy. Kyseessä on miniläppäri, joka integroituu tiiviisti käyttäjän puhelimeen - luultavasti Bluetooth-yhteyden kautta. Kyselymateriaalien perusteella laitteesta löytyisi 10 tuuman näyttö ja se muun muassa näyttäisi näytöllään tiedot puhelimeen saapuvista puheluista sekä saapuneista tekstiviesteistä ja tarjoaisi myös mahdollisuuden vastata näihin.

Lisäksi laite mahdollistaisi esimerkiksi puhelimen sisällön, kuten kuvien, selaamisen ja sisältäisi myös muun muassa integroidun kameran, mobiilin laajakaistayhteyden sekä Microsoftin käyttöjärjetelmän. Kyselyssä laitteen hinnaksi on määritelty 149 dollaria kahden vuoden liittymäsopimuksen kera.





Yllä näkyvä Dome-konsepti puolestaan on melko mielenkiintoinen. Kyseessä on suomalaisille lähinnä Nokian kommunikaattoreista tutulla perusrakenteella varustettu malli, jonka erikoisuus on paisuva näppäimistö. Kun laitteen kansi avataan, paisuu näppäimistö suurempiin mittoihin, jolloin sillä pitäisi olla helpompi kirjoittaa.

Dome-konseptin muihin ominaisuuksiin kuuluvat materiaalien mukaan kolmen tuuman sisäinen näyttö, kolmen megapikselin kamera, internet-selain ja GPS-paikannus. Myös Domen hinnaksi operaattorisopimuksen kanssa arvioidaan 149 dollaria.



Erikoisin ratkaisu paljastuneesta kolmikosta kulkee nimellä Elva. Kyseessä on puhelimissa ennen näkemättömällä rakenteella varustettu QWERTY-täysnäppäimistöllinen puhelin. Tavallisen patukkapuhelimen päälle on asetettu liukuva täysnäppäimistöosa. Kun näppäimistöosa on liu'utettu sivulle, on käytössä leveä, mutta korkeudeltaan hyvin rajoitettu näyttö. Kun näppäimistöosa liu'utetaan keskelle, muuttuu se tavalliseksi numeronäppäimistöksi.

Elvan kaltaisen laitteen hinnaksi kaavaillaan 50 dollaria operaattorisopimuksen kera.

---

Minkäänlaista tietoa yhdenkään yllä esitellyn konseptin realisoitumisesta markkinoilletuloon asti ei ole. Voimme jäädä vain odottamaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.