Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Katsaus mielenkiintoisiin Nokia-huhuihin: Cseries, Xseries, N97 mini, N900, 5900 XpressMusic...

11
Markus Lehtiniitty

Katsaus mielenkiintoisiin Nokia-huhuihin: Cseries, Xseries, N97 mini, N900, 5900 XpressMusic...
Tämän jutun tarkoituksena on luoda selkeä yleiskatsaus siihen, mitä uusia laitteita (ja palveluja) Nokian odotetaan julkistavan lähiaikoina.

Nokian seuraavat suuret julkistukset tulevat tapahtumaan 2. ja 3. syyskuuta järjestettävässä Nokia World -tapahtumassa. Aikaa kyseiseen on tapahtuman alkuun on enää 19 päivää eli alle kolme viikkoa. Aika paljon jo tiedetäänkin tulevan tapahtuman sisällöstä, kuten alta voi jo lukea.
Nokia Worldin ensimmäisen päivän avaa esitys nimeltään "The future of consumer driven mobile solutions", jonka pitävät Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo ja Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki. Tapahtuman laitejulkistukset tapahtuvat luultavasti kyseisen 45 minuutin show'n aikana. Palvelupuolen julkistukset saattavat tapahtua jo ensimmäisenä päivänä tai sitten vasta toisena päivänä esityksessä nimeltään "Delivering on People & Places", jonka pitävät Nokian Services-yksikön johtaja Niklas Savander ja Nokian kehitysjohtaja Mary T. McDowell.

Alla käydään käpi viimeaikaisia huhuja ja vuotoja Nokiaan liittyen:

Cseries ja Xseries, mahdollinen luopuminen nelinumeroisista mallinimistä

Mitä?
Uutisoimme heinäkuussa ensimmäisenä maailmassa Nokian Suomessa jättämästä Cseries-tavaramerkkihakemuksesta. Seuraavana päivänä paljastui myös Xseries-tavaramerkki. Toistaiseksi näihin liittyen ei ole mitään varmoja tietoja, sillä Nokia ei ole kommentoinut asiaa. Luultavasti Nokia kuitenkin aikoo korvata jatkossa nelinumeroiset mallinimet Cseriesillä ja Xseriesillä - Connect-kategorian laitteet kuuluisivat toiseen ja Live-kategorian toiseen. Näin Nokian nimeämisjärjestelmä olisi kauttaaltaan yhtenevä, kun jo nykyisin Explore-kategorian laitteet kuuluvat Nseriesiin ja Achieve-kategorian Eseriesiin.

Koska tulossa?
Luultavasti Nokia Worldissä, erittäin luotettavana lähteenä pidetyn Eldar Murtazinin mukaan.

Aiempi pääuutisemme aiheesta:
Tulossa syyskuussa: merkittävä nimeämismuutos Nokialta

Pienempi versio N97:stä, N97 miniMitä?
Pienempi versio Nokian nykyisestä N97-lippulaivamallista. Tämänhetkisten tietojen mukaan ainoat erot olisivat pienempi koko, pienempi näyttö (2,9 vs. 3,5 tuumaa), nuolinäppäimet suuntaohjaimen sijaan sekä pienempi tallennusmuistikapasiteetti. N97 minin odotetaan tulevan markkinoille kahtena versiona, joista toisessa olisi kahdeksan gigatavua ja toisessa 16 gigatavua muistia verrattuna N97:n 32 gigaan. Hinnaltaan N97 minin pitäisi olla 100 euroa isoveljeään edullisempi.

Koska tulossa?
Melko varmasti Nokia Worldissä.

Aiempi pääuutisemme aiheesta:
Nokia N97 mini tulossa 2. syyskuuta, odotettu maemo-laite vasta myöhemmin

Ensimmäinen Maemo-puhelin, N900 / Rover / RX-51Mitä?
Nokian kaikki älypuhelimet toistaiseksi ovat perustuneet Symbian-käyttöjärjestelmälle. Aiemmin Nokia on käyttänyt Linuxiin perustuvaa Maemo-käyttöjärjestelmää vain Internet Tablet -laitteissaan, joissa ei ole ollut puhelinverkkojen tukea tai puhelinominaisuuksia jotka molemmat luultavasti N900-nimen saavasta tulevasta laitteesta pitäisi löytyä. Tulevassa laitteessa tulee olemaan 3,5 tuuman kosketusnäyttö (tarkkuus 800x480 pikseliä) ja sivusta esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö. Lisäksi sen ominaisuuksiin tulevat tietojen mukaan kuulumaan muun muassa Maemo 5 -käyttöjärjestelmä, viiden megapikselin kamera, GPS-paikannus, 32 gigatavun tallennusmuisti, tuki neljälle GSM- ja kolmelle 3G-taajuudelle sekä GPRS-, EDGE-, HSPA-, stereo-Bluetooth- ja WLAN-yhteydet.

Koska tulossa?
Joko Nokia Worldissä tai reilua kuukautta myöhemmin 9. lokakuuta Maemo Summit -tapahtumassa.

Aiempi pääuutisemme aiheesta:
Tässä on ensimmäiset kunnon kuvat Nokian tulevasta Maemo-puhelimesta

5800 XpressMusicin seuraaja, 5900 XpressMusicMitä?
Huhut mahdollisesta 5800 XpressMusicin seuraajasta, jonka mallinimi olisi mahdollisesti 5900 XpressMusic, ovat kiihtyneet viime aikoina sen jälkeen, kun YouTubesta löytyvä mainosvideo ponnahti julkisuuteen. Tuoreiden tietojen mukaan kyseisestä puhelimesta pitäisi löytyä N97:ää vastaavat viisimegapikselinen kamera, nopeampi prosessori ja suurempi kosketusnäyttö kuin 5800 XpressMusicista. Lisäksi käyttöliittymä saattaa olla kokenut pienen päivityksen ja puhelin olisi edeltäjäänsä ohuempi ja kevyempi. 5900 XpressMusicin yhteyteen saatetaan julkistaa myös erillinen Bluetoothilla puhelimeen liitettävä QWERTY-näppäimistö ja nahkakotelo, johon voisi sijoittaa sekä puhelimen että näppäimistön, ja niitä voisi käyttää niiden kotelossa ollessaan. Mielenkiintoinen idea.

Julkisuuteen on vuotanut myös 5800i XpressMusic -niminen malli, mutta arviomme mukaan se on tarkoitettu vain Kiinan markkinoille.

Koska tulossa?
Ei tietoa, mahdollisesti Nokia Worldissä.

Aiempi pääuutisemme aiheesta:
YouTube-video paljastaa Nokian tulevan kosketuspuhelimen - 5800 XpressMusicin seuraaja?

VideokauppaMitä?
Sama YouTube-video, joka mahdollisesti paljasti myös edellä mainitun 5900 XpressMusicin, sisältää tietoja myös Nokian mahdollisesti tulossa olevasta videokaupasta. Videolla käyttäjä lataa mahdollisesta videokaupasta 24-sarjan mobisodijakson puhelimeensa. Videon tarjoamien tietojen lisäksi palvelusta ei ole paljastunut vielä mitään muita tietoja toistaiseksi. Nokian videokaupasta on puhelinpiireissä kuitenkin ollut sekalaista puhetta jo pitkään. Nämä puheet voivat nyt olla realisoitumassa.

Koska tulossa?
Ehkä Nokia Worldissä, sillä muita merkittäviä huhuja Nokian palveluihin liittyen ei ole, ja mahdollisesti samanaikaisesti edellä mainitun 5900 XpressMusicin kanssa.

Aiempi pääuutisemme aiheesta:
Nokian oman videokaupan julkistus syyskuussa?

Uudistuksia Nokia Musiciin liittyen

Mitä?
Nokia vihjasi heinäkuun lopulla Nokia Music -ohjelmansa pienen päivityksen yhteydessä suuremmista uutisista, joiden parissa työskennellään. "Me toivomme voivamme tehdä julkistuksia tulevan suuntamme osalta lähiaikoina", sanottiin Ovi-blogin merkinnässä. Jotain uutta on siis tulossa liittyen Nokian musiikkiliiketoimintaan. Mutta mitä? Siitä ei toistaiseksi ole kuin pelkkiä arvailuja. Tämä uutuus voi toki liittyä myös edellä mainittuun videokauppaan. Monet ovat myös veikanneet Nokian Musiikkikaupan luopuvan DRM-kopiosuojauksista. Varmaa tietoa tähän liittyen ei kuitenkaan toistaiseksi ole.

Koska tulossa?
Loppuvuoden aikana, mitä luultavimmin Nokia Worldissä.

Aiempi pääuutisemme aiheesta:
Nokialta musiikkiohjelmalle päivitys, lupaus suuremmista julkistuksista

Nokia 6350 fold ja 6750

Mitä?
Sekä 6350 fold että 6750 ovat jenkkioperaattori AT&T:lle pelkästään toistaiseksi suunnattuja perussimpukkapuhelimia, jotka eivät tarjoa mitään kovin uutta tai erikoista.

Koska tulossaa?
Ei tietoa, eivät isoja julkistuksia - voivat tulla koska vaan.

Aiemmat uutisemme aiheesta:
Nokialta tulossa 6750-simpukkapuhelin AT&T:lle
Nokialta tulossa myös 6350 fold -simpukkapuhelin AT&T:lle

---

Yhteenvetona voisi sanoa, että paljon on Nokia-huhuja liikkeellä ja Nokia World tuonee asioihin melko paljon valoa. Sitä odotellessa...

Kommentit (11)

ǩŏňĺĵò (vahvistamaton)

5

Saadaan taas hävetä Kallasvuota puhumassa finglishiä. :) Mut jooh, tuntuu ettei Nokia tule julkaisemaan mitään mullistavaa taaskaan. Kauankohan Nokialla kestää tuoda jotain oikeasti uutta ja innovatiivista markkinoille, iPhonekin on jo pian ollut kolme vuotta tiedossa.

Vastaa
No good!!. (vahvistamaton)

6

Missä ovat 8Megapikselin kameralla varustetut mallit??.
Yksi (N86) EI riitä parantamaan valikoimaa!!.

Vastaa
maisteri (vahvistamaton)

9

@Joo: Ehkä vähän hutaistu kommentti perjataiksi ;)

Hemmetti, jos näissä on yhdessäki resistiivinen näyttö -vai mikä se nyt oli- niin jätän suosiolla kauppaan. Taitaa meikä hypätä Applen pulkkaan, jos vuoden päästä tulee uus iPoop uudella muotoilulla.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

10

@Maisteri

Hemmetti, jos näissä on yhdessäki resistiivinen näyttö -vai mikä se nyt oli- niin jätän suosiolla kauppaan. Taitaa meikä hypätä Applen pulkkaan, jos vuoden päästä tulee uus iPoop uudella muotoilulla.

Heh, itse en suostu kapasitiivisten kelkkaan missä isot ikonit on must ja kosketus epätarkaa. Haluan edelleenkin käyttiksen missä ikonit tai reunat eivät vie tilaa. Ideaali olis sellainen missä voisi valita sormi tai stylys käytön ja näyttö säätyisi sen mukaan. Lisäksi olisi näppäimistö.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja