Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kysely: 99 prosenttia iPhone 3GS:n omistajista tyytyväisiä

15
Markus Lehtiniitty

Kysely: 99 prosenttia iPhone 3GS:n omistajista tyytyväisiä
RBC Capitalin ja ChangeWave Researchin Yhdysvalloissa 4.-11. elokuuta tehdyn kyselytutkimuksen mukaan Applen iPhone 3GS:n omistajista 99 prosenttia on tyytyväisiä puhelimeensa. iPhonen ohella samassa yhteydessä tutkittiin myös Palmin Pre-puhelimen omistajien tyytyväisyyttä. Heistä 87 prosenttia oli tyytyväisiä.

Tutkimuksen mukaan iPhone 3GS -puhelimeensa erittäin tyytyväisiä oli 82 prosenttia vastaajista ja jossain määrin tyytyväisiä 17 prosenttia. Aiemmin tehdyssä vastaavassa kyselyssä edellisen sukupolven iPhone 3G:hen erittäin tyytyväisiä oli 73 prosenttia. Palmin Pren omistajista erittäin tyytyväisiä oli 45 ja jossain määrin tyytyväisiä 42 prosenttia, joten iPhonen osalta erittäin tyytyväisten osuus on huomattavasti suurempi.
Kyselyssä kysyttiin myös puhelimen odotuksiin vastaamisesta. 38 prosentin mielestä iPhone 3GS oli ylittänyt heidän odotuksensa, 56 prosentin odotukset olivat täyttyneet ja kuusi prosenttia olivat jossain määrin pettyneet.

Tutkimuksessa haastateltiin kahtasataa iPhone 3GS:n omistajaa ja neljääkymmentä Pren omistajaa. Tutkimuksen otanta ei siis ollut järin suuri, mutta tulokset lienevät ainakin oikeansuuntaisia.

iPhone 3GS:n omistajat kiittelivät laitteen kosketusnäyttöä, helppokäyttöisyyttä ja nopeaaa internet-selausta. Jopa 55 prosentin mielestä iPhonen heikkous on puolestaan AT&T:n verkko. AT&T myy iPhonea yksinoikeudella Yhdysvalloissa. Pre-omistajien mielestä parasta laitteessa on kosketuskäyttöliittymä, sovellusten moniajomahdollisuus ja käytön helppous. Moitteita Pre saa lyhyistä toiminta-ajoista ja saatavilla olevien kolmansien osapuolten sovellusten heikosta valikoimasta.

iPhone 3GS on Applen tuoreimman sukupolven iPhone-malli. Edeltäjäänsä nähden se tarjoaa ekstraa muun muassa paremman kameran, digitaalisen kompassin sekä nopeamman prosessorin muodossa. Pre puolestaan on Palmin ensimmäinen uutta kiiteltyä webOS-käyttöjärjestelmää käyttävä puhelin.

Lisätietoa aiheesta löytyy muun muassa Engadget Mobilen, AppleInsiderin ja Apple 2.0 -blogin jutuista.

Kommentit (15)

Ibanez90
Ibanez90

1

Miksi tyytyä Nokiaan jos tarjolla on parempaa? Tietysti vähän vituttaa se että joutuu ottamaan soneran mutta sonera on paras liittymä ainakin kuuluvuudeltaan.

Vastaa
kikuu
kikuu

2

Omasta mielestäni Ibanez90 olisi jo bannattava sivulta. Jokaiseen puhelitan koskaveen uutiseen vastatessaan, hän haukkuu nokiaa, eikä edes perustele mitenkään.

Pitäisi olla joku iäntodistus tänne rekisteröityessä, esim vaikka vain yli 10v lapset tänne päästettäisiin. Tulisi ibanezille monen vuoden odotus.

Ja mitenkäs Nokia edes tähän uutiseen liittyy?


Ihme ääliö :(

Vastaa
jorma (vahvistamaton)

3

miksi ylipäätään maksaa kännykästä satasta enempää.....*facepalm*
mää ainakin repeen aina nörteille jotka bussissa tai jossain kaivaa taskusta jonkun iphonen lol kuin surullista se on, varmaan luulee et nyt kyllä saa naista ku on hieno tietokonekännykkä ja koodaan sillä tässä prooon näkösenä

Vastaa
Half_eaten_banana (vahvistamaton)

4

Eihän ne nyt kehtaa sanoa olevansa tyytymättömiä, kun kytkyllä vielä "joutuvat" hommaamaan, niin ei sitä heti viittis vaihtaakaan.

Vastaa
Jsusi
Jsusi

5

Lähinnä tässä nyt herää muutama kysymys:
1. Mitä arvoa on tutkimuksella, jossa on kyselty 200 asiakkaan mielipidettä? Miten nämä vastaajat on valittu? (Ja samassa tutkimuksessä kyselty peräti 40:ltä Palm Pren omistajalta vastaavia...)
2. 99% tyytyväisyysaste? Ei millään tuotteella tai yrityksellä ole tuollaista tyytyväisyysastetta, ellei joko vastaajajoukossa tai kyselyssä ole jotain pahasti pielessä.
3. Myös noin 99% scientologeista on oikein tyytyväisiä uskontoonsa. (vrt. pointti 2.)

Nämä sanottuani voin ilolla jatkaa heinäkuussa tilatun iPhone 3gs:n odottelua :)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

6

Tarkoitin tuolla nokia jutulla sitä että ihmiset voisivat ostaa parempia kännyköitä kuin nokia. Vaikka Nokian osa kännyköistä on made in finland niin silti voi myös muun merkkisiä puhelimia viellä ostaa. En ole viellä meinaan tavannut ketään joka olisi iphonen oston jälkeen palannut nokiaan tai ostanut muuta kuin uuden iphonen.

Vastaa
turska
turska

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:

Tarkoitin tuolla nokia jutulla sitä että ihmiset voisivat ostaa parempia kännyköitä kuin nokia. Vaikka Nokian osa kännyköistä on made in finland niin silti voi myös muun merkkisiä puhelimia viellä ostaa. En ole viellä meinaan tavannut ketään joka olisi iphonen oston jälkeen palannut nokiaan tai ostanut muuta kuin uuden iphonen.

Tervetuloa tutustumaan. Omistin iphonen ja puolenvuoden kuluttua lähti vaihtoon. Ei vaan ollut mun juttu. Puhelimessa oli paljon kaikkea ja liikaakin,enemmänkin oli hauska lelu. Puhelimella en surffaile netissä,en pelaile pelejä, en tarvitse vatupassia yms. Hieman oli liian isokin taskussa kannettavaksi. Mun kriteerit puhelimelle on vaatimattomat, sillä voi soittaa, lähettää tekstiviestejä ja pitää olla suht pieni,että sopii näppärästi farkkujen taskuun. Siispä hankin SE W910i, joka täytti mun vaatimukset.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:

Tarkoitin tuolla nokia jutulla sitä että ihmiset voisivat ostaa parempia kännyköitä kuin nokia. Vaikka Nokian osa kännyköistä on made in finland niin silti voi myös muun merkkisiä puhelimia viellä ostaa. En ole viellä meinaan tavannut ketään joka olisi iphonen oston jälkeen palannut nokiaan tai ostanut muuta kuin uuden iphonen.

No vaikea sitä on tietääkkään, kun vain yhdellä tutulla on ifone. Tuskin sinunkaan kaikilla tutuilla on se?!?

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

10

ibanez:
"En ole viellä meinaan tavannut ketään joka olisi iphonen oston jälkeen palannut nokiaan tai ostanut muuta kuin uuden iphonen"

Kannattaa laajentaa tuttavapiiriä huomattavasti jos aikoo sen perusteella tehdä jotain päätelmiä. iPhone on ollut Suomessa markkinoilla reilun vuoden. Ihan kaikki eivät joka vuosi puhelintaan vaihda. Kannattaa myös muistaa että iPhone myydään usein kahden vuoden kytkyllä, siitä tietenkin pääsee eroon, mutta hiljentää vaihtoa rankasti.

Itse tiedän useammankin jotka ovat iPhonea koittaneet tai käyttäneet joitakin kuukausia, mutta palanneet sitten Nokiaan tai muuhun merkkiin. Tämä jopa edellä kuvatun vallitessa. iPhone on potentiaalisesti vaikeampi vaihtaa muuhun, esimekiksi kiitos softakaupan, mutta ei se nyt sellainen ansa ole mitä kuvailet.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

12

Jorma:
"miksi ylipäätään maksaa kännykästä satasta enempää.....*facepalm*
mää ainakin repeen aina nörteille jotka bussissa tai jossain kaivaa taskusta jonkun iphonen lol kuin surullista se on, varmaan luulee et nyt kyllä saa naista ku on hieno tietokonekännykkä ja koodaan sillä tässä prooon näkösenä"
Täytyykö jokaisen älypuhelimen käyttäjän olla nörtti. Jotkut vaan haluaa puhelimesta irti enemmän, kuin vaan tavalliset soitto ja viestimahdollisuudet.

Vastaa
Risto (vahvistamaton)

13

Apple on kyllä paljon ristiriitaisia tunteita herättävä yritys etenkin tämän iPhonen kohdalla:

+ hyvä käytettävyys
+ markkinoiden laajin ohjelma/pelivalikoima mobiililaitteelle
- puhelin pitää aktivoida ennen käyttöönottoa
- tiedonsiirtoon puhelimen ja tietokoneen välillä pitää käyttää iTunesia
- ei moniajoa
- jos haluaa asentaa ohjelmia muualta kuin App Storesta, puhelin pitää jailbreakata
- Apple näyttää iPhone sovelluskehittäjille keskisormea
http://www.mediapost.com/publications/?f...&art_aid=108034
- Apple yritti hiljentää räjähtäneen iPodin omistajat lakiuhkauksin. http://plaza.fi/muropaketti/taskumuro/ap...t-lakiuhkauksin
- Apple ei hyväksy puhelimessa olemassa olevien omien sovellusten parempien versioiden kehittämistä (esim. toinen selain)
- Apple hakee patenttia takuukorjausten välttämiseen
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/ar...kropc/-09082009
(Apple haluaa sysätä valmistamissaan laitteissa esiintyvät ongelmat käyttäjien niskoille ja syyksi.)
- FCC tutkii Applen toimintaa Google Voice -sovelluksen hylkäyksen johdosta
http://www.mobiiliblogi.com/2009/08/02/f...yksen-johdosta/
- Mies kyllästyi Applen diktaattorimaiseen toimintaan - ampui ja poltti iPhonensa
http://plaza.fi/muropaketti/taskumuro/mi...ampui-iphonensa

Vastaa
cosmoretro
cosmoretro

14

Kysely minusta todistaa enemmänkin, että 99% omistajista on tyhmiä. Koskaan ei voi olla 100% joku johonkin tyytyväinen. Ei vaikka kuinka ois Apple-tuote tai Mäsä/Dell/HTC/Sony.

Mutta en kiistä sitä etteikö se hyvä puhelin ole jos sen 400e:llä saa ja jailbreak päälle. Ylempi viesti on myös aika asiallinen.

Vastaa
iphoneVaihtoonN900 (vahvistamaton)

15

Perun kyllä iphone 3gs:n odottelun en rupea odottelemaan 3 KK että saan luurin. Ostan nokian n900 jos osaavat varautuu markkinoihin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja