Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian N97:n tuleva suuri ohjelmistopäivitys tuo kineettisen selauksen, Skype-valmiuden sekä muuta

7
Markus Lehtiniitty

Nokian N97:n tuleva suuri ohjelmistopäivitys tuo kineettisen selauksen, Skype-valmiuden sekä muuta
Nokia kertoi tänään N97 minin julkistuksen yhteydessä sen isovelimalli-N97:lle tulossa olevasta suuremman luokan ohjelmistopäivityksestä. Päivitys on tulossa saataville lokakuun aikana ja tulee olemaan ilmainen.

Uuden, N97:n 2.0-päivitykseksikin nimitetyn, ohjelmistopäivityksen suurin uudistus tulee olemaan kineettisen selauksen tuominen koko käyttöliittymään - kaikkiin listoihin sekä valikoihin. Toistaiseksi kineettinen selaus on ollut käytössä vain N97:n joissakin toiminnoissa, kuten selaimessa ja Ovi Storessa. Kineettinen selaus parantaa käyttökokemusta huomattavasti ja tuo Nokian mukaan lisää "liukkautta" käyttöliittymään. Se on tulossa myös kehittäjien käytettäväksi.
Kineettisen selauksen ohella ohjelmistopäivitys tuo ainakin uusia kotinäyttö-widgettejä sekä mahdollisesti myös muita käytettävyysparannuksia, joita ei toistaiseksi ole tarkemmin yksilöity.

Lisäksi tietojen mukaan internetpuheluihin liittyvät SIP-rajapinnat on uudessa ohjelmistoversiossa täysin integroitu Osoitekirjaan. Tämän myötä N97:lle jo aiemmin luvatun Skype-internetpuhelusovelluksen levittäminen alkaa itsenäisenä sovelluksenaan myös lokakuussa ohjelmistopäivityksen saavuttua. Skype tulee toistaiseksi saataville vain N97:n ja N97 minin yhteyteen ja tulee olemaan täysin integroitu puhelimen omiin Osoitekirja- ja Loki-sovelluksiin.

N97:ään tuloillaan oleva ohjelmisto tulee löytymään uudesta N97 mini -mallista valmiina jo sen myyntiin saapuessa, ja jatkossa N97 ja N97 mini tulevat pitämään sisällään täysin samanlaisen ohjelmiston.

Tulemme uutisoimaan N97:n ohjelmistopäivityksestä lisätietojen valuessa julkisuuteen sekä tietenkin itse päivityksen tullessa saataville. Jatkossa Nokia lupaa N97:n ja N97 minin muistuttavan uusista ohjelmistopäivityksistä päivityskehotuksella, ja päivittäminenhän onnistuu helpoiten joko matkapuhelin- tai WLAN-verkon yli suoraan puhelimella niin sanottuna FOTA-päivityksenä.

Toistaiseksi Nokia on julkaissut N97:lle kaksi ohjelmistopäivitystä. Ensimmäinen päivitti ohjelmiston 10-sarjasta 11-sarjaan ja toinen 12-sarjaan.

Kommentit (7)

730 (vahvistamaton)

3

Eikös sitä voisi päivittää saman tien reaali-aikaan muiden puhelimien tasolle.Niin ei tulisi jatkuvasti niitä päivityksiä.Sori mutta vihjeeksi vaan.

Vastaa
Jsusi
Jsusi

4

tommis:

joten kun esimerkiksi avaan y-browserin ja se esittää C-aseman (puhelimen flash-muisti) tutkittavaksi tai koodaan Symppariohjelman, joka kirjoittaa tiedoston C:\\Temp alle, se onkin vain säähavaintopallo?

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

6

Jee!!! Kineettinen selaus! Vihdoinkin käyttöliittymään tulee jotain, joka on tällä vuosituhannella! Tuo aikaisempi selaus -tyyli on ihan surkea, kun se on tarkoitettu suoraan näppäimistöä silmällä pitäen!

Vastaa
directi
directi

7

Paskasta ei saa konvehtia taikomallakaan! Niin pettynyt olen tähän nokian "lippulaivaan" mikä upposi neitsyt matkallaan!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja